Vi får väl se hur det går.

Publicerat: januari 14, 2009 i Uncategorized

Följetongen i Chelsea fortsätter. Idag kan man läsa i pressen att Drogba vill bort igen. Dessutom har Anelka börjat gnöka, kan man kanske förstå. Han har varit bänkad ett tag nu, trots att han gjort 16 baljor i serien så här långt. Nä, det är lika bra att kränga Drogba och se till att ha en glad Anelka där framme. Bevisligen levererar han, och trivs dessutom i laget, vilket inte kanske är hans främsta kännetecken från tidigare klubbar. In med honom från start mot Stoke i helgen, så sätter han minst två. Vi får hoppas att Scolari kan reda ut det här, annars har han nog inte så många veckor kvar i dessa fashionabla kvarter.

Såg på Rootsy att det kommer en hyllningsplatta till Chris Gaffney, nyligen bortgången (april förra året) sångare och gitarrist bland annat i utmärkta bandet Hacienda Brothers. Ingen dålig uppställning skivbolaget Yep Roc Records fått till. Eller vad sägs om namn som Dave Alvin, Joe Ely, Los Lobos, Calexico, Alejandro Escovedo, Tom Russell, James McMurtry, Dave Gonzalez, Dan Penn, Boz Scaggs och Peter Case? Det blir nog till att investera, skivan släpps 31 mars, och överskottet går till Chris Gaffneys familj. Köp den.

Den alldeles för tidigt bortgångne Chris Gaffney.

Den alldeles för tidigt bortgångne Chris Gaffney.

Det ägnas spaltmetrar och bloggkilometrar åt Lisa Marklund och hennes böcker för tillfället. Är alldeles för dåligt insatt i denna debatt för att kommentera. Däremot hade jag väldigt roligt när jag läste Aftonbladets webbupplaga idag. Några författare fick där kommentera Marklunds-frågan. Herr ”Författare och Poet” Ernst Brunner tog liksom finkultur-drygheten till en helt ny nivå med sina svar på nedanstående frågor:

1 Anser du att Liza Marklund lurat sina läsare?
2 Har det påverkat förtroendet för henne som journalist/författare?

Ernst Brunner, författare och poet, 58
1 Ja, men Marklunds problem är inte fiktionskaraktären eller sanningshalten utan hennes oförmåga att skriva. Det är problematiskt att kalla det för en roman när det per definition är ett skönlitterärt arbete med en konstnärlig ambition och det har den boken absolut inte.
2 Säkert. Plötsligt så kommer det ett sådant besynnerligt krav från denna gigantiska grupp av läsare som har nöjt sig med en torftig sekundärtext som aldrig kommer att betyda något i svensk litteratur.

Pretto, moi? Liksom.

Efter detta så är det väl bäst att man börjar med maten. Det får bli köttfärssås med makaroner. Inte stuvade dock, det gjorde jag en gång. Den betongklumpen jag då lyckades framställa används numera som farthinder här ute på gården.

Vi slänger väl in en spotify-lista idag också då förresten. Hittade tyvärr inga Brunner-dikter på Spotify, annars hade jag klämt in det också. Eller inte. Bergers elva. Förresten! Spotify verkar strula ordentligt idag. Bara så ni vet, det är inte era egna burkar det felar i. Enligt de senaste rönen på Halvars sida så jobbar Spotify-gänget på att lösa det hela.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s