Fullare måne får man leta efter.

Publicerat: juli 5, 2009 i Uncategorized

Kikade precis ut genom fönstret över gästhamnen. Friden har helt klart lägrat sig där nere, och en fett fräsch fullmåne lyser genom bladverket. I Spotten lyssnas på Alf. Tack för tipset Cee-Jay. Riktigt bra svensk pop.

Sitter här och gläder mig rätt ordentligt åt att Degerfors sopade Valla med Enköpings fotbollsgossar. Tennissiffror blev det, 6-1. Smått imponerande mot ett lag som även dom spelade i superettan förra året. Jesper Blomqvist börjar nog hänga lite löst i Sveriges Närmaste Stad. Synd i och för sig på en så sympatisk kille, och stor spelare. Men kanske inte stor tränare, vad vet jag. Har sett att det grumsats lite om hans vara eller icke vara i klubben, men så är det ju i idrottens värld.

Som vanligt har jag petat ihop en liten Spotifylista, Berger 69. Lite gammalt, lite ännu äldre, och lite som är nytt för mig åtminstone. Något som gladde mig på Spotten idag är att Ben Vaughn nu är representerad med några plattor. En stor pop- och rocksmed minsann.

Fick mail från Rockin’ Roine häromdagen, och han lät meddela att Webb Wilder släppt en ny platta. Finns på iTunes och i välsorterade skivbutiker, om det nu finns några sådana längre. Hur som helst så inleddes plattan med Jim Fords klassiska Ju Ju Man, som Dave Edmunds en gång gjorde den definitiva versionen av på plattan Get It, 1977 närmare bestämt. Den köpte jag förresten på HMV på Oxford Street när jag var på så kallad språkresa 1978. Vill minnas att jag köpte så mycket skivor där att det var tvunget att telegrafera hem till modern efter mer pengar, och då hade vi inte ens varit på språkresa mer än högst ett par veckor. Så kan det gå när man hamnar på en välsorterad skivbutik.

Kommande helg får vi besök av Sweet Emma & the Mood Swingers här på Ön. Plastbroder Anders frontar detta swingande och bluesande band. Kolla in dom på http://www.sweetemma.se. Två plattor har dom i bagaget och live är det alltid kul att se. Så ta er ut till Möja Dansbana på lördag (11 juli) för tusan.

Idag har förresten Kock-Mats och underteckad satt namn på vår senaste idé som antagligen kommer att rosa marknaden rätt så rejält framöver. Detta bantings- och komiformtips kommer garanterat att dominera kvällstidningarnas söndagsbilagor framöver, så kom ihåg var ni läste det först. Här handlar det inte om klassikern ät som en myra och skit som en elefant, utan om MI-metoden. EllerMöja-Intense som vi valt att kalla det. Det går ut på följande: Jobba cirka 12 timmar per dygn i ett kök som håller 43 °C. Ät ingenting under dagen förutom de provsmakningar du måste göra på den mat som tillreds. När kvällen är slut, ta en, eller möjligen två Ejö (efterjobbetöl). Upprepa detta en gång per dag  i cirka 12 veckor. Thats it. Själv börjar jag tappa byxorna så smått redan (hörde något om gällivarehäng igår), och det har bara gått fyra veckor. Världsklass, och helt ovetenskapligt framtaget. Vi ber att få återkomma med en ”fyllig” efterstudie i ämnet någon gång i slutet av oktober när vi vilat upp oss och översenioren i sällskapet kommit hem från sin fyllajämntresa.

Ja, mer än så var det inte. Imorgon får jag besök av en släktdelegation, det ska bli trevligt. Vi hörs.

Annonser
kommentarer
  1. Cee-Jay skriver:

    @Andy: Med tanke på alla goda musiktips som du har delat med dig av, så gläder det mig storligen att för en gångs skull kunna göra detsamma. Förresten, welcome back!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s