Det måste vara åldern.

Publicerat: december 24, 2008 i Uncategorized

Varför skulle man annars vakna dan efter danföredan kl 06.00 och det känns som kl 09.30? Vad göra, som en del träskallar uttrycker det?
Eftersom gårdagen användes till de sista juklappsinköpen, därefter några väldigt goda öl med trevligt sällskap på Plock, därefter åskådare vid julmatstillverkning, för att slutligen kompletteras med ett besök på etablissemangen Torgkassen och Tilltugg, borde man ju egentligen sova som självaste stocken? Men icke! Vaknade pigg som en tomtenisse och fortsatte omedelbart den oerhört viktiga funderingen över vad som är den perfekta jul-låten.
Det som i dagsläget känns som jul-låt nr uno är ”Run Rudolph Run”. Dock inte Chuckens originalversion. Som i så många andra fall så finns det folksom gör hans låtar bättre. I det här fallet står valet mellan herrar Keith Richards och Dave Edmunds. Keith går på kraft, whiskey och eventuellt andra substanser som drivmedel. Edmunds seglar elegant och fjäderlätt fram med sina renar, det är klassisk wacka wacka, det är Geraint Watkins piano och det är julparty i dess bästa och gladaste form. Målfoto. Jag är inte tomte nog att avgöra vad som är bäst, man får helt enkelt spela båda versionerna. Hela julen lång. Är det någon som har ett bättre förslag på den bästa jul-låten går det bra att höra av sig. Nedan bifogas en rätt fyllig Spotify-lista jul-melodier. Av årets skörd tycker jag nog att danska The Raveonettes lyckats riktigt bra.
http://open.spotify.com/user/andyb/playlist/1r5WhvzGZ38I1bcORoJ344

Jag har förresten ett hyfsat gäng inbjudningar till Spotify kvar om det är nån som vill han en julklapp. Hör av er i så fall.

Dave får renarna att skena.

Dave får renarna att skena.

Keiths släde går på whiskey och elektricitet.

Keiths släde går på whiskey och elektricitet.

Och vad mumsar man på medan man lyssnar på dessa härligheter? En salig blandning av knäck, pilsner och rökt ål såklart.
Javisstja! Här kan ni ta del av ett julmatsreportage i Aftonbladet, som fru Berger och Liselotte Forslin gjorde häromdagen. Mums!
http://www.aftonbladet.se/matvin/article4051408.ab
Slutligen: En god julafton till er alla! Och ta det försiktigt med glöggen. För mycket glögg ger halsbränna.

Annonser
kommentarer
 1. Larpan skriver:

  Tre snabba:
  1. Intygar härmed: Ja det är åldern.
  2. Jag röstar på Dave.
  3. Spotifyjulklapp motages tackamt!

  God Jul!

 2. ÅkeM skriver:

  God Jul tebax och jadå man vaknar alltid vid 06.00 oavsett hur dagen innan sett ut. Dessutom har det börjat tas stödvila mitt på dagen ett ålderstecken så gott som något.
  Dave slår Mr. Richard alla dagar i veckan.

 3. Salmivuori/Sundlund skriver:

  Jullåtar…ja, herregud; det formligen vimlar av bra dylika som har kommit i ens väg under livets idoga skivsamlande. Tog en sväng runt spillrorna av de s k skivaffärer som nu finns kvar i vår lärdomsstad och inte var det mycket som stod ut i juleskivskörden i år, inte. Så jag tog mig sorgset hem igen och rotade fram tre klassiker för att åter komma i julstämning: Phil Spector´s julskiva förstås, Dion DiMucci´s julplatta kan få vilken halvdrucken utarbetad ren som helst att börja doo-woppa över glöggen och avslutningsvis; självfallet, självskrivet, bara att sätta på replay om och om igen: Ringo Starr´s Beatlesdoftande jul-epos!!!

  ´´Take me back were I came from, won´t you take me back´´!!!

  Juldags/Skinkstinna Julhälsningar.

 4. Soffan skriver:

  Hej! Skulle jättegärna vilja ha en Spotifyinbjudan.

  Soffan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s