Det ska bli skönt.

Publicerat: december 28, 2008 i Uncategorized

Nu är det väl dags att tärna ner skinkresterna till pytt-i-panna i alla fall? Sätta en skön fiskgryta på spisen och ta ett svalt glas vitt till detta. För varje år som går så blir jag mer och mer och snabbare och snabbare trött på julmaten. Nästa år blir det inget av den varan alls. Då möter vi julen med tapas, Cruzcampo och Veterano istället. Det blev tröttsamt med julmusik ovanligt snabbt i år också. Nu rensas hörselgångarna med namn som Paul Kelly, Hoodo Gurus och Eddie & the Hot Rods. Garanterat pling-plong-jul-fri musik.

Och imorgon ser det ut att bli en fin kväll på PA & Co, en gammal pålitlig krogfavorit på Riddargatan i Stockholm. Dessutom verkar stora delar av släkten vara på, kul. Det råder oerhört delade meningar om denna lilla krog. Rent matkvalitetsmässigt är det nog nästa bara positiva omdömen, däremot verkar många ha åsikter om personalen och deras (snorkiga?) uppförande. Själv har jag bara positiva erfarenheter av PA och dess servispersonal. Dessutom kan man ta sig en Veterano i baren, bara en sån sak.

Tänkte att jag skulle lista årets 10 bästa plattor förresten. Men det får vänta till nyårsafton, måste nog fundera på detta allvarliga ämne ett tag till. Fast en som måste in är helt klart Geraint Watkins ”In a bad mood” – den går nog in på topp 3. Har ni den inte så köp den omedelbart.

Och vilken musik passar till kvällens fiskgryta? Det kan nog bli lite västkust kanske. Inte svensk västkust (där finns det väl bara Nationalteatern och Lasse Kronér, gud bevare mig), amerikansk ska det vara. Jackson Browne, David Lindley och även en del annat såsom The Mavericks kanske? Hörde precis en riktig hästsläpare med Mavericks –… ”Excuse me, (I think I’ve got a heartache) helt lysande faktiskt. Finns på spotify. Vill man fortsätta i detta hästens spår är det bara att köra lite Dwight Yoakam, t.ex. ”King of fools. Fantastico. Lägger en spotifylista här nedan, som bland annat innehåller dessa fina melodier.

Mavericks - ett av världens bästa liveband när det begav sig.

Mavericks - ett av världens bästa liveband när det begav sig. Sångaren Raul Malo är numera soloartist.

http://open.spotify.com/user/andyb/playlist/6O8qD0eIZAuZKJHOsx3dEV

Och förresten! Det finns fortfarande ett gäng spotify-invites kvar för hugade spekulanter, hör av er bara!

Ha det så bra, så hörs vi.

Annonser
kommentarer
  1. maria skriver:

    hook me up with spotify kära far!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s