Fredag igen?

Publicerat: februari 6, 2009 i Uncategorized

Ja man undrar ju vart dagarna tar vägen. Härom dagen var det fredag, men det har idag visat sig att det var en vecka sedan. Fördelen med fredag är att det är lördag dagen efter. Dessutom är det alltid lite extra trevligt att ta en tidig restaurangsväng på fredag. Det vilar en speciell slags stämning över tidiga fredagskvällar, i alla fall på mina favoritställen. Som t.ex. Trattoria Commedia här i Uppsala, dit vi ska ikväll med några bekanta. Man smyger in vid 5-6-tiden, och det är lugnt och sansat. Käkar lite, snackar lite med personalen. Klockan går, och när man framåt 8-9-tiden sitter där med (troligtvis) en Irish eller en Kaffe Cognac istället för dessert, är det fullt påställ i lokalen. Långbordet är fullt med kacklande tanter, vid tvåorna längs väggen mot baren sitter nykära par och tindrar allt dom orkar. Servisen har fullt upp med att förklara för förhoppningsfulla människor som trängs i entrén att det är fullt, och att man bör beställa bord om man ska ha en chans på bord..

Imorgon kväll blir det Winterrock på Katalin, med Steve Eastside Band i spetsen. Kommer inte ihåg hur länge dom spelat ihop, men det är nog ungefär etthundratjugoåtta år. Vi får väl se om orken finns att ta sig dit imorgon och insupa lite sydstatsrock. Träffade Blomman på lunchen, och han kunde rapportera att Rodney Crowell var i utmärkt form i Stockholm häromdan. Med sig hade han Will Kimborough och en kvinnlig fiolspelerska som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Hade ju varit kul att se. Såg också att favvisarna Fatboy ska ut och turnera. De ska tydligen inte stanna till här i Uppsala, vilket är väldigt synd. Det var en kanonkväll senast vi såg dom på Katalin.

Det är vi som är Fatboy. Tyvärr stannar inte vår turnébuss i Uppsala den här svängen.

Det är vi som är Fatboy. Tyvärr stannar inte vår turnébuss i Uppsala den här svängen.

Har förresten slängt ihop en liten fredagslista, Bergers artonde. Kanske kan passa ikväll, innehåller en hel del gott och blandat. Vi hörs.

Annonser
kommentarer
 1. Cee-Jay skriver:

  Blomman: Är det sant att Crowell spelade närmare 3,5 timmar?

 2. Mojo Martin skriver:

  Fick just Fatboys senaste, ”In My Bones”, av Jocke Lightnin’ Lindahl. Autograferad av alla Fat Boys, minsann…

 3. andyberger skriver:

  Vad säger man om det Mr Mojo? Fett, kanske? Är det du som styr fetingarnas turnébulle i år också förresten?

 4. Blomman skriver:

  Cee – Jay hela konserten höll på ca 3.5 timme.Will Kimbrough och Jenny Scheinman börjande strax efter halv åtta , spelande ca en halvtimme sen blev det ett kort break på en kvart sen gick Rodney upp och när klockan var 22.40 så var ja tvungen att gå och då spelande dom fortfarande.

 5. Conny Thunders skriver:

  Spotify i all ära, men ibland vill man ha the real thing. Vad göra?
  Jo Skivmässa där finns allt och lite till för oss nördar. Folkets Hus Falun 28/2 11.00 -16.00
  Andy syns vi då ?

 6. andyberger skriver:

  I wish.
  Men jag får inte köpa fler skivor för frun. Ska ut på landet och hämta ett par tusen vinyl i veckan som ska integreras i vardagsrummet… Fast det är ju alltid kul med skivmässor.

 7. andyberger skriver:

  I wish.
  Men jag får inte köpa fler skivor för frun. Ska ut på landet och hämta ett par tusen vinyl i veckan som ska integreras i vardagsrummet… Så gränsen är nådd… Fast det är ju alltid kul med skivmässor.

 8. ÅkeM skriver:

  Stort Andreas, omnämnd på Olsson Söndag(igen)

 9. Berger skriver:

  Ja, jag såg det i morse, kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s