Idag blev det en klassiker.

Publicerat: april 23, 2009 i Uncategorized

Ärtor med fläsk och därefter pannkakor med sylt och grädde. En tidig lunch på Tittoppgrillen med Krogkungen som sällskap. Inte illa. Länge sedan man åt en sån klassisk anrättning. Gott var det också. Finfin ärtsoppa med lite skånsk senap i och gulaktiga och lite vaniljsmakande pankisar på det. Mätt som en plätt. Gårdagen som alltså var Fläskkotlettens dag var lyckad. Inte så dumma kotletter om jag får säga det själv. Fina tillbehör och drycker blev det också, till och med kaffe och Veterano fick vi till på slutet.

Har en liten paus i dummyframställningen till ett ganska nytt projekt som ska bli verklighet med hjälp av Kock-Mats och hans gedigna kökskunskaper. Projektet är inte helt officiellt ännu, men jag kan säga att det innehåller både idrott och mat.

Ramlade på en obekant dam häromdagen. På Spotify som tur var. Namnet är Jonatha Brooke, och henne hade jag inte hört förut. Om ni vill lyssna så går det utmärkt att göra det i den här listan, Berger 55. Sen är det bara att klicka in på hennes övriga produktion om det smakar mer.

Jonatha Brooke. Ett musikaliskt fynd på Spotify.

Jonatha Brooke. Ett musikaliskt fynd på Spotify.

Ikväll kan det tänkas bli en sväng till KB kanske. Om inte någon uteservering lockar förstås. Men det lär väl vara rätt så kallt framåt kvällen.

Målkalas i Barcelona igår. Grill-Janne som var på plats fick se en riktigt bra match verkade det som. Själv fick jag nöja mig med text-tv och kunde där konstatera att Chelseas chanser till ligaguld nu i princip är borta. Vi får väl ta Chaminjonligan och FA-cupen istället.

Ett gammalt band att kolla upp förresten: Odds. Ja, så heter dom. Gjorde en kanonplatta vid namn ”Nest” cirka 1996 som finns i CD-samlingen. Nu ligger den och en platta till på Spotten. Har en känsla av att det borde passa till exempel ÅkeM.

Just det – Holmarnas Folkets Park nu på söndag kl. 19-21: Robbie Fulks. Grymt sa grisen.

Efter att nu avnjutit en kopp av finaste Zoega tillsammans med Kock-Mats, i solen ute på gården, är det dags att göra lite nytta igen. Vissa andra skulle tydligen styra sina steg mot Plock och deras uteservering. Vi hörs.

Annonser
kommentarer
 1. MagnusR skriver:

  Själv gick jag till Ågatan 11, för första gången, för att äta ärtsoppa med pannkakor vilket dom skulle ha enligt http://www.kvartersmenyn.com. Fanns dock inte ett spår av detta på plats, så jag fick nöja mej med en väldigt trevlig biff Rydberg i stället. För övrigt så sitter jag just nu och lyssnar på Lovin’ Spoonful på Spotify. Perfekt musik så här på vårkanten.

 2. andyberger skriver:

  Trevligt med Rydberg, det funkar ju alltid! Precis som Lovin’ Spoonful.

 3. ÅkeM skriver:

  Man tackar för Odds, satt som en fläskläpp eller vad är man brukar säga (hur nu en fläskläpp kan sitta?)
  Gårdagens musikupplevelse i all enkelhet var att World Party spelades över hela Ica Maxi, just då var Put a message in a box världens bästa låt.

 4. andyberger skriver:

  World Party är det alldeles för lite av. Och särskilt när man storhandlar.

 5. Blomman skriver:

  Fulks var lysande.

 6. andyberger skriver:

  Jag misstänkte att Fulks skulle vara just det den här gången också. Själv hade jag, som du vet, fullt upp. Sånt är livet ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s