Vänsterhänta isbjörnar och konsten att lyssna på en läderväska.

Publicerat: september 11, 2009 i Uncategorized

Det frågas och googlas mycket konstigheter här ute på den wärdswidawäwen har jag förstått. Någon nyfiken varelse har till exepel googlat frågan ”Är isbjörnar vänsterhänta” och därmed hamnat på min lilla blogg. Isbjörnen Björne nämndes vid något tillfälle i somras här vill jag minnas. Det som gjorde mig nyfiken kring detta är väl främst varför man undrar om isbjörnar är vänsterhänta. Och hur kan någon människa veta om nu så är fallet? Jag tvivlar starkt på att man har skickat ut en enkät till samtliga levande isbjörnar. Och även om man nu gjort det, så har jag ännu svårare att tro att samtliga av dessa behagat svara på denna eventuella enkät. Det vet man ju själv hur det är med enkäter, roligare kan man ju ha än att sitta och fylla i såna. Hur som helst, jag googlade även själv denna isbjörnsfråga. Och svaret kom som ett så kallat brev på posten. Någon där ute påstår att alla isbjörnar är vänsterhänta. Eftersom jag själv är vänsterhänt tycker jag att det är trevligt med lite likasinnade, men jag betvivlar ändå att samtliga björnar testats. Om någon av er där ute kan informera mig om hur det egentligen står till i detta ärende är jag tacksam.

Vänsterhänta, vi? Ingen aning, men dom flesta av oss är i alla fall högerfotade.

Vänsterhänta, vi? Ingen aning, men dom flesta av oss är i alla fall högerfotade.

Satt och lekte med Spotify igår, och letade lite Tom Petty. Hittade då några låtar som hette just Tom Petty. Det var väl ett fint namn på en låt? Lade i listan Berger 76 med låten Tom Petty med bandet Leatherbag. Skinnväska, liksom. Kan ett band heta vad som helst eller? Bra låt var det ju, men skinnväska… Ja vet inte. Det är bättre om band heter lite tuffare prylar, som till exempel Terry Anderson & the Olympic Ass Kicking Team. Där snackar vi namn. Ett annat namn som känns rätt definitivt är The Last Rock & Roll Band. Deras låt ”If the phone don’t ring” är ganska skön bakåtsträvande rockenroll i mitt tycke. Gruppen innehåller bland andra Casino Steel och Honest John Plain från den lysande gamla gruppen The Boys. Lillebror Magnus driver förresten en tidning borta i New York som heter The Last Magazine, han kanske skulle ta och lyssna på The last Rock & Roll Band?

Sverige hade visst satt ris á la Maltan i halsen strax före match. Det är den enda förklaring jag kan hitta till det som måste klassas som en av de sämsta matcher som någonsin spelats av ett svensk landslag. Eller så hade dom gjort en klassisk utekväll på stan, som gubbarna i svenska laget vid Mexico-VM 1970. Enligt välunderrättad källa (som var på plats med laget) kom där vissa spelare direkt från krogen till en av matcherna.

Tack för igår förresten, KB. Det var en riktigt trevlig unpluggedkväll med Mariahelena, Kjelle och Anton. Även om jag så flera kablar och grejor. Så opluggat var väl inte riktigt hela sanningen. Men bra var det hur som helst, och mycket folk dessutom.

Fredagen den 2:a oktober spelar favoritbandet Deadstring Brothers i London. Som tur är finns underteckand där då. Lättar upp lite efter Jools Holland/Dave Edmunds-missen dagen innan.

Ikväll blir det en skön hemmakväll för frun och mig, detta med fetaostfyllda köttbullar i tomatsås, potatiskkroketter och ett glas rött. Under tillagningen av denna måltid kommer det ur kökshögtalarna att ljuda storheter som Bap Kennedy, Todd Snider och Heybale. Och det börjar väl snart bli dags ser jag på klockan. Laters, och glöm inte Katalin imorgon kväll.

Annonser
kommentarer
 1. Lasse W skriver:

  Det är en ren njutning att följa din blogg Andy. Vilket flyt du har! För utom med Holland / Edmunds.

 2. andyberger skriver:

  Tack för det Lasse! Kul att du hänger här. Och kul att kolla in din blogg också.

 3. Lasse W skriver:

  Det tar tid att lyssna igenom dina spot-listor, med alla utvikningar man måste göra. Men ett sant nöje är det.
  Du, du ligger efter med list-sidan… På 52 nu.

 4. andyberger skriver:

  Ja, ska försöka hinna få lite ordning på den sidan, vaktmästarn!

 5. ÅkeM skriver:

  Tom Petty Summer så ska låtar heta, jojagtackar.

 6. andyberger skriver:

  Jajjamensan, så ska dom heta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s