Nånting är i luften.

Publicerat: april 13, 2009 i Uncategorized

Inte bara nånting, det är mycket i luften just nu, vår, damm, fåglar. Och sist men inte minst, kulan. Läderkulan som det hette en gång. Sirius går ut imorgon och premiärar sig mot Ljungskile nere på Studenternas. Ungefär samtidigt som dom slutar för kvällen kliver Chelsea in på Stamford Bridge och ska försöka upprepa sig mot Liverpoolarna i Champions League. Vi får väl se hur det går med den saken. Men det ska väl ordna sig. Heja Gefle förresten, Hasse Berggren, vilken gubbe!

Annat trevligt i luften just nu är Thunderclap Newman, deras gamla låt ”Something’s in the air” snurrar just nu på Spotten, och det passar onekligen väldigt bra. Vi tar och inleder Bergers 51 med just denna lilla melodi.

Det har varit en lugn och skön påsk måste jag säga, nästan lite lång… Påskaftonen firades dock ordentligt, med mat och dryck på KB. Vi fick i oss både varmrätter, desserter och nån liten stänkare till kaffet. Annars har det mestadels promenerats i finvädret, cyklats lite grann och slöats. Inte ett kokt ägg så långt ögat nått. Inte så många andra ägg heller. Det fanns lösa planer på en lammstek idag, men det får bli finfina köttfärsbiffar med råstekt vitlökspotatis istället.

Är det nån som gillar gamla slitna rockklubbar förresten? Då kan det vara läge att gå in och kolla på denna CBGB’s-sida. En riktigt nostalgitripp från New York. Bara att navigera runt och kolla in lokaliteterna där allt en gång hände.

Ett annat tips är Spengobloggen, här skrivs det om mycket trevlig musik, och man kan även kika på t. ex. Roy Loney, inte illa.

Satt i går och förundrades över hur många sidor kvällstidningarna kan använda sig av för att rapportera om ett genomruttet TV-program vid namn Robinson. Finns det verkligen nån som bryr sig? Verkar helt otroligt. Det var ju inte ens bra första gången det sändes. Dessutom var det ju då larmande rubriker i pressen om hur förfärligt och förnedrande och taskigt programmet var. Gick det över eller, det där förfärliga? Eller vande man sig bara kanske? För min del tycker jag nog att skit är skit, även om (eller i synnerhet om) man tjatar om det år efter år i dumburken. Men man har väl olika intressen förstås.

Dagens låt får Nick Lowe stå för: ”Don’t Think About Her When You’re Trying to Drive (Demo)” från nya samlingen ”Quiet Please – The New Best of Nick Lowe”. Eftersom det är den enda låt jag inte hade på samlingen sedan tidigare så nöjde jag med att endast köpa denna låt. Detta för det facila priset av 9 kr. iTunes är bra på det viset, förr i tiden hade man väl köpt hela samlingen bara för att skivbolaget lagt med en tidigare outgiven demo. Skivnörden i mig har tappat stinget.

Nej, nu börjar det kurra ordentligt i kistan. Får nog gå och se om det blev nån bulle över. Vi hörs.

Annonser
kommentarer
 1. Lasse W skriver:

  ”Don’t Think About Her When You’re Trying to Drive” ligger som jag nämnt tidigare högt på min bästalista.
  Finns med på Little Village cd. Där är det John Hiatt som sjunger och Ry Cooder som spelar gitarr, gudomligt vackert.
  Skall bli intressant att jämföra Nicks version.

 2. andyberger skriver:

  Javisstja! Det är ju där jag hört låten förut. Var länge sen man lyssnade på Little Village, dags igen då.

 3. ÅkeM skriver:

  Gefle gör det riktigt bra. Herrn är välkommen på allsvensk fotboll närsomönskas. Kan erbjuda halvtaskig sponsor mat med öl innan match. Lyckades missa DucksDeluxe i söndags, en kraftig varning utfärdas till mig själv.

 4. andyberger skriver:

  Ja lite halvdan mat, en öl och fotboll är ju aldrig fel. Det får vi försöka sy ihop. Gult kort till Åke för Ducks Deluxe-missen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s