Slow train coming.

Publicerat: mars 2, 2009 i Uncategorized

Ett sådant satt vi på igår, herr Lehman och jag. Avgick från Åre vid 18.40-tiden och stannade i Uppsala runt 03.00. Inte så bra för oss, men bra för SJ, eftersom vi gjorde vårt allra bästa i restaurangvagnen. Något vi i och för sig gjorde på uppvägen också, men hemvägen vann. Turligt nog var det ju söndag, så man kunde läsa Mats Olssons söndagskrönika i Expressen, det gjorde jag ett par tre gånger för säkerhets skull. Måste här även passa på att gratulera Olsson, som precis fått 2009 års Jolo-pris.

Det blev några fina dagar där uppe med lite skidåkning och mycket krogliv. Kroglivet klarades mestadels av på den utmärkta restaurangen TT’s Bar & Kök. Där serverades mycket vällagad husman och även annan mycket vällagad mat. Middagen intogs där varje kväll från torsdag till söndag, och det skulle den ju inte gjort om maten inte varit bra. Ett ställe som TT borde vi ha här i Uppsala, så Stefan och jag bestämde att Tord och Eva helt enkelt borde flytta hit och öppna en filial. Lördagkvällen var skivspelarkväll för mig på nämnda krog, och det var riktigt trevligt. Verkade till och med som att det var några fler än jag själv som tyckte så. Inbjudna på efterfest i Duved blev vi också, men rutinerade som vi är tackade vi vänligt men bestämt nej tack. Allt som allt en kanonhelg med fint väder och trevliga människor. Får bli en påskvecka där uppe med familjen tror jag. Dessutom så räckte det med att gå och käka lunch på en krog i skidbacken för att träffa ett riktigt Chelsea-fan. Mannen i fråga satte sig vid vårt bord och hörde att vi pratade fotboll. Han skulle gå på samma match på Stamford Bridge som undertecknad i maj. Det är en liten värld vi lever i.

Och vad händer i musikvärlden? Bra fråga. Lokalt över Uppsala kan man på torsdag titta på amerikanste singer/songwritern Tom Kimmel på Pub 19. Vill minnas att han hade en mindre hit nån gång tidigt 90-tal med en låt vid namn ”That’s freedom”, lite Mellencamp-stuk sådär. Kan va nåt. Dessutom gör den nya upplagan av uppsala-bandet Big Road med Mats Brandemark i spetsen live-debut på lördag, även detta på Pub 19. Det ska jag nog försöka kolla in.

Ikväll smäller det på Studan. Sirius måste vinna mot Vetlanda för att ta sig vidare. Spelar man lika ineffektivt framför mål som i första matchen blir det svårt. Sätter man chanserna blir det vinst. Spelmässigt var nog Sirius lite bättre senast, men det ville sig inte riktigt i avsluten. Dessutom var ju Vetlandas målis helt sjukt bra.

Helt sjukt bra var det även att Frank Lampard knoppade in 2-1 mot lilla Wigan i 91:a minuten för de blå gentlemännen. Och Liverpoolarna gick på pumpen mot Middlesbrough, inte tokigt alls.

Nä, nu lyssnar vi lite på Rockin’ Louie & the Mama Jammers, som Zigne tipsade om för några veckor sen. Finns på iTunes.

Apollo i Harlem. Här har både en och annan spelat.

Apollo i Harlem. Här har både en och annan spelat.

För er som inte vill lyssna på Rockin’ Louie kommer här en Bergersk tjugonia. Inleds med en liveinspelning från Apollo i Harlem, New York med gruppen The Falcons. Sångaren i bandet hette Wilson Pickett om jag inte minns helt fel. En riktigt hyfsad sångare. Hela plattan dräller för övrigt av hyfsade sångare, Otis Redding, Ben E. King med flera – allt inspelat samma lördagkväll nån gång i mitten av 60-talet, hyfsat uppställ får man väl säga.

Ja, vi säger väl så då.

Annonser
kommentarer
  1. Zigne skriver:

    Visst är Rockin Louie bra?

  2. andyberger skriver:

    Ja, den var riktigt bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s