Ankorna skötte sig.

Publicerat: april 6, 2009 i Uncategorized

Så var det alltså dags för Ducks Deluxe på Akkurat igår. Fyra glada herrar från Uppsala begav sig till Hufvudstaden i god tid och mutade in ett bra barläge på varsin stol precis inom räckhåll från ölkranarna. Lokalen fylldes efter några timmar till bristningsgränsen, och bandet gick på vid 21-tiden. Det började lite tungäschlat, men efter ett par låtar fick bandet styrfart, och precis när det började bli riktigt bra tog dom en paus… Efter pausen kunde vi höra tre-fyra låtar till, bland annat en grym ”Teenage Head”, sen var det dags att ta en brännare till tåget. SJ borde verkligen se till att köra ett nattåg mellan Stockholm och Uppsala, så att man kunde få se klart sina konserter i lugn och ro… För övrigt kan man säga att det är rätt stor skillnad på Uppsala och Stockholm vad gäller till exempel hobbyn ”att gå på pub”. En söndagkväll i Sthlm kan innebära smetfullt, hög stämning och massor av glada typer. Skulle man skrapa ihop gästerna på samtliga söndagsöppna ställen i Uppsala skulle det antagligen bli färre än vad det var på Akkurat igår. Men Uppsala är väl helt enkelt en trög stad?

Två av medlemmarna i Ducks Deluxe njuter av den svenska vårsolen.

Två av medlemmarna i Ducks Deluxe njuter av den svenska vårsolen.

Vad har vi nu att se fram emot? I musikväg är det väl ganska lugnt. Man får helt enkelt försöka hinna ikapp med de senaste iTunes-inköpen och Spotify-listorna. Här kommer förresten en Berger 48 om nån vill lyssna lite.

För övrigt verkar kvalitén på luncher i Uppsala gå mot nya bottennoteringar. Idag skulle ett sällskap som inkluderar undertecknad luncha på  gourmetkrogen Ågatan 11. Griffeltavlan utlovade köttbullar med potatismos och lingon. Det brukar ju kunna gå att äta på krogen! De två av oss som beställt mat tittade förundrat på de små fabriksgjorda köttbullarna på tallriken, och undrade om det verkligen inte skulle vara riktiga handtrillade bullar? När maten skulle avsmakas kunde man dessutom konstatera att moset var iskallt. Felix köttbullar och kallt mos för 85:- känns som ett ganska dåligt skämt. Det fixar man bättre själv med en påse pulvermos, Mamma Scan och en microugn. Så det blev till att lämna tillbaka maten och uppsöka Villa Romana istället. Där serverades en riktigt god kotlett med rödvinssås, och en mindre lyckad lätt dysmakande fisk.

På förekommen anledning kommer här även en lista med sol.

Håller vädret i sig får man nog lufta den Svarta Monarken ikväll. Han ser lite otålig ut där nere på gården.

Onsdag: Chelsea möter Liverpool i Champions League och Kock-Mats har pratat om middagsaktiviteter i samband med detta. Låter spännande.

Och för er som inte hört de nya låtarna med Ducks Deluxe – några smakprov finns här.

Om knappt två veckor spelar förresten Robbie Fulks på Akkurat. Ytterligare ett söndagsgig alltså. När vi igår frågade bartendern om Robbbie har med sig något band svarade han kryptiskt – Sonen och en hemlig gäst.!? Verkar skumt. Men Robbie skulle man verkligen vilja se nån gång. Har ni inte hört honom går det fint att kolla på Spotify.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s