Fredag eftermiddag på kontoret.

Publicerat: december 5, 2008 i Uncategorized

Grått grått grått. Ute alltså. Och här inne är det mörkgrått. Fotograf i farten, så lamporna i taket är släckta, endast skärmen lyser. Det är inte utan att man ser fram emot en kväll med god egenproducerad middag därhemma i köket. Med lite tur kan man nog ställa sig vid spisen framåt 19-tiden.

Vad ska man se fram emot i helgen annars? Inte så mycket som händer i vår lilla stad. Sitta hemma och glo på tv kan man ju glömma, eftersom det på tv inte visas något som går att titta på. Ett mycket märkligt fenomen. Själva idén med tv borde väl vara att visa sevärda program? Kan förstås tänkas att det finns andra individer i vårt land som uppskattar utbudet, vad vet jag? Men vill man se folk som inte kan åka skridskor kan man väl bara ge sig iväg till närmsta konstfrysta isbana? Vill man höra folk som inte kan sjunga kan man ju gå till Etage, där tror jag det körs karaoke mest hela tiden. Och vill man avnjuta ett halvpissigt dansband finns ju alltid Flustret.

Jag har försökt titta på tv ett antal gånger det senaste halvåret, med inte speciellt blandat resultat. Oftast har jag satt mig vid datorn istället, efter cirka 15 minuter. Ibland fastnar jag dock framför något som kallas ”Halv åtta hos mig” ett lite småkul program om människor som bjuder hem andra (för dem okända) personer på middag, som de okända sedan får sätta betyg på. Dessutom har jag kikat en del på Gordon Ramsays olika program. Gillar det program där han inte är så jättearg hela tiden bäst. Fotboll kan man inte se längre, då måste man skaffa en massa andra kanaler än de som finns i mitt basutbud, så det får bli fotboll på lokal när det vankas viktiga matcher istället. ”Halv åtta hos mig” förresten, det ska jag anmäla mig till. Dom söker medverkande till nästa säsong, så det tänkte jag försöka halka in i, kanske kan vara intressant.

Något annat som funkar utmärkt är att gå till Hijazz och ta en fredagsöl vid femtiden. Så får det bli. Ska försöka smitta Ricke i baren med spotify-viruset, då kan man helt enkelt bara sitta där i baren och önska bra låtar hela kvällen. Kanske kan vara något att fundera på inför morgondagens eventuella utekväll.

Dagens artist: Tim Hardin, finns en bra samling på spotify – ”Black sheep boy – an introduction to Tim Hardin”. En platta som fungerar alldeles ypperligt en mörkgrå dag som denna.

Kvällens rätt: Kalvfärsbiffar med ugnsstekta rotsaker och rödvinssås. Kaffe och en Carlos på det, sen är man inne i matchen.

Ja, trevlig helg då.

Annonser
kommentarer
 1. ÅkeM skriver:

  Vadå inget på TV, svenska folket stormar det är kanalkrock med Idol & På spåret 😉
  För övrigt är jag helt inne på Warren Z pga att jag läser den förnämliga biografin som exfrun har skrivit. (rekomenderas starkt)
  Igår åkte även jag fast i Spotifynätet, jodå det smakar fågel.

 2. andyberger skriver:

  Det är inte nån kanalkrock. Det är bara på spåret som gäller.
  Den bion får jag leta upp bums.

  Förresten har jag en kompis som putsat cymbaler åt Warren Zevons trummis, (trummis åt mången annan musikant också) Ian Wallace, may he rest in peace.

 3. ÅkeM skriver:

  putsa cymbaler är klart underskattat, själv har jag spelat både triangel och kastanjett på muskiklektionerna med en stark etta som följd det måste var att jag saknat den där putsaren, kunde säkert höjt till svag tvåa med honom
  Rock on // Åke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s