Covers, hyllningsplattor och lite fotboll.

Publicerat: november 19, 2008 i Uncategorized

Det föll sig som så att medan jag idag rörde ihop en middag bestående av skinka med ostsås, grönsaker och pasta, lyssnade på ett litet urval av väl valda covers. Ett band vid namn ”The mystic Knights of the Sea” tolkade Bruce Springsteens ”Johnny 99”, som väl är från Nebraska-plattan om jag inte minns fel. En platta som ofta omnämns med ord som ”Mästerverk” ”Fantastisk” med mera. Själv tycker jag att den är bedövande tråkig. De bästa låtarna därifrån är överlägset bättre med andra artister. Till exempel ”Reason to Believe” med Beat Farmers. Den hamnar nog på Bergers Hot Hundred Party Tracks. Men nu var det Johnny 99 vi skulle prata om. Jag tyckte nog att sångaren lät lite bekant, men kunde inte riktigt komma på vem det var. Men plötsligt klickade det till under den begynnande flinten. Dan Baird. Det måste vara Dan Baird. Och när man sen hör wacka-wacka-gitarren (var tvungen att studera låten lite närmare på hög volym och i hörlurar) stod det klart. För säkerhets skull googlade jag gruppnamnet. Och mycket riktigt. Det var den gamle hjälten från Georgia Satellites och Yahoos. Skaffa plattan ”Light of Day – A tribute to Bruce Springsteen”. Det dök även upp andra trevliga covers i iTunes-vimlet under matlagningens gång. Eller vad sägs om Lucinda Williams ”Changed the Locks” tolkad av allas vår Tom Petty och hans Hjärtekrossare? Eller ”11 months and 29 days” – Johnny Paychecks gamla dänga – med Dave Alvin (hjälten från Blasters). Där kan man hitta några av mina absoluta favoritrader: ”Keep the Lonestar cold and the dancefloor hot when i’m gone” mannen ska väl iväg på ett litet besök bakom galler kan man misstänka. Hela hyllningsplattan till Johnny Paycheck är förresten rätt så grym. Bobby Bare Jr. gör en alldeles fantastisk ”Motel time again”. Sentimentalt fast osentimentalt på något underligt sätt. Den ska vi nog spinna iväg på Highway to Helg imorgon kväll.

Sen var det fotbollen. Tränarna står som spön i backen. Allmäna Idrottsklubben i Solna funderar på att engagera gamle hjälten Sven ”Dala” Dalkvist, och det vore väl inte fel kanske. Men Roffe Z måste väl med också, så det blir lite rockenroll? Såg precis att Skansenlirarna också kickat ut sina tränare, vem som kommer in där vete tusan. Ett av mina två favoritlag, Degerfors IF, kickade sina tränare – för sent. Förra året kickade dom tränare Milenko Vucsevic. Otroligt korkat. Hade han fått stanna i klubben hade dom spelat i superettan nästa år. Nu blir det inte så. Däremot har dom efter att Stahre flugit sin kos plockat upp Roger Werner och Jonas Lindskog från ungdomsverksamheten till tjänsterna som A-lagstränare. Klart mycket bättre än Stahre får man hoppas.

Javisstja – Little Feats ”Cold cold cold” med Dr John också! Fastän Doktorn var så fruktansvärt trött på Berns förra veckan. Men Madhouse var ju desto piggare, Gabbe var så pigg att han nästan böjde sönder mickstället. En inte bara nostalgisk spelning, den var bra också. Det är inte ofta komponenterna ”bra” och ”nostalgisk” samsas på ett så fint sätt.

Annonser
kommentarer
 1. maria skriver:

  Har inte sett mammas hemsida förut. Antar att det är du som gjort den. SUPERFIN!!!!!!!

 2. Åke M skriver:

  Sådär nu är ipoden fylld med resmusik. Hela Pettyboxen är inlagd+allt efter, Neil Casal, Mathew Sweet och Pete Case. borde räcka till mellanlandning. Kanske dags att packa på riktigt.
  Däremot är självklart Nebraska tabubelagd, när Springsteen gör gör plattan ”Florida” är han välkommen igen. Ha det bra i kylan 🙂

 3. andyberger skriver:

  Skönt att höra att nån ska till värmen. Vaknade precis och konstaterade -7,5° C utomhus. Tror att kontoret får stanna hemma idag.

 4. Macken skriver:

  Du var tidig vid datorn idag.Tid för löparpjuck
  med broddar.Sen kan du lyssna på What a Diffrent a Day Makes i ambitionen a få lite flås till julfirande m.m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s