Han är en av dom som betytt mest.

Publicerat: mars 30, 2009 i Uncategorized

Både för mig och för många många andra. Han i detta fallet är Doug Sahm. Den 20:e mars släpptes en hyllningsplatta till hans ära med nästan uteslutande musiker från Texas, där Doug också kom ifrån. Plattan heter ”Keep your soul: A tribute to Doug Sahm”. Just nu ljuder spår nummer två ur högtalarna, och det är några andra favoriter – Los Lobos – som tolkar ”And it didn’t even bring me down”. Bra start på veckan, eller? Bland de andra tolkarna kan nämnas Delbert McClinton, Jimmie Vaughan och Alejandro Escovedo. Det jag har hört hittills skulle säkerligen göra Doug nöjd och stolt. Förresten är det i år 10 år sedan han gick bort. Han dog 18 november 1999 i Taos, New Mexico. Första gången jag såg Sir Douglas Quintet (där Doug var frontmannen) såg jag dom två gånger… Inte illa va? Nä, det var som så att jag hade fått några friplåtar att användas till valfria konserter på Rackis i Uppsala. Fick reda på att Sir Doug skulle lira där två dagar i rad, så första kvällen var vi på plats i tid, fru Berger och jag. Det blev en svettig och helt fantastisk konsert. Med i bandet på den tiden var bland andra även Louie Ortega, grym gitarrist och sångare, Augie Meyers förstås, och hjälten på sax, Rocky Morales! Hur som helst, det var bara att gå dagen efter också, men som jag minns det var kväll ett den bästa.

Doug Sahm, back in the day.

Doug Sahm, back in the day.

I höst kommer Sir Douglas Quintet tillbaka till Sverige, med sonen Shawn Sahm som frontman. I bandet finns även Louie och Augie med. Det vill vi se på Katalin, kan du styra upp det Finell? Men nu tycker jag ni ska ta och gå in på iTunes och lyssna på ovan nämnda platta, eller kanske till och med införskaffa den samma. Shawn Sahm förresten har ett fint litet band vid namn The Tex Mex Experience, kolla in dom på youtube eller myspace, rätt bra påställ där får man säga.

Och idag ska det prospekteras i intressanta nya projekt tillsammans med Kock-Mats, ett mycket bra sätt att få fart på veckan. Måndagar tenderar annars att vara de överlägstet sämsta dagarna i veckan, för att inte säga tråkiga.

Helgen som kommer blir dock intressant. Fatboy på Katalin på fredag. Swamp Thing på lördag, för er som inte sett dom rekommenderas verkligen ett besök på Pub 19 på lördag kväll. Sen slutligen helgens final, Ducks DeluxeAkkurat i Stockholm. Enligt Will Birch, som såg deras första come back-spelning härom året var det en av de bästa konserter han sett, nånsin. Och han har sett en och annan.

Och nu spelar datorn ”Texas me” med Delbert, man blir nästan lite sentimental…

Vi slänger väl in en lista med lite Doug Sahm-låtar förresten.

Slutligen ett litet grattis till Sirius, som igår gick upp i högsta serien i plastbandy. Vi hörs sen.

Annonser
kommentarer
  1. Vestlin skriver:

    Käre Berger. Hell of a spell är min Doug Sahm-favorit. Måhända en hädelse, men så är det. Jag har förstås lyssnat på Douglaskvintetten också. En tid i mitt liv delade jag lägenhet med film-mogulen Lars Jönsson och han pratade Doug Sahm oftare än jag önskade. Han hade förstås rätt, och jag, som så ofta, fel. Men vad gör det? Livet är till för att inse saker. Som att Doug är the man, the Sahm.

  2. andyberger skriver:

    Vestlin! Om jag skulle vara tvungen att ta fram EN Sahm-favvis skulle det nog bli Hell of a spell för mig också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s