Vad vill jag ha på ett smörgåsbord, egentligen?

Publicerat: februari 5, 2009 i Uncategorized

Idag ska vi ut på böljan den blå, som sagt. Detta för osökt tankarna till smörgåsbord. För det är ju vad som vankas vid 15-tiden. Alla vet ju ungefär vad som brukar finnas på ett dylikt. Det är sill, laxpaté, gravad, rökt och inkokt lax. Kanske en ål har fått sätta livet till? Mer? Köttbullar, korvar, patéer, legymsallad, chokladpudding med grädde, med mera, med mera. Vart vill jag nu komma med detta? Jo, jag satt just och funderade på vad jag skulle bygga upp ett smörgåsbord av, om jag fick bestämma helt själv. Det är absolut inget fel på den traditionella varianten, men tanken slog mig att man kunde göra något helt annat vid tillfälle. Så, här kommer ett smörgåsbord för mig. Istället för sillar och laxar: Insalata di mare, en kall italiensk skaldjurssallad. Grillade auberginer. En klassisk waldorf salad. Räkor pil-pil. Sen går vi in på nästa del: Vitello Tonnato. Leg of lamb. Köttbullar i het tomatsås. Kalv i citronsås, tzatziki. Grekisk sallad. Friterad fetaost. Lite schyssta pizza-slices med salami och färsk tonfisk. Därefter: Crème Brulée. Thats it för mig. Så får det bli nästa jul, istället för julbord. Fast idag ska vi njuta av ett traditionellt.

Johnny Cash och Willie Nelson. Willie ser lite ofokuserad ut, men skenet kan bedra.

Johnny Cash och Willie Nelson. Willie ser lite ofokuserad ut, men skenet kan bedra.

Kom och tänka på en rätt skön platta från VH1 Storytellers. Soft och trevlig, med lite kul historieberättande mellan låtarna dessutom. Det är Johnny Cash och Willie Nelson som sitter på Viper Room med varsin akustisk gitarr, spelar varandras låtar och delar med sig av små anekdoter. Mycket trevlig lyssning. Finns dessutom på Spotten. Lägger med den här.

Och Sirius tuggar på i bandyns högsta serie, uppe på tredje plats nu efter bortaseger igår mot Vänersborg. Inte illa. Nu får vi bara hoppas på Chelsea mot Hull, tror jag det var, i helgen. Och dom kära hästarna förstås, vi ska försöka styra upp dom ordentligt på lördag. Hur man nu gör. Annars är det risk att dom hamnar på smörgåsbordet…

Lux Interior i full karriär med sitt klassiska band, The Cramps.

Lux Interior i full karriär med sitt klassiska band, The Cramps.

Här kommer ett litet tillägg i sista minuten. Såg precis på nätet att sångaren i fantomrockarna The Cramps, Lux Interior gått bort idagarna. Anledningen är ett medfött hjärtfel. Rätt starkt att leda Cramps i typ 30 år med hjärtfel kan man tycka. Börjar bli rena rama rock-kyrkogården här på bloggen nu. Vi får verkligen hoppas att det lugnar ner sig på den fronten snarast. Läs om Lux Interor här.

Vi hörs.

Annonser
kommentarer
 1. Lasse W skriver:

  Låter som en klassisk Meze.
  Grekiskt smörgåsbord. Där skillnaden mot ett svenskt, inte bara är rätterna, utan att dom serveras i tur och ordning till bordet.
  Helt rätt med en brylepudding sist.
  Ha de gött på sjön.

 2. andyberger skriver:

  Ungefär Meze faktiskt. Med lite spanska och andra små inslag. Båtens (Eckerölinjen) smorgasboard var riktigt bra faktist. Med inslag som satayspett, lite små turkiska prylar och annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s