Idag är det väder.

Publicerat: november 18, 2008 i Uncategorized

Och ett ordentligt sådant dessutom. Frågan är vilken musik som passar bäst till dett ihärdiga regnande. Om låtarna ska avhandla regnigt väder och olycklig kärlek, eller om man kanske ska vända på det hela och spela solig sommarpop istället? Robert Plant gör en fin ”it keeps raining” på en ganska ny tribute-platta till Fats Domino. Han framför det hela tillsammans med det eminenta Louisianabandet Lil band ‘o gold (tror att dom stavar sig så). Plantan sjunger som en gud och bandet svänger i maklig takt. Något som annars skulle funka är ju Louisiana rain med Tom Petty. Han funkar alltid. Ska det trots allt bli solskenspop skulle Love me till the sun shines med the Lyres kunna vara ett vettigt alternativ. A Pink Sunrise, Palm Trees And Golden Sand med Svenne Zetterberg känns nästan som ett hån en dag som denna.

Förutom vädret så händer det spännande saker i lilla Uppsala. Igår bombhotades affärshuset Kvarnen. Tror polisen kunde spåra samtalet till bombhotaren. Idag kunde man läsa på unt.se att SEB-banken på gågatan blivit rånad så tidigt på morgonen att dom inte ens hunnit öppna. Rånaren placerade även en låda med ordet ”Bomb” på utanför banken. Ett vittne berättade även att rånaren hade lite svårt att få igång sin moped. Vatten i förgasen kanske? Men han kom i väg till slut. Det kan förklara varför jag blev omkörd av en polisbil på gångvägen under min väg till kontoret imorse.

Idag skulle det nog smaka med en värmande soppa till lunchen, kanske får gå till Lingon, där får man både soppa, sallad och bröd till förrätt på lunchen. Inte illa. Fast när lunchpriserna här i stan ligger runt 90 spänn, så kanske det inte är mer än rätt.  Det är ganska illa ställt med lunchkrogar i den här stan annars. Ibland är det någon som gör ett ryck och serverar lunch med kvalitet, men det brukar gå över ganska snabbt. Vet inte om kockarna skulle behöva träna lite mer långdistansmatlagning eller? Apropå långdistans så köpte jag ett par så kallade springskor i somras, väldigt fina, dyra och bekväma. Dom har däremot inte tagit ut mig på någon löprunda ännu. Och nu börjar dom se lite kalla ut. Får spara dom till promenadskor i Spanien till sommaren istället. Det funkade dom bra som senast. Och där var det ju för varmt för att springa. Nä, åter till boken.

Annonser
kommentarer
  1. Åke M skriver:

    Louisiana rain, ett förnämligt T.P. val. Replacements Portland är dagens låt i det Mohlinska hemmet.
    Känner igen det där med dyr sportutrustning som får vila sig i form.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s