Polisen fick ta en sväng till Louisiana.

Publicerat: mars 7, 2009 i Uncategorized

Och det är då The Police vi pratar om. Deras gamla dänga ”Every breath you take” spelades 2004 in av Joe Barry och sluter man ögonen och lyssnar flyttas man automatiskt till en slirig bar någonstans i the Louisiana Swamp. Det skulle kunna vara ett salongsberusat dansband förstärkt med Fats Domino, men det är alltså Joe Barry. Plattan heter ”Been down that muddy road” och är fylld av traditionell swamp-pop och tårdrypande cajun-ballader. Och i ”Tchoupitoulas Road” vankas det akustisk blues av rang. Högklassigt material rakt igenom. Dessutom en fransk version av ”Every breath you take” som bonus. Bara för att visa var skåpet ska stå liksom. Herr Barry var tydligen riktigt rejält krasslig under inspelningen av denna hans sista platta, men han fick det gjort, och det ordentligt. Finns på iTunes. Tack för tipset, Lennart Persson.

Joe Barry på sitt releaseparty för nämnda platta, 2003. Joe avled för övrigt 2004. Men hade han releasepartyt i en klädesaffär eller?

Joe Barry på sitt releaseparty för nämnda platta, 2003. Joe avled för övrigt 2004. Men hade han releasepartyt i en klädesaffär eller?

Om man läser Expressens sportbilaga idag kan man se va deras expertpanel svarar på frågan ”Är Uppsala hetaste idrottsstaden i Sverige just nu?” Vad är det för fråga? Vi har ett lag i semifinal i bandy, vi har ett hockeylag i nån slags never ending kvalhistoria till Elitserien. Om det skulle göra vår stad till hetast i idrottssverige så vet inte jag… Självklart får här expertpanelen tillfälle att göra sig lustiga över Uppsala. Straffspark liksom, dumma frågor får dumma svar.

Just nu känns det som att Edsbyn rätt enkelt ska köra över vårt Sirius i eftermiddag, men man vet ju aldrig.

Imorgon ska det vankas söndagmiddag extraordinaire i hemmet. Fru Berger kommer hem från sin jobbresa, så nu gäller det att hitta på något gott tilltugg till allt det goda som står på arbetsbänken här i köket. Man kanske helt enkelt ska laga till fiskgryta efter restaurang Prinsens fantastiska recept. Det brukar bli succé. Länge sen man var på Prinsen förresten, det borde vi råda bot på.

Nu blir det viloläge på schäslongen, och kraftinsamling till kvällens trevliga uppgifter. Först barnkalas hos Kock-Mats och Lena. Därefter avgång mot Pub 19 där den nya upplagan av Big Road gör sin scendebut. Ska bli trevligt, och man lär väl träffa på en eller annan bekant misstänker jag.

Nä, fan, nu hoppas vi på Sirius och Almtuna idag. Vi bor inte i Sveriges hetaste idrottsstad, men jag skulle vara nöjd bara det blir ljummet. Och har ni inget för er ikväll så tycker jag att ni tar en sväng till Pub 19. Vi ses.

Annonser
kommentarer
 1. Lena Hultman skriver:

  hum, undrar om man missade något på Pub 19 igår. Väntar med spänning på recensionen! Får väl slänga in en kopp kaffe så mat- och musikmänniskan vaknar 🙂 Goooood Morgon!

 2. MagnusR skriver:

  Såg inte till herr Berger på 19 igår, så jag får väl meddela att jo, du missade något. Jag tyckte i alla fall att den här upplagan av Big Road är ännu bättre än den förra. The Zombies i fredags var också ruskigt bra. Betydligt bättre än den lite ljumma recensionen i UNT. Colin Blunstone är ju en makalöst bra sångare.

 3. andyberger skriver:

  Jorå, Magnus, jag var där. Stod längst bak, tyckte jag såg dig skymta vid ett bord där framme. Var ju lite trångt på 19. Men riktigt bra! Zombies kom jag inte in på, det var för mycket folk när vi kom dit.

 4. MagnusR skriver:

  Vilken osis. Zombies var, som sagt, riktigt, riktigt bra. Det är ju inte så ofta man inte kommer in på Katalin.

 5. Lena Hultman skriver:

  Aha, tack killar. Får lulla iväg och höra på Big Road nästa gång då 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s