Och jag som trodde det var tisdag…

Publicerat: maj 29, 2009 i Uncategorized

Men helt plötsligt visar det sig att det är fredag. Nu snackar vi postiv överraskning. Veckan har gått som ett skott. Kan vara de två dagarna på Möja i mitten som hjälpte till att speeda upp takten. För övrigt börjar det mesta att utkristallisera sig på ön. Restaurang Sommarstället ska öppnas lördagen den 13:e juni. Så det är bara att ni tar er dit. Det hålls öppet sju dagar i veckan fram till den 16:e augusti. Kock-Mats basar över köket, så det blir fin-fint det här. Vi förväntar oss en rejäl anstormning av hungriga och törstiga vänner och bekanta, inte minst från 018-området. Logi finnes, men boka i tid. 10-procentiga restaurangrabattkort kommer ut ur tryckpressarna idag, delas ut till goda vänner. Hör av er vid intresse.

Sitter här och snickar lite skyltar i datorn, och det fungerar väldigt bra om man lyssnar på John Lee Hooker tillsammans med Van Morrison under tiden.

Man kan inte säga annat än att Barcelona var värdiga vinnare i chaminjonligan. Hoppas Chelsea blir lika värdiga vinnare i FA-cupen på lördag. Förresten blev ju Anelka skytteligevinnare i Premier League. Värdigt det också. Ett mål mer än snubbla- gnälla- och ligga och rulla-gubben Ronaldo den yngre. Allltid något.

Jag får passa på och tacka Rootsy för ett tips: Tack Rootsy för Eilen Jewell. En amerikansk tjej som gjort tre album och några småplattor. Lite folk, lite country, lite bluesigt sådär. Kanonbra band och schyssta låtar. Senaste plattan ”Sea of Tears” är inget annat än en lysande historia. Den och föregående ”Letters from Sinners and Strangers” finns på Spotify. Lyssna på det ni tycker jag. Förresten så ska hon spela i London i början av oktober, när undertecknad förhoppningsvis är där tillsammans med ett gäng kamrater för att se Mott the Hoople. Här kan ni njuta av när Eilen kör en cool version av Sleepy John Estes gamla ”Drop down daddy”.

Eilen och grabbarna i bandet klämmer in en fika mellan gigen.

Eilen och grabbarna i bandet klämmer in en fika mellan gigen.

Gårdagskvällen blev fin. Mest beroende på trevligt familjärt sällskap i kombination med en fantastisk svärdfisk på Stans Skönaste Italienare.

Ikväll kan det mycket väl tänkas att det blir ett besök på Katalin för att avnjuta den gamla favoriten Elliot Murphy. Har inte sett honom på mången god dag, missade konserten i vintras, så det är hög tid nu.

Degerfors är tvåa i serien, på samma poäng som Brage, inte illa.

Sotad lax och wienerschnitzel förresten, det var gott det! Undrar vad det blir till middag ikväll. Om jag var på landet skulle jag ställa Fru Berger vid grillen. Kolla här så får du se hur det ska gå till. Hungrig redan…

Har slängt ihop en liten lista. Berger 62. Där kan ni avlyssna bland annat ovan nämnda Eilens titellåt från senaste plattan. Dessutom till exempel The Hollies från tiden när allas vår Mikael Rickfors var med i bandet. Var mycket bra låtar på den plattan som i alla fall inte jag hört tidigare.

Morgondagens schema innehåller ett flertal spännande saker. Möbelslipning, hästspringning, FA-cup-final och sen vet jag inte mer.

Förhoppningsvis ska jag försöka att lite mer frekvent knattra på bloggtangenterna framöver. Det har varit lite körigt ett tag. Men snart blir det ö-exil, och då blir det ju fritid åtminstone före 09 och efter 23,  7 dagar i veckan. Och man har ju hört om folk som åker ut och sätter sig på öar och skriver saker förr…

Ja ja, vi hörs. Ha en solig helg vetja.

Annonser
kommentarer
 1. MagnusR skriver:

  Elliot Murphy i kväll är givet. Båda tidigare Katalin-konserterna har varit enormt bra. Förhoppningsvis är det lite mer drag på publiken än under större delen av Lindbergs konsert också. Med lite tur kanske jag får tag på ”Murph The Surf” på CD i kväll också. Tidigare gånger har dom hunnit sälja slut på de innan jag kommit för att handla.

 2. Tobbe skriver:

  Elliott Murphy’s spelning på Katalin i höstas, 6 september 2008, var förbanne mig bland det bästa jag sett på mycket länge. Hoppas ni får en fantastisk afton!

 3. MagnusR skriver:

  Gårdagens spelning var bättre än den 2008. Det var en mycket fantastisk kväll.

 4. Tobbe skriver:

  Helvete! Jag måste åka till Uppsala lite oftare än vart tionde år…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s