Det fanns en gång ett band.

Publicerat: juli 2, 2009 i Uncategorized

Mosquitos hette dom. Det var bland annat Janne Oldaeus från Rost och Bengt Kirschon från Madhouse. Två fina gamla rockenrollgäng som man såg både en och tre gånger. Hur som helst skulle man önska att Mosquitos kom ut hit till ön och blåste iväg lite schysst myggskrämmarrock. För mygg både finns och blir över. Kl 21.o0 varje dag infinner sig en svärm, eller ett stim eller vad det heter nere vid krogen och gör sitt bästa för att äta upp de kvarvarande gästerna och krogarbetarna som kan tänka sitta och avnjuta sin ejö (efterjobbbetöl). Målarn säger att Möja är en omskrivning för Myggön, och fan vet om han inte har rätt. Det konstiga (eller sköna) är att här 25 meter upp på Berget i Berg är det inte alls så mycket som nere i swampen en halv minuts promenad bort. Skumt. Förstår inte hur odjuren tänker, orkar dom inte flyga upp för backen eller?

Eftersom jag varit rätt usel på att uppdatera denna anspråkslösa blogg de senaste veckorna ska jag väl försöka skärpa mig. Men det går rätt mycket tid till att få ägg kokta, lägga strömmingar på varann, dricka lingondricka, bära bröd från B till K. Och lite annat. Som att hålla fritösen fri från vatten till exempel. Men det är en helt annan historia.

Skramlade ihop en liten spotifylista igår kväll när jag satt här och sög på en kylskåpskall Hallonsoda och fick flashacks till en svunnen barndom när man satt på Rutans Trappa i Bengtsfors och väntade på att drickabilen skulle glajda upp för Torsgatan. Då kunde man köpa ett stycke 33 cl Hallonsoda av Prippen som han hette, chauffören. Priset låg nån stans runt 1:25 sådär vill jag minnas. När den var urdrucken gick vi till Domus och snattade tennisracketar, men det är både preskriberat och konfidentiellt. Men på något vis är jag fortfarande lite mallig över vårt raffinerade snattningstrick. Hela Spaldinghyllan tömdes minsann av ett gäng ohängda 12-åringar. Sen gick vi uppför backen till Levis hus och slog golfbollar med tennisracketarna åt alla håll. Golfbollarna hade vi hittat på golfbanans driving range. Usch och fy. Hoppas inte mina barn läser det här. Eller föräldrar för den delen. Men vi gjorde mycket bra saker också. Som tillexempel att planka in på Långevi (fotbollsanläggningen) och slog straffar dagarna i ända på A-lagsplanen, och sprang i vattenspridarna. Vi slog bättre straffar än Roland Grip i Sirius kommer jag ihåg att vi fastslog. Javisst ja, listan var det. Bergers 68.

Just idag har jag ingen musik att rekommendera. Och definitivt inte det som spelades live igår. Enligt Kock-Mats skar sig grönpepparsåsen när dom drog igång. Jag kan dock inte verifiera detta eftersom jag vid nämnda tillfälle hade fullt upp men nån strömming eller burgare.

Nej nu blir det inget mer för idag. Måste nog ladda för en ny dag. Och imorgon kommer Hon som jag hade 20-årig bröllopsdag härom veckan med hit. Det är verkligen efterlängtat. Högtidsdagen hoppas jag vi lite försenat får fira med en Los Lobos-konsert den 28:e juli på Berns. Helst med middag på Prinsen innan.

Ha det så bra i värmen och må myggorna falla döda ned vid era fötter.

Annonser
kommentarer
  1. Lasse W skriver:

    Andy du är en riktig rostlösare! Mosquitos och Rost, bägge finns i min skivhylla.

  2. andyberger skriver:

    Inga dåliga grejor det Lasse. Såg förresten ovan nämnda Madhouse när dom gjorde ett comeback-gig som förband till Dr John på Berns i vintras. Dom var bra mycket piggare än doktorn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s