Den goda fredagen!

Publicerat: april 10, 2009 i Uncategorized

Låter väl mycket bättre än Långfredag, eller hur? Det heter ju faktiskt ”Good Friday” på engelska, så varför inte ett litet namnbyte till nästa år? Godfredag, liksom! Eftersom jag inte riktigt kommit mig för att städa det som städas bör, har jag istället städat lite i datorn. Dessutom lagt till en liten sida till här på bloggen, med alla Spotify-listor inlagda i tur och ordning. Kommer självklart att fyllas på med nya allt efter som.

Efter en trevlig kväll på Peppar Peppar med fru Berger och herrskapet Brandemark ska det nu planeras för påskamiddag. Storfrämmande av Lill-Sune och hans mor väntas framåt kvällen. Det som ska lagas till är en gryta med bland annat följande bestådsdelar: Fläskfilé, lammkorv, tomat, örtkryddor, vitlök, vitt vin, och lite annat krafs. (det du Gaston, både lamm och vitlök i samma gryta). Tror att det blir en svamprisotto till detta.

Vad lyssnar man på till påsk, förutom Mitch Easter förstås (den var ganska gammal)? Bra fråga, kanske Bergers jubileumslista, nr 50! Tyvärr finns inget solomaterial med Mitch Easter på Spotten, däremot är han representerad på 50-listan med sitt gamla band The dB’s. Ett kanongäng för övrigt. Och  det måste ju vara en kanonlåt också, eftersom den heter ”Dynamite”. Eftersom det här då är lista nr 50, är den lite extra lång, som två vanliga, typ.

Påskharen Mitch Easter för rätt så jäkla länge sedan. Snygg Rickenbacker förresten.

Påskharen Mitch Easter för rätt så jäkla länge sedan. Snygg Rickenbacker förresten.

Fanns förresten en platta vid namn Easter Jazz på Spotten, det kanske kan va nåt om man är lagd åt det hållet? Med Vickan Tolstoy och lite annat löst folk.

Gubbröra med en Kronenburg och en väl kyld Linie Aquavit på Peppar Peppar var en bra investering. Oxfilé Provencale var däremot inte riktigt vad man hade hoppats på.

Har inte hört något från mina goda vänner med Liverpool-sympatier på ett par dagar… Vadan detta?

Drar ihop sig till hästöverstyrelsens veckomöte, måste nog ta och läsa på lite idag. Själva ordföranden är ju bortrest och det ryktas att han ska ut och jaga dalahästar och Gustavskorv inför kommande lunchmöten.

Nu har dom faktiskt sopat bort det mesta av gruset i vår lilla stad, så om bara högerknät börjar fungera normalt ska jag snart kunna snöra på mig springskorna för en fyrahundrameters löprunda. Tror faktiskt att Den Svarta Monarken har åsamkat mig denna irriterande knädefekt. Gubbknä.

Vid middagsbordet igår framkom att samtliga i församlingen tyckte att stadens tidning, Upsala Nya Tidning, skulle behöva ett rätt så rejält mått av konkurrens. En dagstidning till i stan skulle onekligen behövas, om inte annat för att få UNT-gänget lite mer på tå, om man säger så. Så, välkomna tidningsmoguler, sätt igång!

Eftersom jag ännu inte målat ett enda ägg, så är det väl dags att sätta igång nu, eller? Ha en Good Friday, så hörs vi.

Annonser
kommentarer
 1. Lasse skriver:

  Jahaja, ordning och reda på alla Spotilistorna. Det gillar vi blogg-vaktisar.

  Har kollat i kylskåpet och inte hittat ett ända litet lamm. Hmm.
  Men igår åts det en rejäl fläsklägg med hemstampat rotmos.

  Kan bekräfta att the dBs är ett förbannat bra band.

  Easterjazz… jag har definitivt den läggningen och flera andra läggningar.

  Ordförande i hästöverstyrelsen är välkommen till Dalarna. Gustavskorvsfabriken ligger ju bara några stenkast söderut från travbanan. Några stenkast norrut bor jag.

  Även jag har problem med gubbknä. Men badminton går fortfarande bra om det är dubbelspel och man låter ungdomarna springa.

  Äggmålningen skiter jag i. Ska tapetsera hallen i stället.

 2. Lasse skriver:

  Good Friday förresten.
  Ja nog kan engelsmännen och kvinnorna namnge sina storhelger. Snart är det ju Walpurgis Eve.

 3. andyberger skriver:

  Blev ingen äggmålning här heller. Det blev Chips & Rödtjut på schäslongen istället.

 4. Lasse W skriver:

  Idag kom lammsteken fram i alla fall och tillagades till allas glädje enligt Leilas recept, med någon liten justering.


  lammstek
  och

  potatis

 5. andyberger skriver:

  Det verkar inte dumt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s