Några saltstänkta rader.

Publicerat: juni 8, 2009 i Uncategorized

Tänkte slänga in några rader utifrån skärgården, närmare bestämt Möja. Kock-Mats och jag har nu börjat vår lilla sommarprojekt, att se till att det ska finnas mat att servera på Sommarstället på Möja. Idag har vi finputsat råvarulistor, dryckesbeställning och lite annat. Provdukning av bord har också skett. Dessutom planerar vi att leta rätt på en sten. Mer om det senare. Luften är för övrigt så frisk här ute att det idag kommer att behövas en eftermiddagslur. För mycket syre för asfaltsnötare som vi.

Fantastiskt nog så kan man sitta här i mysstugan och surfa på internet, med sjöutsikt och allting. Tack för det Comviq.

Det var fotboll i lördags, men det har jag redan glömt. Dels på grund av det värdelösa spelet och det tråkiga resultatet. Att matchen redan är glömd kan även till viss del bero på den goda middag vi fick hos The Garcias. Eller snarare det som vi drack till middagen. Så kan det gå när resultaten går emot.

Middagen Kock-Mats lagade till igår kväll var inte så dum den heller. Andersson och Tillmans grillkorv i tunnbröd med stark senap. Till detta serverade vi ett glas kallt källvatten. Avslutade gjorde vi med en mycket måttlig kaffe med Veterano-avec.

Ikväll står middagsvalet mellan ärtsoppa eller falukorv med stekt ägg och vita bönor. Till detta serveras päronsoda och eventuellt knäckebröd. Ärtsoppa och päronsoda? Det låter inget vidare.

Det verkar som att en strid ström av bekanta från Uppsala tänker ta sig ut till ön över midsommar. Mycket trevligt.

Snickrade lite på en Spotify-lista innan det blev dags att ge sig iväg. Den kommer här. Bergers 64. Låna gärna ett extra öra till inledningssåret, gamla Guess Who-mannen Burton Cummings softa version av BTO:s ”You ain’t seen nothin’ yet”.

En riktigt fin hyllning till The Late Chris Gaffney ser ut så här.

En riktigt fin hyllning till The Late Chris Gaffney ser ut så här.

Och har ni ännu inte köpt hyllningsplattan till Chris Gaffney ”The man of somebody’s dream” ännu så gör det. Omedelbums. Los Lobos, Dave Alvin, Dann Penn,  Boz Scaggs och ännu fler hyllar. Sommarens platta i stugan.

Nej fy tusan. Nu är det nog dags att luta huvudet och läsa lite. Jag ber att få återkomma. Ha det så bra och hälsa dom därhemma.

Annonser
kommentarer
 1. Lasse W skriver:

  Häftig version av de gamla BTO-favoriternas låt.
  Man kanske skall ta sej ut till Möja i sommar…

 2. andyberger skriver:

  Ja till Möja borde du åka! Kliv av vid Bergs Brygga, gå förbi Coop och 100 meter till. Då är du framme vid Sommarstället.

 3. Cee-Jay skriver:

  Andy, den där Gaffney-tributen är otroligt bra! Kan vi inte gemensamt hålla tummarna för att den blir sommarens storsäljare?

 4. andyberger skriver:

  Ja, den är inte så dålig! Vi hoppas att det blir en list-etta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s