Grillade röda tomater, flambering De Luxe och lite rockenroll.

Publicerat: augusti 3, 2009 i Uncategorized

Vissa saker är svårare att komma ihåg än andra. En sak som inte går att komma ihåg ens om man är tre personer i ett restaurangkök är att lägga på den grillade tomaten på pepparstekens tallrik. Varför det är så kan jag tyvärr inte svara på. En annan svårihågkommen detalj i denna miljö är brödkorgen till strömmingen, men det börjar vi klara av nu när det är knappt två veckor kvar av säsongen. Den 12:e bär det av här ifrån för vidarebefordran till Spanien den 13:e. Där väntar nya spännande arbetsuppgifter och även lite ledighet. Eller ganska mycket ledighet kanske det blir till och med. Några Londonstänkare vid poolside blir fint.

Hittade ett gammalt favvoband på Spotten idag. The Cruzados, från Los Angeles. Gjorde ett par plattor i mitten/slutet av 80-talet om jag inte minns fel. Här ligger det dock nån slags Best Of. Finns några fina spår där, bland annat Motorcycle Girl. Så ska låtar heta.

Måste förresten passa på att berätta att gränserna har tänjts till det yttersta inom avant-garde-matlagning här på krogen. Kock-Mats fick nån slags genialskt ryck en dag när Bagarn som vanligt var inne och skulle ha sin feta frukost. Eftersom han gillar sin hamburgare med mängder av majonnäs och andra godsaker bestämdes det att något extraordinärt skulle ordnas. Sagt och gjort. Efter stekningen Cognacsflamberades burgaren, därefter gräddstuvades den och lades på en bädd av krispig sallad. Ovanpå burgaren lades en ordentlig skiva fetaost. Fetaosten gratinerades. Här snackar vi De Luxe. Självklart är detta ögonblick av yppersta mathistoriska betydelse förevigat. Se nedan.

Kökschefen lägger sista handen vid sin Bagarburgare De Luxe. Gratinering av fetaost.

Kökschefen lägger sista handen vid sin Bagarburgare De Luxe. Gratinering av fetaost.

Roliga frågor man kan få på Restaurang Sommarstället. Går den kallskurna tallriken att få vegetarisk? Undrar om det finns vegetarisk Bresaola, Salami och Prociutto? Vad är det för skillnad på Gluten och Laktos? Hmm…. Är Rullströmmingen kallrullad? Nä, vi steker den i ugnen, och sen försöker vi rulla den så gott det går…

Degerfors fortsätter att övertyga. 3-1 mot Enköping i returmötet. Mycket mycket trevligt. Nu hoppas vi på att Sirius hänger kvar i superettan, och att Brage gör Degerfors sällskap upp dit, då får vi några klassiska gäng att titta på i Uppsala nästa år.

Självklart missade jag Los Lobos. Självklart har mina kamrater påmint mig om detta. Självklart var det bra.

Har ingen riktig koll just nu på vad jag lagt ut för Spotifylistor, men här kommer ialla fall en Bergersk 71.

Det ryktas om att syskonskaran ska göra ön osäker nästa tisdag, det hoppas jag verkligen. Det kan bli en trevlig avslutning på min säsong här ute.

Och idag lagade jag mat åt en så kallad kändis. Inte illa. Vi hörs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s