Man tror inte att det är sant.

Publicerat: december 17, 2008 i Uncategorized

Julmaten är inhandlat redan. En vecka kvar till afton. Ett överlägset personbästa i inhandling har härmed noterats. Inte så mycket att skryta över kanske, men bara tanken på att slippa skena runt i matbutiken den 23:e bland alla vildögda och svettiga människor gör mig alldeles varm i själen. Skulle dock hellre sitta på Paulinas på julafton med en Cerveza grande än att fira här hemma i den mörka filt av fukt vi upplänningar kallar vinter. Nu blir det säkert trevligt ändå, barn och barnbarn dyker ju upp. Och framåt kvällen fylls det på med syskon, kanske en förälder och lite annat löst folk.

Idag kom den ut. Aftonbladet alltså. Det gör den i och för sig för det mesta. Men det är inte varje utgåva som har min frus skinka på löpsedeln. Idag var den där, och det var julskinkan, turligt nog. Dessutom ett fylligt julmatsreportage av fru Berger och fru Forslin. Ett tips för er stressade själar är att checka upp just detta, eftersom det handlar om snabb julmat, inget fusk, men en och annan genväg. Bilagan kan inhandlas t.o.m. fredag denna vecka.

Dagens låt: ”It won’t always be like this” med Jesse Dayton från den utmärkta plattan ”Country Soul brother” (man hör nästan på titeln att det är en bra platta). Nu gjorde jag en sökning efter herr Dayton i Spotify, men han var inte representerad (ibland hittar man några luckor i detta utmärkta program). Finns däremot i skivbutiker och iTunes.

Dagens rätt: Kalvfilé med murkelsås, potatiskaka, smörslungade rotfrukter och ugnsbakad tomat. Egentligen en av nyårsaftonens rätter på Konsertbarens nyårssupé, men jag gjorde UNT-annons om detta nyss och blev så jävla sugen. Har ni inget för er så ska ni ta och boka bord till KB på nyårsafton tycker jag. Kan säkert bli trevligt. Ring 018-10 09 10 bara, så fixar det sig. Själv vet jag inte hur nyåret gestaltar sig riktigt ännu, men vill det sig riktigt illa står jag där och vänder plattor efter 12-slaget.

Nä, nu står spisen och ropar på mig, det är väl bäst att försöka få igång middagen. Köttfärsbiffar med rödvinssås, klyftpotatis, morötter och lök i ugnen står på körschemat. Det får nog bli lite Iron City Houserockers som ackompanjemang till själva matlagningen. Högt.

Ni ser ju själva. Inga grabbar man leker med. Men så heter dom Iron City Houserockers också.

Ni ser ju själva. Inga grabbar man leker med. Men så heter dom Iron City Houserockers också.

Ha det fint. Laters.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s