En årsförbrukning rockabilly och annat trevligt.

Publicerat: september 6, 2009 i Uncategorized

Igår befann vi oss plötsligen stående stadigt i den uppländska myllan, tillsammans med ett 80-tal andra festdeltagare. I en rockande lada hölls det ett ordentligt kalas med rockabilly och rock & roll som huvudingredienser. En sidoingrediens var dessutom ett försvarligt antal kalla pilsner. Mycket passande. På scenen stod ett utmärkt rockande band vid namn Jukebox. En klassisk trio med ståbas, lagom många trummor och en halvakustisk Gretsch. Det rockade på så pass bra att till och med ”Two Left Feet Berger” tvingades upp på dansgolvet. Då har det gått långt. I vanliga fall brukar undertecknad slussas hem av sin förstående fru innan det gått just så långt. Turligt nog hade jag arbetsuppgifter som plattvändare, så det blev ingen direkt överdos av egendans. Dessutom fanns det gäster som kunde dansa, så det var väl inte mer än rättvist att dom fick ha golvet för sig själva. En mycket trevlig kväll ordad av jubilaren Royne. Det tackar vi för.

Och medan vi roades oss kungligt gjorde Zlatan och Mellberg jobbet. Vi tackar för det också.

Förutom alla klassiska treackordsstänkare som pumpades ut i Ekebyladan igår, måste nog Brendan Bensons ”Garbage day” vara helgens låt. Kommer från hans senaste platta, ”My old, familiar friend”. Powerpop när den är som bäst. Ligger med här på Bergers 74 förresten.

Apropå bäst. Det finns även en platta där på Spotten med gamle Deep Purple-killen Jon Lord och hans Hootchie Cootchie Men. Den är inte så dum heller. Fast det bästa med plattan är nog ändå titeln. ”Danger, white men dancing”. På något sätt känner jag mig träffad…

I fredags kräftor, kantarellpaj och ädla drycker. Igår kväll grillad entrecôte. Hur ska vi toppa det idag? Tips emottages tacksamt.

Ytterligare en helgens låt är förresten gamla uttjatade ”Que sera”. Fast i sin kanske definitiva version med gamla Blasters-hjälten Dave Alvin & the Guilty Women. Finns att inhandla på iTunes.

Min gamle vän Richard Andersson tutar munspel och sjunger i det smått lysande bandet Unkool Hillbillies. Deras nya platta finns på Spotten. Missa inte.

På lördag vankas det kulturnatt i Uppsala. Då gäller det att hålla sig undan. Alla som inte letar sig ut på stadens gator och etablissemang i vanliga fall är nämligen där och ivägen. Men så får man inte säga, då tror man att man är nåt. Fast en sväng till Katalin får det nog bli ändå. På scenen kommer det att vankas schyssta grejor som Linda Brandemark med band, Route Corazon och sist men inte minst Sweet Emma & the Mood Swingers.

Om någon mot förmodan undrar vad en blivande 48-åring vill ha i födelsedagspresent så kan jag här lämna en liten ledtråd. Chelsea-Liverpool, Stamford Bridge, 3 oktober 15.00.

Undrar om det sitter en kock i en soffa i centrala staden med träningsvärk i dansmuskeln? Undrar även var dansmuskeln sitter. Min amputerades antagligen vid födseln.

Det känns sorgligt att veta att det aldrig mer kommer en nyinspelad Willy de Ville-platta. Kolla den här också. Inget annat än lysande.

Men man kan förstås köpa en ny lysande historia med Louie & the Lovers. Utgiven på Bear Family och ett måste för alla som till exempel gillar Doug Sahm. Sir Doug har förresten producerad en hel del av materialet på plattan. Läs mer om detta här:

Sverige mot Malta. Det ger mig flashbacks till 1973 när Sverige med Edström och Sandberg på topp spelade iförda så kallade träningsskor på en sand/grusplan på Malta. Kommer ihåg att jag tyckte det såg störande töntigt ut med ett landslag som sprang omkring och fjollade utan riktiga fotbollsskor. Men det gick vägen ändå, seger med 2-1 vill jag minnas. Vore skönt med en riktig storseger mot Malteserna nu.

Mott the Hoople, jag säger bara det. Mott the Hoople.

Ha en fin söndag på er. Over & Out.

Annonser
kommentarer
 1. Lasse skriver:

  Huvudsaken är att dansen inte följer ett förutbestämt mönster.
  Mattips… http://lassewan.wordpress.com/om-mat/

 2. andyberger skriver:

  Ja, den konstnärliga friheten i dans väger tungt…

 3. andyberger skriver:

  Schyssta mattips förresten, Lasse. Såg dom dock för sent idag. Det blev en baconlindad köttfärslimpa med kantarellsås, inlagd gurka, lingon och kokt potatis. Funkade fint det också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s