Dags att rulla ihop kalven.

Publicerat: mars 21, 2009 i Uncategorized

Hittade ett lite kul recept häromdan som vi tänkte prova på familjen Forslin ikväll. Involtini på kalv kallas det. Man tager sig ett gäng kalvschnitzlar, bankar ut dom lite grann, kryddar med salt och peppar, lägger i en skiva lagrad ost, en skiva mortadella och en förkokt eller grillad grön sparris. Rulla ihop det hela, rulla dom dessutom i mjöl kryddat med salt och peppar. Bind upp rulladerna med hushållssnöre. Stek på låg värme. Ta ur ruladerna och gör därefter en sky i stekpannan med marsala- eller vitt vin. Lägg i rulladerna i skyn. Vad ska man ha till då? Inte vet jag, men här tänkte vi göra det enkelt med ugnsgrillade delikatesspotatisar, lök, morötter och sånt. Och lite kalla grejor till det, grillad inlagd paprika, marinerad kronärtskocka och en sallad. och några flaskor italienskt vitt och rött, vad man nu vill ha. Så då vet jag vad jag ska göra i eftermiddag när alla andra gubbar står och försöker få syn på en bandyboll där nere vid ån. Fint väder för bandybolls-spotting i och för sig.

Såg idag att favvisarna Fatboy kommer till Uppsala ändå, nästa fredag på Katalin om jag inte såg helt galet. Det bör inte missas.

Mike Younger gör i sitt rätta element, spelandes gitarr på gatunivå.

Mike Younger i sitt rätta element, spelandes gitarr på gatunivå.

Upptäckte ett nytt musikaliskt fynd på Spotten häromdan. Namnet är Mike Younger, en före detta gatumusikant från San Fransisco, som upptäcktes av Rodney Crowell, han producerade även Mikes första platta. Den finns dock inte på Spotten, men den som finns, ”Every stone you throw” duger gott. Luktar lite Mellencamp och annat trevligt. Lade med ett spår från plattan på Bergers 40. Denna lista börjar lite blandat, och fortsätter med nån slags Bay Area-tema inriktat på sent 60- och tidigt 70-tal. Typ. En del småskumma fina låtar faktist, om jag får säga det själv. Och det får jag väl, jag har ju inte precis skrivit låtarna, bara lagt dom i en lista. Några favoriter just nu där är gamla godingarna Balloon Farm, och Captain Beefheart med Ry Cooder på gitarr, en klassiker.

Londonderby idag, Tottenham-Chelsea, skulle man vilja se, men det går tyvärr inte. Får kolla text-tv:n istället.

Dagens tips: Liverpool-Aston Villa 1-1. Önsketänkande på hög nivå, men ändå.

Ska bli bra att bo på ett hotell ovanpå en pub. Då vet man var man ska avsluta kvällarna.

Dagens önsketänkande 2: Bourbon Toola.

Söndagsmiddag på Konsertbaren imorgon anyone?

Har ni hört Hot Tuna förresten? Deras plattta Hoppkorv har världens kanske bästa namn. Namnet tillkom faktiskt när Jorma Kaukkonen och hans amerikanska vänner befann sig i norra Sverige för att åka skridskor(!) nån gång i mitten av 70-talet. Bandet stod utanför en korvkiosk, där en rätt påstruken svensk herre beställt sig en korv med bröd, senap och ketchup. Korven levde dock sitt eget liv och hoppade ur brödet, varpå det landade på herrns vita skjorta, och herrn yttrade de klassiska orden ”Jävla hoppkorv”. Självklart fick därför Hot Tunas kommande platta namnet ”Hoppkorv”. Klassisk poptrivia. Förresten skulle bandet helst velat heta Hot Shit, men det tyckte inte skivbolaget.

Så var det med det. Ha en trevlig lördag, det tänker jag ha.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s