Elvis lever.

Publicerat: mars 26, 2009 i Uncategorized

Dessutom släpper han snart en ny platta vid namn ”Secret, Profane & Sugarcane”. Då talar vi givetvis om Elvis Costello, den ihärdige, ständigt skivproducerande engelsmannen. Den här gången är det en platta producerad av gamle favoriten T-Bone Burnett. Enligt pressreleasen låter det lite som 1985 års album ”King of America”. Sättningen är i huvudsak akustisk, förutom T-Bones elektriska gitarr. I banden finns bland annat den eminente dobrokliaren Jerry Douglas. Sånghjälp kommer från Jim Lauderdale och Emmylou Harris. Köper man plattan på vinyl får man en dubbel-lp med två bonusspår, Lou Reeds ”Femme fatale” och en gammal traditionell amerikansk sak vid namn ”What Lewis did last”. Låter som att det här skulle kunna vara en trevlig skiva att möta våren med. Och har ni inte hört T-Bone Burnetts klassiska album ”Truth Decay” så är det bara att inhandla. En av dom vassare rockplattorna på marknaden om ni frågar mig, men det kanske ni inte gör.

Kungen av Amerika är från England. Han heter Elvis.

Kungen av Amerika är från England. Han heter Elvis.

På sportsidorna skrivs det just nu hejvilt om filmningens vara eller icke vara inom fotbollen, och då huvudsakligen i Sveriges match på lördag. Förstår inte riktigt diskussionen. Enligt vad jag kan utröna så är filmning icke tillåtet inom fotbollen, och upptäcks det ska det rendera avblåsning och gult kort. Alltså ligger det enligt reglerna på samma nivå som alla andra otillåtna försighavanden på planen. Som t.ex. sparka benen av motståndare, dra i tröjan, bentacklingar och fan och hans moster. So whats the deal? Ett roligt (eller nästan lite gulligt) argument som dyker upp här och var i dessa diskussioner är  att Glenn Strömberg filmade till sig en straff en gång på 80-talet, och att detta tydligen gör att filmning är antingen bra, helt legitimt eller något som vi även håller på med i Sverige. Kan ni inte släppa den där Strömbergaren nu, den börjar bli lätt dammig. Min åsikt är hur som helst att filmning är osportsligt, och när man sportar ska man vara sportslig. Måhända också det lite dammigt och världsfrånvänt, men det bjuder jag så gärna på. Minns själv förresten en gång när jag fick skäll av en tränare i paus eftersom jag inte lagt mig i straffområdet när jag blev lite knuffad, och istället försökte få iväg ett skott på mål, tyckte jag var lite märkligt.

Dagens lunch: Kåldolmar på Lingon, efter två lunchförsök på nämnda krog med inget vidare resultat får dom en chans till. Det som inte var riktigt godkänt tidigare var Fläsklägg med rotmos. Köttet var inte fläsklägg utan nån slags tjock skiva skinka. Nästa gång var det dillkött med jättestora torra stenhårda köttbitar. Husmanskost är en konst att få till minsann.

Vi avslutar detta med en liten Spotify-lista, Bergers 43 som koncentrerar sig på engelskt 60-70-tal. Mest 70 dock. Hejdå!

Annonser
kommentarer
 1. Macken skriver:

  Säger som Mannerström när det gäller husmanskost-Husmanskonst!!

 2. andyberger skriver:

  Där tog du orden ur munnen på mig!

 3. Lasse W skriver:

  Kaj Morenius påstår att han varit på en Elvis-konsert nyligen http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1666867&BroadcastDate=&IsBlock=

  Saknar Tremeloes på din 43:a. Men det är tunt på Spotten.

 4. andyberger skriver:

  Jag såg Elvis på Ica Maxi för nåt år sen, i vit Las Vegas-svid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s