Hett och spännande.

Publicerat: februari 22, 2009 i Uncategorized

Ett litet boktips så här på söndagen, medan den omtalade kalvsteken gör sig klar i ugnen. Boken heter Hett på svenska, och Heat på originalspråket. Bill Buford är författaren. Bill jobbar även som journalist och har tidigare skrivit boken ”Among the thugs” som handlar om hans åtta år långa tid som wallraffad fotbollshuligan i Manchester Uniteds fanskara. Den här boken handlar dock om när han tog sig in på en stjärnrestaurang och jobbade som ”köksslav”. Boken finns på Adlibris för 39 spänn i pocket. Se nästa stycke för lite mer info.

hett

”Hett är berättelsen om hur en entusiastisk hemmakock överlever – eller egentligen – försöker överleva i ett restaurangkök. Bill Buford var, förutom skribent, en glad amatör i köket. Hans måltider hade två oförenliga kvaliteter: hög ambition och brist på erfarenhet. Han hade alltid ångrat att han inte jobbat i ett restaurangkök. För tre år sedan öppnade sig en möjlighet: Buford tillfrågades av tidningen the New Yorker att göra ett porträtt på Mario Batali, kändiskocken som driver en av New Yorks finaste restauranger. Han accepterade uppdraget på villkor att Batali lät honom jobba som sin köksslav”

Vad är grejen med bokrea förresten? Känns mest som en jobbig julrush fast på natten. Man kan ju köpa böckerna på dagen, eller om man måste envisas med att köpa på natten så går det ju bra på webben också.

För övrigt var det en lite lugn kväll på KB igår, men det kom igång fint framåt sena natten. Då bjöds det både på ylande gitarrer, dans och glaskross. Blomman dansade dock inte, trots vissa inviter.

Skickar även in en liten Spotify-lista, Bergers tjugosexa.

Eftersom det nu börjar dra ihop sig till middag så slutar vi detta korta inlägg här. Ha en trevlig kväll hörrni.

Annonser
kommentarer
  1. lassewan skriver:

    Kalvsteken åker in i frysen. Vi hamnade på 40-årsfest, med Thai-buffe och gräddtårta.
    Spisar nu Bergers 26:a. Kan ana viss influens i och med att George finns med, med sitt finstämda musikstycke.

  2. andyberger skriver:

    Ja, det var en gammal bortglömd favorit här hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s