Goda nyheter för en gammal bakåtsträvare.

Publicerat: mars 13, 2009 i Uncategorized

Steve Forberts nya platta ”The place and the time”  är ute nu. Den är dessutom ute på Spotify. Eftersom jag lyssnat på Steve sedan första plattan, och hittills inte missat en enda av hans ungefär 24 plattor så är det här något av en högtidsstund. Det har ju dessutom pratats om att han är på väg till Skandinavien framåt sommaren, så vi får väl hoppas att han dyker upp här i närheten.

Några andra som dyker upp är Ducks Deluxe. Ett av Englands klassiska pubrockband, som i begynnelsen hade medlemmar som Nick Garvey och Andy McMasters (startade senare The Motors), Sean Tyla och Martin Belmont. Tyla frontade senare Tyla Gang och Belmont spelade (enligt Expressens legendariska popsida) västvärldens skitigaste gitarr  i The Rumour. Numera är det endast Tyla och Belmont kvar i bandet, trummorna sköts av Jim Russel (tidigare trummis i Inmates) och basisten har jag glömt. Så if you don’t mind rockin’ tonite – så ses vi på Akkurat den 4:e april. Förresten så minns jag nu en fråga från Lennart Persson till Sean Tyla i tidningen Larm när det begav sig: ”Vad är rock & roll för dig?” – Två stekta ägg och ett par skitiga kalsonger. Tyla gav upp rockbranschen under ett antal år för att istället ägna sig åt grisuppfödning. När en engelsk journalist frågade hur detta kunde komma sig svarade Tyla helt enkelt ”Jag är så van med svin från musikbranschen så det var ingen större omställning”. En del har då svar på allt.

En tidig upplaga av Ducks Deluxe. Cirka 1974 är mitt tips.

En tidig upplaga av Ducks Deluxe. Cirka 1974 är mitt tips.

Vi ska väl inte tjata så mycket mer om bandy, men imorgon blir det väl säsongens sista match för Sirius – eller?

Undrar om Zlatan spelar i Inter till hösten?

Imorgon blir det Bergersk släktfest i Kungliga Hufvudstaden. Trevligt. Innan dess ska hästarna dresseras, denna vecka är det tydligen norska boskap. Blir säkert inte alls lättare än vanligt. Somliga tycker att man ska ta hjälp av den där Harry, men han är väl inte heller norsk? Huvudsaken är att själva dressyren sker på Plock vid 13-draget. En tradition att värna om.

Dessutom lutar det nog åt en sväng till KB efter middagen ikväll om andan faller på. Måste förresten prova ankan snart, den ser riktigt fin ut. Kanske är det en Duck Deluxe?

Tänkte kolla in Linda Gail LewisKatalin igår, men det var ju inställt…

Avslutningsvis kommer här en Bergersk trettiofemma. Och idag är det fredag. Vi hörs.

Annonser
kommentarer
 1. MagnusR skriver:

  Tur att man inte släpade sej iväg till Katalin då. Var på Pipes Of Scotland och testade quizet och fortsatte till Le Parc sedan i onsdags, så jag hade aldrig orkat det i alla fall. Får hoppas Linda dyker upp någon annan gång, för det var ett ruggigt drag sist jag såg henne.
  Eva Eastwood på Katalin ikväll får nog också vara, då jag såg henne sist hon var här. Kan dock rekommenderas för den som gillar bra rock med countrytouch och 50-talsfeeling.
  Kebnekajse på lördag skulle jag gärna sett, men nu spelar Patchwork på Pub 19 då och då jag absolut inte vill missa deras version av Beatles I Want You (She’s So Heavy) så kommer jag med största sannolikhet att hamna där.
  Dagens lunch blir Farsumagru på Trean. Har aldrig ätit, eller ens hört talas om, denna italienska rätt tidigare så det kan bli spännande.

 2. andyberger skriver:

  Farsumagru verkar spännande. Tror det är nån slags rullat kalvkött som som fylls med nåt. Ser lite ut som en köttfärslimpa. Blir nog fint.

 3. MagnusR skriver:

  Farsumagrun var trevlig. Någon fyllning såg man inte mycket av och det var uppskivat och påminde mest om stek, det som serverades. Gott var det i alla fall.

 4. Blomman skriver:

  Har varit på semester en vecka och under den veckan gick forbert konstant. Hoppas att han har band med sig denna gång. Annars är det mycket Lloyd Cole nu. Radio Bremen , The Whelan samnt Cleaning Out The Asbtrays.
  Vi får hoppas på Sirius i morgon kan inte se matchen live så det får bli på tvn.

 5. andyberger skriver:

  Ja, Forbert är grym! Vi hoppas att Sirius är grymma idag också.

 6. Zigne skriver:

  Ducks Deluxe var ett ruggigt bra rockband. Forberts nya på Spotify! Tack för det tipset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s