Det finns sångare, och så finns det sångare.

Publicerat: januari 7, 2009 i Uncategorized

Och så finns det J.D. Souther också, förstås. Han börjar bli lite till åren ser det ut som. Men sjunger fortfarande som – ja inte vet jag – en gud, eller en fågel kanske. En örn isåfall, eftersom han jobbat en hel del ihop med grabbarna i Eagles. Det var förresten J.D. som skrev låten ”How long” som valdes ut som första singel från Eagles senaste platta ”Long road out of Eden”. Snacka om pensionsförsäkring. I och för sig har örnarna spelat in J.D.-låtar tidigare också, så han kanske har sitt på det torra ändå. Själv spelade J.D. in ”How long” redan nån gån runt 1974 på sitt första solo-album, om jag inte minns fel. Hur som helst. Nu har han släppt ett nytt lysande album kallat ”If the world was you”. Finns tyvärr varken på iTunes eller Spotify än så länge. Man går helt enkelt beställa det, t.ex. från mannens egen hemsida. Av det lilla jag hört så är det värt vartenda öre. Vill man kolla upp lite av hans tidigare inspelningar går det bra på den här lilla listan. Det finns även en artikel här om hans låtskrivande till och tillsammans med artister som t.ex. Linda Ronstadt, Brian Wilson m.fl.

Upp och ner och bak och fram. Men det kanske funkar ändå för en sån rutinerad snubbe som J.D. Souther.

Upp och ner och bak och fram. Men det kanske funkar ändå för en sån rutinerad snubbe som J.D. Souther.

Efter en mycket trevlig snabbvisit i Hälsingland blev det igår till att ställa sig vid spisen igen. Såg häromveckan ett av Gordon Ramsays program ”the F-word” där han tillagade något som såg väldigt spännande ut. Det plattades till kycklinglårfiléer som lades på baconskivor, fylldes med en fin korvsmet, därefter rullades detta ihop till paket, och virades in i folie. Ner med paketen i kokande vatten, därefter avkylning och slutligen stekning i panna. Jag blev nyfiken på att testa detta. Sagt och gjort. Ingredienser inhandlades. Bytte dock ut korvsmet mot en egenkryddad blandfärs. Gordon serverade sina uppskurna rullader med en risotto, själv gjorde jag klyftpotatis som gratinerades med färskriven parmesan, funkade utmärkt. Vi får nog kalla det här en succé och ett framtida favoritrecept. Ni hittar Gordons recept här, det finns t.om. en video på hur han lagar till det hela. Och vad spelar man under tillagningen. Lämpligen Harmonica Sam och hans platta ”Rocker no 1”. Lycka till.

På söndag förresten: Högtidsstund för älskare av gammal klassisk r&b och rock & roll. Mike Sanchez på Akkurat i Stockholm. Big town Playboys gamla frontman kompas av ett gäng lysande svenska musiker i bandet The Beat from Palookaville + Greger från Knock Out Greg. Kan nog bli en festlig söndagkväll. Vi siktar på det helt enkelt.

Här kommer Bergers åtta förresten. Vi hörs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s