En hjälte har hängt upp gitarren.

Publicerat: februari 4, 2009 i Uncategorized

Såg idag på  det världsvida nätet att Mickey Gee, gitarrist extraordinaire från Wales, tagit klivet upp till himmelriket. Såg honom live några gånger när han spelade med Dave Edmunds band. Dessutom medverkar han på plattor med t.ex. Willie & the Poor Boys, Shakin’ Stevens och många många fler Han var även gitarrist i Tom Jones band på 60-talet och spelade med Joe Cockers Grease Band. En grym Telecaster-man som borde hörts mycket mer. Kolla in det här klippet från youtube så förstår ni. Kommer från en konserter inspelad för tio år sedan i Cardiff, med Edmunds, Andy Fairweather-Low, Geraint Watkins, Pino Palladino och Henry Spinetti. Wales-grabbar allihopa, som satt djupa spår i rockens värld. Vet inte vad det är med Wales och rock & roll, men nåt är det. Programmet gjordes av BBC, och borde ges ut på riktigt för oss fans. En fantastisk konsert. R.I.P. Mickey.

Mickey Gee. En sann hjälte.

Mickey Gee. En sann hjälte.

Annars har dagen varit trevlig, med en fin middag på KB. Ikväll blev det en klassisk pepparstek med deras grymma hemgjorda pommes och en pepparsås med precis rätt drag i. Imorgon bär det ut på böljan den blå för en liten avslappnande tur till Eckerö med frun, Kock-Mats och hans fru Lena.

Apropå ingenting. Läste på reklambranschens husorgan Resumés hemsida häromdagen att nån nisse hade spelat in en ny version av låten ”Neverending story” som Limahl gjorde till nån film på, tror jag, 80-talet. Låten i fråga var vidrig redan då, och är väl antagligen inte bättre nu. Däremot kallades den på resume.se för ”klassiker”. Det är så man skäms å sina branschkollegors vägnar när dylika uttalanden görs.

Så var det med det. Slänger in en inte så lång spotifylista, Bergers sjuttonde. Lyssna speciellt på inledningsspåret med Pen Lee, en finsk grupp som här gör en låt på franska, med endast sång och dragspel. Kan det bli mer rätt? Där kan vi snacka klassiker. Vi hörs.

Annonser
kommentarer
 1. Lasse W skriver:

  Vi som bloggade om Mickey på Zignes blogg nyss.
  Dom har ett skapligt band där uppe nu!

 2. andyberger skriver:

  Ja fy tusan.

 3. Lasse W skriver:

  Även där nere förstås, med Robert Johnson i spetsen!

 4. andyberger skriver:

  Ja, frågan är om inte banden där nere är lite vassare?!?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s