En stor producent.

Publicerat: januari 12, 2009 i Uncategorized

I år är det 20 år sedan Vic Maile gick bort. Han är kanske inte något av de största producentnamnen i musikhistorien, men har ändå satt sina avtryck här och var. Huvudsakligen i England, där han producerat artister som t.ex. Motörhead, Man, Dr. Feelgood, Pirates, Inmates, Godfathers, Vibrators och Eddie & the Hot Rods. Mycket pubrock blev det. Åt Feelgood producerade han bl.a. albumetsom nådde första platsen på englandslistan, den fantastiska liveplattan ”Stupidity”. Ett av alla tiders bästa livealbum i min bok i alla fall. Förutom detta så har han även producerat lite livegrejor åt Guns & Roses, jobbat med Rolling Stones, Zeppelin, The Who och många många fler. Hans första insats som ljudtekniker var med Pye Mobile Studios, och inspelningen av Animals ”We’ve gotta get out of this place”. När han för tjugor år sedan dog i cancer, var det inte många av hans gamla musikerkollegor som ens visste att han var sjuk, Vic valde att hålla detta för sig själv och sina närmaste. Peter Gunn, gitarrist och låtskrivare i The Inmates berättade att han blev uppringd av Vic några dagar innan han gick bort. Då berättade Vic att han suttit och lyssnat igenom det mesta av de inspelningar han gjort genom åren, och kommit fram till en favorit: Plattan ”Shot in the dark” med just Inmates. Och det kan man hålla med om, en av mina absoluta favoritplattor alla kategorier. Förutom att det inte finns en dålig låt på plattan så är produktionen något av det bästa man hört i rock & roll-väg. tyvärr kan man inte hitta någonting alls med Inmates på Spotify, men det finns en del på iTunes, annars går det ju bra att köpa cd från t.ex. amazon.com. En annan favorit, som tyvärr är riktigt svåråtkomlig är det franska bandet The Dogs, och deras platta ”Legendary Lovers” också det en klassiskt snygg och rockande Vic Maile-produktion.

Lemmy i Jackson studios 1981. I bakgrunden, en hårt beskuren Vic Maile.

Lemmy i Jackson studios 1981. I bakgrunden, en hårt beskuren Vic Maile.

Här kommer en lista med några låtar som Vic producerat. Låten med Don Fardon har han faktiskt även skrivit.

Det var inte så kul att vara Chelsea-fan i helgen. Det enda jag kan trösta mig med är att jag slapp se eländet. 0-3 mot Man United är inget man vill uppleva. Men det är väl bara att ta nya tag. Frågan är om ledningen har tålamod med Scolari så länge till. En annan fråga är om det kanske inte varit så dumt att behålla Jose Mourinho istället för att börja dribbla med tränarfrågan häromåret. Fast huvudsaken är ju att vi skärper till oss och tar hem ligan. Då spelar det ingen som helst roll att vi råkade torska mot United i helgen. Så det så.

Och får ni för er att lyssna på Vic Maile-listan runt middagstid så borde det passa med en Cottage Pie (recept här) och en pint Double Diamond till detta. Engelsk pubmat av bästa snitt. Vi hörs.

Annonser
kommentarer
 1. Blomman skriver:

  Berger de är dags att damma av bandy portföljen.

  Såg att Ducks Delux ska spela i sverige.
  30 mar 2009 20:00
  Holmarnas Folketspark Skutskär
  31 mar 2009 20:00
  Folkets Hus Soraker
  01 apr 2009 20:00
  Sodra Teaturn Soderhamn
  02 apr 2009 20:00
  Droskan Umeå
  03 apr 2009 20:00
  Sweden TBC
  04 apr 2009 20:00
  Sporthotellet Ulricehamn
  05 apr 2009 20:00
  Akkurat Stockholm
  06 apr 2009 20:00
  Studio Skutskär
  07 apr 2009 20:00
  Studio Skutskär
  08 apr 2009 20:00
  Östersund TBC Östersund
  09 apr 2009 20:00
  Skellefteå TBC Skellefteå
  10 apr 2009 20:00
  Brux Örnsköldsvik
  11 apr 2009 20:00
  Sweden TBC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s