Lugnet före stormen, och lite blues.

Publicerat: april 29, 2009 i Uncategorized

Just det. Imorgon är det alla festprissars högtid, Valborg. Vad hon gjort för att förtjäna detta intensiva firande har jag glömt, men det har väl nåt med våren att göra. Själv firar jag på ett icke-studentikost vis, med goda icke-studentikosa vänner. Det blir förstås lite sill, sen blir det inte Slottsbacken, ingen Champagnegalopp, men väl uteservering och därefter Stans skönaste italienare. Därefter är man mogen för schäslongen. Vid schäslongdags skulla jag tippa att klockan hunnit bli sådär 19.30 ungefär. Därefter blir det 1:a maj, det kan man fira genom att köpa sig en pizza och en cola kanske, brukar alltid funka.

Ikväll blir det dock annat än pizza, det blir Walter Trout på Katalin. Den gamle bluesräven har jag inte sett sedan Rackistiden. En gång även på Barowiak, där han och Coco Montoya agerade gitarrister i John Mayall’s Bluesbreakers. Trout är en cool herre med ett riktigt bra band, så det blir nog en fin kväll.

Idag brassade vi till en riktigt schysst Rösti, detta serverades med kyckling och rödvinssås. Lite grönt slank med också. Och just nu står en Jansson och fräser i ugnen, den ska vi försöka göra slut på vid sillunchen imorgon.

Chelsea agerade mest försvar, konor och publik igår mot Barcelona, men det går ju att få 0-0 på det viset också. Nu vänder vi på steken nästa vecka. Dessutom hoppas vi väl på ett London-derby i Chaminjonfinalen. Arsenal mot Chelsea i Rom. Skulle vara lite festligt kanske?

Otis Watkins a.k.a. Geraint Watkins. Det svänger så det svartnar. Eller så är det för att han blundar?

Otis Watkins a.k.a. Geraint Watkins. Det svänger så det svartnar. Eller så är det för att han blundar?

Har vi några fina musiktips en dag som denna? Näe, inte direkt. Köpte dock två låtar på iTunes idag. Otis Watkins heter artisten. Det är exakt samma artist som Geraint Watkins. Han gjorde en singel under namnet Otis på Stiff för sådär 30 år sen, You talk to much och b-sidan If you wanna rock. Hade den på vinyl way back when, men inte längre tydligen. Känns lite lugnare nu när den ialla fall finns i iMacen. Det svänger fint kan jag avslöja. Man får inte mycket roligare för 18 riksdaler nu för tiden.

Ett annat tips är en country-cool dam vid namn Jan Spillane (grymt namn) och plattan Thinking out loud. Stämningsfylld och skön country med stänk av lite soul och funk, men ganska lite. Finns inte på Spotify ännu, men väl på iTunes.

Som det ser ut i dagsläget är sommaradressen Möja från början av juni till mitten av augusti. Mer detaljer kring detta kommer senare. Först ska diverse möten klaras av, detaljer ska finslipas, planer ska smidas, papper ska skrivas. Spännande blir det. Roligt blir det. Semester får det bli sen.

Förresten! Jag tycker att alla borde gå in och kolla Zignes blogg. Han är på den fantastiska årliga festivalen i New Orleans, lyssnar på musik, plåtar och rapporterar då och då på bloggen. Fantastiska bilder från en fantastisk festival verkar det som. Dit måste jag ta mig nästa år.

En liten spottis-lista kommer här. Berger 57 var namnet. Inledningen känns, åtminstone låtmässigt, ganska amerikansk. Men det är väl inte så tokigt?  Ha en fin Valborg. And remember, be careful out there. Vi hörs.

Annonser
kommentarer
 1. Lasse W skriver:

  Har en DVD med Bluesbreakers, innehållande Walter och Coco. Sköna snubbar!

 2. macken skriver:

  Ny månad, läge för gamla My Oh My med Slade

 3. andyberger skriver:

  Den var fin! Sitter här och petar med en ny lista. Plus tvättstuga, och snart hästdressyr.

 4. Lena Hultman skriver:

  ingen liten recension från Trout på Katalin?
  Verkar som han var mer spelglad på Debaser Medis än Gislaved. Kändes gött men inte sådär extra som jag kanske kanske hade hoppats. Next big step blir Bonamassa då, han har inte fångat mig riktigt än även om jag tycker han är mycket bra. Har mer känslan: han ska det bli jätteintressant att höra om 10-20 år. Usch, hemskt vad dryg man är ibland då ;-). Ska bli trevligt med lite utesitt där före, jag tillhör de som gillar Berns 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s