Första gången på 100-listan.

Publicerat: februari 2, 2009 i Uncategorized

Har nu hämtat mig efter den tråkiga förlusten mot Liverpool igår. Fotbollsmässigt var det inte mycket att säga om, Liverpoolarna var det starkare laget. Däremot kanske domaren skulle bytt ut sig själv i halvtid. Då hade vi sluppit den felaktiva utvisningen av Frank Lampard i andra halvlek. Men sånt är livet på en fotbollsplan, det är inte bara spelarna som missar. Vi får se till att vinna lite fler matcher framöver, samtidigt som Man U och Liverpool får torska lite mer helt enkelt. Svårare än så behöver det inte vara.

Kollade lite bloggstatistik i morse, och där under en wordpress-länk kallad Blog of the day (growing blogs) kunde man se självaste Andyberger-bloggen på en mycket hedrande plats 98 av hundra. Antagligen första och sista gången mitt namn figurerar i Hot-100-sammanhang, så det gäller att suga på det här hela dagen.

Henry Diltz/CORBIS

Humörhöjaren Dave Edmunds i Los Angeles 1990. Foto: Henry Diltz/CORBIS

Och när man nu råkar vara på så fint humör som jag blev av detta är det bara att se till att behålla humöret. Det gör man bäst genom att lyssna på Dave Edmunds, något av en husgud för mig i musiksammanhang. Har slängt ihop en lista med rockande och rullande Edmundslåtar som man kan ta del av här. Straight forward rock & roll när den är som bäst. De första låtarna är inspelade på 60-talet. ”The promised land” till exempel, är inspelad i en gammal potatiskällare i anslutning till det som senare skulle bli den legendariska Rockfieldstudion i Monmouth, Wales. Där huserade Edmunds under stora delar av 60-talet och 70-talet, både som producent och artist. Bland annat producerade han plattor med Foghat, Flamin’ Groovies, Brinsley Schwarz och många många fler. Ska nog be att få återkomma med lite skriverier om nämnda studio längre fram, har hänt mycket kul där. Tyvärr finns det inte så mycket av Edmunds senare produktioner på Spotify, så vi får nöja oss med en liten bit in på 80-talet. Listan är väl i hyfsad kronologisk ordning.

Ska bara tillägga att vi idag kunde få oss en riktigt fin Skomakarlåda på Pub 19 idag till lunch. Och imorgon blir det vinprovning minsann, på torsdag är det antagligen båtresa, så det ser ut som att jag inte riktigt orkar med att åka och titta på Rodney Crowell på onsdag, tyvärr. Måste ju ha en vilodag inlagd i veckoschemat också om man ska orka med helgen som kommer. Vi hörs.

Annonser
kommentarer
 1. Blomman skriver:

  Typiskt att man missar skomakarlådan men var gör man sjuka barn hemma.

 2. andyberger skriver:

  Ja, jag undrade just varför inte du var på plats på lunchen!

 3. ÅkeM skriver:

  Plats 98 marked with a bullit som det brukar heta på Usalistan. Man gratulerar

 4. andyberger skriver:

  It’s a long way to the top… Men tack ändå.

 5. Zigne skriver:

  Bra Edmundslista.
  Såg Rockpile några gånger. Ojojoj.

  Rodney Crowell. Så nära och ändå inte. Fel dag.
  Missar honom än en gång. Illa.

 6. andyberger skriver:

  Ja, Rockpile såg jag aldrig live tyvärr. Däremot har jag sett alla gubbarna i andra konstellationer, och det brukar ju vara kul.

 7. Zigne skriver:

  Har du sett den här med Edmunds och Brian Setzer? Där skulle man varit.

 8. andyberger skriver:

  Den där är grym! Tror att det var nyårsafton i N.Y. och inspelning för MTV va? Borde blivit en liveplatta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s