Tror inte riktigt det är sant.

Publicerat: mars 18, 2009 i Uncategorized

Det jag ser genom köksfönstret just nu. En blå himmel, en gul sol, drivor med lösgrus och lite brungrönt gräs som sticker upp ur de vämjeliga snöplättarna. Men ta det lugnt, det blir åtminstone två rejäla snöfall till innan det som vi kallar vår är här. Minst två. Som vanligt. Men det ska bli en skön solskenspromenad från hemmet till Uppsala Centralstation om en stund.

Efter en intensiv, drygt halv arbetsdag vid datorn bär det iväg på hockey för första gången sedan urminnes tider. AIK-LeksandHovet, ska bli intressant att se om intresset för denna sport kan väckas till liv. Men först blir det en sväng till gamla fina Prinsen med Kock-Mats och Grill-Janne. Bara att läsa deras meny är en fröjd, både mat- och utseendemässigt.Vill ni ha en fin bok förresten, så tycker jag ni ska inhandla Prinsens Kokbok, borde finnas på en webshop nära er. Ett så kallat praktverk.

I senaste numret av den engelska musiktidningen Mojo finns en fin intervju med Nick Lowe. Dessutom en nyhet som värmer ett gammalt pubrockshjärta: Dom har försonats efter år av surläpp, Nick och Dave Edmunds. Tror kanske inte att dom kommer att jobba ihop, men vem vet?

På lördag invaderas vår stad av bandyfolk. Bäst att låsa in sig, åtminstone fram till 18-tiden. Sen har dom väl somnat, så då kanske man ska våga sig ut.

Musiksajten rootsy.nu har ju även skivbolag, eller om det är skivbolaget som har sajt, vad vet jag? Hur som helst, deras plattor finns nu på Spotten. För att fira detta inleds listan Bergers 38 med fyra spår från detta lilla bolag. Fyra eminenta spår, tycker jag i alla fall. Ett av spåren framförs av Pontus Snibb, som är en riktig jäkla hejare, som Tore Skogman skulle sagt. Inte nog med att han frontat band som Mescaleros, Bonfide, Snibb och även gjort två plattor under hela namnet, Pontus Snibb, alltså. Nu har jag nåtts av nyheten att han även blivit medlem i legendariska Jason & the Scorchers, ett av mina all time favourite bands, typ. Och där ska ha spela – trummor… De ska tydligen in i studion på momangen, och inspelningen ska övervakas av ingen mindre än hjälten Dan Baird. Spännande.

Just one more shot before we go. Pontus vill inte gå riktigt än.

Just one more shot before we go. Pontus vill inte gå riktigt än.

Vad händer annars? Ja, KB har öppet två söndagar på raken. Inte illa, kanske man ska försöka sig på en mysig söndagsmiddag då. Annars verkar det vara lugna gatan här i stan. Börjar få grav längtan till både London och Åre nu faktiskt. Men det får bli sen. Nu gör vi ett sista jobbryck innan avgång. Laters.

Annonser
kommentarer
  1. Lasse W skriver:

    Andy Pandy, Jason & the Scorchers! Jag lättade en tum från stolen. Jag har ju ett 23 år gammalt sönderspelat ex av Lost & Found. Hur har jag kunnat glömma detta band?
    Andy, din 38-special får vänta, nu spottar Spotifyen ut Jason och grabbarna på hälsovådligt hög volym.

  2. […] välunderrättad källa, alltså Andy Bergers blogg, så har Jason & the Scorchers gått in i studion. Detta mångfacetterade band från 80-talet […]

  3. Berger skriver:

    Sparsmakad var ordet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s