En het hundring.

Publicerat: januari 15, 2009 i Uncategorized

Satt och läste nr 183 av den utmärkta engelska musiktidningen Mojo häromdagen. Kufarna som driver denna blaska har en viss förkärlek för listor. Kanske inte så konstigt, det är något med musiknördar och listor. Hur som helst, i detta nummer listade man Topp 100 av skivbolaget Motowns produktion, enligt Mojo alltså. När jag idag gick hem tidigt från kontoret för att ägna mig åt en febertopp med inbyggt halsont fick jag en liten idé. Självklart bör man göra en Spotify-lista av denna Mojo Motown Topp 100. Sagt och gjort. Här är den. Med ett undantag: Låt nr 98 på listan ”Who’s the fool” med Singin’ Sammy Ward kunde inte Spotify uppbringa. Den ersatte jag helt självsvådligt med en av herr Wards andra melodier ”Big Joe Moe”. I övrigt fanns allt med. Listan börjar med låt nr 100, ”Somebody’s watching me” med Rockwell. Vilken låt som är nr 1 ser ni själva, längst ned i listan. Trevlig lyssning.

Förresten så slog Chelsea Southend med 4-1 igår i cupen. Inte så konstigt kanske, och Anelka satte en balja. Skulle jag hålla på något annat lag i England förutom Chelsea så är det faktiskt Southend. Därifrån kommer nämligen Mickey Jupp, en av pubrockens okrönta konungar. Juppen har låtar som ”Switchboard Susan” inspelad av bl.a. Nick Lowe, och Ring damn you ring, som The Refreshments spelade in på sin första platta way back when. Häromåret spelade det en herre vid namn Jupp i Southends lag, vi kan ju hoppas att det var sonen, skulle vara lite coolt. Måste nog kolla upp detta. Och om ni kollar in Juppens officiella sida, så kan ni kika in under ”scrapbook” där finns en recension av en spelning han gjorde på Rackis i Uppsala, signerad undertecknad. Inte illa va? Såg precis att det även finns en www.mickey jupp.com den har jag inte utforskat ännu.

Mickey Jupp gör sin berömda Chuck Berry-imitation.

Mickey Jupp gör sin berömda Chuck Berry-imitation.

Idag blir det Andersson & Tillmans utmärkta grillkorv med bröd till lunch. Därefter Marabou chokladkaka med kaffe till dessert. Det kostar att ligga på topp. Kock-Mats har tipsat om soppa till middag. Låter som en bra plan. Potatis- och purjolökssoppa får det bli.

Ska sedan försöka beta av slutet av julklappsboken ”Aldrig fucka upp”, riktigt hyfsad underhållning. Ibland är dock språket lite svårt för en 47 och 1/2-åring. Kallas visst Rinkebysvenska har jag hört. Skulle kanske finnas ett litet språklexikon i slutet av boken? Nu fick jag flashbacks till barndomens dagar. Läste i tioårsåldern en bok av och om Nacka Skoglund. Där stod Södersnacket som spön i backen. Och vad fanns i slutet av boken? Jo, ett slanglexikon. Man lärde sig många snajdiga uttryck där som man kunde dela med sig av på rasterna i Domarringens skola. Måste nog leta rätt på den boken. Det är antagligen stor läsning.

Annonser
kommentarer
 1. Cee-Jay skriver:

  Vafasiken, platserna 90–100 hade lika gärna kunnat vara 1–10. However, ett snyggt hästjobb.

 2. andyberger skriver:

  Ja, ordningsföljden på listan skulle faktiskt kunna se ut lite hur som helst. Men mycket fin musik är det ju!

 3. ÅkeM skriver:

  Skapligt jobbat Berger, må din snuva hålla i sig så fler fantastiska listor dyker upp.

  Södersnackets kungar måste ändå vara den gamla serien Biffen & Bananen med deras gode vän Galento. Bara att ha en Galento som vän är hur stort som hellst, eller hur?

 4. andyberger skriver:

  Galento, ja det hade jag glömt. Barn har jag skaffat färdigt, annars skulle nog en son kunna föräras det stiliga namnet. Kanske kan vara ett framtida barnbarn istället? Eftersom första barnbarnet heter Sune blir det riktig snajdigt. Sune & Galento.
  Annars kan man kanske öppna en krog vid namn Galento?

 5. Ratso skriver:

  Tack för motown-listan!

 6. andyberger skriver:

  Det var så lite så!

 7. ÅkeM skriver:

  Lägger över en lägereldsblandning.
  Hoppas något faller i smaken, rekomenderar särskilt: Jim White, Neko Case och som alltid Paul Westerberg

 8. ÅkeM skriver:

  Missade länken här kommer den:

 9. andyberger skriver:

  Den tackar vi för. Passar säkerligen till morgonkaffet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s