Varför har ingen tänkt på det förut?

Publicerat: januari 2, 2009 i Uncategorized

Att döpa sitt band till ”The Weight” alltså. Efter den mäktiga The Band-låten med samma namn. Hur som helst, precis alldeles nyss upptäckte jag detta lilla amerikanska band, och deras senaste skiva ”Are Men” har nu  köpts hem från iTunes. För den som undrar, så låter det hittills som en härlig gryta full med Faces, The Band (förstås), Neil Young, och kanske lite BoDeans också, om nån kommer ihåg dom. Det som knäckte mig först och främst i låtväg var spår två ”Had it made” – låter som ett lagom nyktert Faces med Keith Richards i kulisserna. Sitter som en pjäxa en kall fredagkväll på puben. För den som är intresserad kan man lyssna in sig här http://www.myspace.com/theweightnyc

Att plattan är begåvad med ett alldeles förskräckligt fult omslag gör liksom ingenting. Köp den ändå. Köp två och ge en till en kompis.

Ja det här var ju inte så snyggt. Men det låter för djävla bra.

Ja det här var ju inte så snyggt. Men det låter för djävla bra.

För övrigt blev det som jag trodde. Glömde en hel del plattor som borde varit med på bästalistan för 2008. T.ex. Rodney Crowells ”Sex and Gasoline”. Helt lysande album. Crowell är på ingång till Stockholm och Södra Teatern framöver förresten, det var på gång på Katalin i Uppsala också, men blev tyvärr inget där. Så man får väl ta sig in till Hufvudstaden då helt enkelt.

Vad är det med engelska fotbollsspelare förresten. Senaste man i arresten är herr Gerrard i Liverpool. Dom kanske skulle ta och porta samtliga spelare med proffskontrakt från puben där borta? Ölsinne verkar inte så många vara överbegåvade med i alla fall.

Vad var det godaste i matväg 2008 förresten? På restaurang var det nog något av följande:
De små revbensspjällen på Tilltugg i Uppsala. Risotton på Commedia i somras. Hängmörade biffen på Konsertbaren. Lammläggen på Peppar Peppar. Lammracks på PA & Co. Viltpaté på Gordon Ramsays restaurang The Warrington i London (den tog nog förstaplatsen). Dessutom var servicen på The Warrington en uppvisning i hur enkelt det kan se ut, när allt bara rullar, och personalen är genuint trevlig. Detsamma gäller för besöket på PA & Co häromdan, helt grym servis. Alla från Lill-Sune 10 månader till undertecknad (lite äldre) trivdes som den där fisken ni vet.

Köp en försenad julklapp till dig själv. PA & Co-boken är inte bara en kokbok. Man skulle lite högtravande kunna kalla den för ett tidsdokument (vad man nu skulle göra det för, det är ju en bok).

Köp en försenad julklapp till dig själv. PA & Co-boken är inte bara en kokbok. Man skulle lite högtravande kunna kalla den för ett tidsdokument (vad man nu skulle göra det för, det är ju en bok).

Slutligen: Ikväll spelar Sven Zetterberg & the Rockarounds på Katalin i Uppsala. Det blir bra. I the Rockarounds ingår bland andra trumhjälten och gamle bekanten Ingemar Dunker. Bara det är värt entrébiljetten. Några av oss kanske ses där. Hej så länge.

Annonser
kommentarer
 1. Blomman skriver:

  Lyssnar just nu på The Weight de låter bra. De får nog bli ett inköp.Biljett till Rodney på södra är införskaffad. Nick på albert hall får ja nog lägga ner. Här kommer de lite skivor som är värda att komma ihåg från 2008.
  Heybale – The Last Country Album
  Scott Kemper – Saving Grace
  Hearts Of Oak – Hearts of Oak
  Jonny Kaplan & The Lazy Stars
  John Mellencamp – Life Death love And Freedom
  Fred Eaglesmith – Tinderbox
  Bjurman – Fogerty Files
  Geraint Watkins – In A Bad Mood
  Dion – Giants Of Early Guitar Rock
  T – Model Ford – Jack Daniel Time
  Chris Robinson & New Earth Mud – This Magnificent Distance
  Alejandro Escovedo – Real Animal
  Emmylou Harris – All Intended To Be
  Bo Ramsey – Fragile
  Nils Lofgren – The Loner Nils Sings Neil
  Jackie Greene – Giving up The Ghost
  Chuck Prophet – Dreaming Waylon´s Dreams
  Hoppas att boken är värd att köpa har beställt den nu.
  Blomman

 2. andyberger skriver:

  Det var ett fint gäng plattor, Scott Kempner, Dion, Mellencamp är såna jag skulle kunna ha med också. Bo Ramsey & Escovedo, och Prophet har jag andra bra plattor med. Får kolla upp dessa .

 3. ÅkeM skriver:

  Sådärja, där fick man ett och annat nytt namn att jobba på, man tackar..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s