Lite sand i skorna skulle inte skada.

Publicerat: mars 27, 2009 i Uncategorized

I vanliga fall brukar jag inte tycka att det är så mycket att stå sig efter. Men med det här så kallade vårvädret längtar man till och med efter såna saker som ett par skor fyllda med lite fuktig medelhavssand… Eftersom det inte går att uppbringa detta just här och nu kan man istället lyssna på den utmärkte Dean Owens och hans låt ”Sand in my shoes”. Dean är en skotte som släppte albumet ”Whisky hearts” förra året. Och nu är det så fint ordnat att man kan avnjuta detta på Spotten också. Dagens lista vid namn Bergers 44 startar för övrigt med detta utmärkta spår. Listan innehåller som vanligt allehanda konstigheter, men genomsyras av nån slags vårlig känsla, hoppas jag.

Vår vän från Skottland, Dean Owens visar glatt upp sin nya skjorta.

Vår vän från Skottland, Dean Owens, visar glatt upp sin nya skjorta.

På kontoret ska ett av de säkraste vårtecknen av alla skådas idag. Nämligen tändning av grill. Det lagas mat för glatta livet till grillreportage för Aftonbladet, och snart tror jag dom ska ut på gården och elda på. Det ska bli spännande att ta del av maten framåt kvällen. Jag har sett både entrecôter och laxfiléer susa förbi här nedanför det lilla loft jag sitter på, så en rejäl aptit är under uppbyggnad.

Senare ikväll blir det en sväng till Hotell Linné för att vara hjälpa till lite med välkomstdrinkarna när första numret av den nya gratistidningen Opsala ska firas. Därefter blir det antagligen något så originellt som en sväng till KB, eftersom bostaden är belägrad av ett gäng soon to be 14isar som ska ägna sig åt pizzaätning, läskiga filmer och annat kul. Så det är bara att hålla sig borta.

Upptäckte idag något som verkligen visar att man är medelålders. Såg att Mott the Hoople ska göra comeback, det blir fem gig på Hammersmith Odeon i London. Kontaktade genast herrarna Forsberg och Lehman, som inte var nödbedda, så går det här som vi tänkt sitter vi där tisdagen den 6:e oktober och spanar in Ian Hunter (som fyller 70 den 3:e juni!) och hans gamla polare. Hunter är ju faktiskt fortfarande igång, och gör dessutom riktigt bra plattor, som t. ex. den här från 2007.

Sverige-Portugal imorgon alltså. Eftersom jag har för vana att tippa resultat, och göra det dåligt, så gör jag det även idag. 0-0. Ska hur som helst bli intressant att se, och extra intressant att se ska bli vem som ska agera häftplåster på Ronaldo. Om vi nu ska spela på det viset förstås, men det kan nog behövas nån som skaver lite extra på flickidolens små hälsenor i matchinledningen. Han har ju en förmåga att kunna bli lite trumpen då, gossen.

Degerfors spelade 2-2 mot Norrköping i en träningsmatch härom dan. Bra jobbat grabbar!

För alla som undrat så är Bill Mellon nu lokaliserad. Han lever i Storbritannien och finns även representerad på youtube med några högklassiga musikfilmer, kolla här. Herr Friman och undertecknad kan nu andas ut efter många år av sömnlösa nätter. Nu väntar vi bara på en youtubefilm från något av Bills legendariska gig på Uppsalas första pizzeria, Lucullus, under 70-talet. Kultur på högsta nivå! Förresten så tog jag en Calzone på Luckan förra fredagen, stället där man som tioåring åt sin första pizza. Cirkeln är sluten, eller nåt. Vi ses, ha en trevlig fredagkväll.

Annonser
kommentarer
 1. Lena Hultman skriver:

  Hum, låg Luckan på Kungsgatan på den tiden?

 2. andyberger skriver:

  Nej, då var det som nu Sivia Torg som gällde.

 3. Lena Hultman skriver:

  hum, minne.. jag har tappat…. har ett klart minne av att jag var på Uppsalas första pizzeria.. på Kungsgatan men den första kanske låg här i förorten då. Tror mer på dig än mig i detta *L*

 4. Conny Thunders skriver:

  Mott the hoople önskar man kunde åka. Förresten skivmässa Gävle nästa lördag.

 5. andyberger skriver:

  Skivmässa i Gävle låter trevligt. Nästa helg är rätt tajt tyvärr. Fatboy i U-sala fredag, Swamp Thing lördag och Ducks Deluxe i Sthlm söndag…

 6. Blomman skriver:

  Hur tar du dig till till stockholm på Ducks Deluxe. Ja räknar med att åka på det med du kan väl höra av dig.

 7. P I Persson skriver:

  Lucullus vet jag inget om, men Bill Mellon uppträdde ofta på Profeten. Andra ständigt återkommande akter där var Good Morning Blues och Country & Gotland. Jag talar nu om början av 70-talet ungefär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s