Skärgårdsliv, bilåkarmusik och några gamla hjältar.

Publicerat: maj 10, 2009 i Uncategorized

Imorgon blir det tidig uppstigning. tåg mot Stockholm 06.39 cirka. Därefter båt från Strömkajen mot Möja. Kock-Mats och undertecknad ska ut och finputsa planer inför sommaren. This is going to be one hell of a summer. Spännande och skitkul, skulle man kunna sammanfatta detta med.

Chelsea piskade upp Arsenal med 4-1 idag. Alltid något, så här i slutet på en halvbra säsong.

Stiff Records-experten Tobbe har satt igång en rolig liten blandbandskampanj på Halvars Huvudsaker. Vad lyssnade man på i sin första bil? Självklart var det ju blandband som rulade. Kolla in detta, och varför inte sätta ihop några Spotify-blandband? Själv satte jag ihop detta.

Det har tyvärr varit en del så kallade mindre roliga minnesord på den här bloggen. Såg idag på Rootsy att ytterligare en gammal favoritartist lämnat in. Stephen Bruton, gitarrist, låtskrivare och sångare av rang gick bort i lördags efter ett par års sjukdom. Mycket tråkigt. Såg honom på Rackis två gånger, och har väl de flesta av hans soloplattor. Förutom de egna grejorna han gjorde spelade han med bland andra Bonnie Raitt, Kris Kristofferson, Bob Dylan, Little Feat, Willie Nelson och några hundra till. R.I.P, Stephen. Plåtade honom på ett högst amatörmässigt vis på en av Rackiskonserterna, måste nog ner i förrådet och leta rätt på bilderna.

Stephen Bruton, en sann hjälte har gått ur tiden.

Stephen Bruton, en sann hjälte har gått ur tiden.

Stått vid spisen har man gjort mest hela tiden i helgen, lite träning är ju aldrig fel. Meckade ihop diverse hyfsade saker, igår till exempel lövbiff fylld med rökt skinka, cheddarost, kapris och lök. I fredags skulle det bli 5-öring, men det blev en förenklad version, utan stekt ägg. Funkade ändå. Ikväll pasta med biff, champinjoner, röd paprika och diverse annat i en schysst gräddsås. Med lite smör och grädde kan man lösa det mesta, som en gammal bekant brukar säga.

Helgens låt: ”Juniper and Pinon” med Chris Laterzo. Från plattan med samma namn. Tycker man ”Harvest moon” med Neil Young är en bra låt lär man älska det här. Hela plattan är rätt fantastisk förresten. Den har gått på så kallad tjejspelning hela helgen. Finns på iTunes. Tack för tipset, Rootsy.

Helgens platta i övrigt: ”Ett eget liv” med allas vår Magnus Lindberg. Han ger sig liksom inte. Tycker att de senaste plattorna har varit riktigt bra, men det här måste nog ändå vara det vassaste han gjort sedan ”Röda läppar”. Och det säger inte så lite. Ska som vanligt bli skitkul att se honom på Katalin om några veckor. Det enda sorgliga med det är att det antagligen är en av de första gångerna jag ser honom utan att Uffe står där bakom bardisken och ser smånöjd ut. Han brukade alltid göra det på Lindbergs konserter. Men Uffe finns väl där ändå, på nåt jäkla sätt…

Såg precis att New York Dolls litar i London i veckan, på 100 club. Då är man på plats. I London alltså, men tyvärr inte på konserten. Den såldes slut på 4 minuter enligt New Musical Express. Inte illa för ett gänga gamla övervintrade rockers.

Degerfors vann igen, och hänger med i toppen av serien än så länge. Kusinbarnet Emil hoppade in i 60 minuten. Skönt att det finns lite återväxt på fotbollssidan i släkten. Nästa år vill vi se bruksgrabbarna i superettan igen, gärna på Studenternas idrottsplats dessutom.

Nej gott folk, nu tror jag vi tar och avslutar kvällen på den blommiga schäslongen med söndagstidningar och halvdassig tv-underhållning. Här kommer Bergers 60 förresten. Vi hörs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s