Sköna skogspromenader, flyttbestyr och gamla rockers.

Publicerat: september 20, 2009 i Uncategorized

Som vanligt var det ett tag sen. Det där med att skärpa till sig och knattra ner texter lite oftare verkar svårare gjort än sagt. Men men, vi får se om det blir bättre nu när hösten snart lagt sig som en sur gammal filt över oss. Den senaste veckan har blandats med bland annat ett par flyttvändor modell mindre åt vän och åt släkting. Några besök i dom uppländska skogarna med upphittande av kantareller har också hunnits med. Dessutom ett besök på Katalin igår, där Mats Ronander med sitt nya band Stockholm Stoner spelade. En något avslagen historia, tyvärr. Dessutom lite halvdassigt ljud, i alla fall där vi satt, på den av oss nydöpta gubbhyllan. Annars var väl Malla rätt så charmig, och möjligen lite lätt salongsberusad. Eller kanske bara lite gubbigt förvirrad, vad vet jag. Det blev dessutom en trevlig liten middag på Trattorian dessförinnan. Myyycket gott som vanligt. Ikväll blir det söndagmiddag med Frun Ågatan 11, väntar bara på att hon ska ta och måla färdigt lite köksmöbler. Och därefter  laga färdigt maten och baka degen till nåt Aftonbladsreportage som ska plåtas imorgon. Jag får väl försöka roa mig så gott jag kan på egen hand så länge. Funderar på att ta ett glas av det utmärkta Penfolds Rawsons Retreat så länge.

Deadstring Brothers i London fredag 2 oktober. Inte illa. Har du inte hört dom, så leta rätt på dom. Hittades inte på spotten tyvärr, men dom finns på iTunes. Annan trevlig musik från iTunes just nu: Senaste Black Crowes (Before the Frost/Until The Freeze) måste vara det bästa dom gjort i mannaminne. I alla fall mitt mannaminne. Inspelat hemma hos Levon Helm om jag inte missminner mig. Dessutom: Chuck Prophets nya (Let Freedom Ring). Båda dessa plattor  (och även Deadstring-brödernas plattor) är kungar i den lekhage som en gång Stones och Faces var tuffast i. Köp köp köp.

Deadstring Brothers, rockers med skägg och tokiga hattar. Blir nog en helkväll det där.

Deadstring Brothers, rockers med skägg och tokiga hattar. Blir nog en helkväll det där.

Det rullar på rätt skönt för Zlatan där nere i Spanien verkar det som. Tre mål på tre ligamatcher, hyfsad start. Några andra som det rullar på för är Degerfors IF. Nästa söndag är det liten seriefinal mot Brage. Vinst där och Degen leder med nio poäng före tvåan.

Konsertbarens nya runda Grundig-högtalare är det coolaste man skådat och hört på väldigt länge. Dom funkade extra fint igår kväll tillsammans med kombinationen J.D. Souther, Boz Scaggs, goda vänner, en Jim Beam och en Carlsberg.

Gubbhyllan på Katalin förresten, en utmärkt uppfinning. Är dock lite lätt oroad över den nya, låga bardisken utan barstolar. Men man vänjer sig väl.

Krafsade ihop en liten spotifylista i veckan förresten. Så här kommer Berger 77. Låna gärna ett extra öra åt Chris Laterzo, The Chevelles och du, Åke M, Cracker? Lite Petty-varning där va? Fick mig en påminnelse om Space Age Baby Jane i en Cee-Jay-krönika häromsistens. Ett fint och lite bortglömt band från Dalom det. Så dom är naturligtvis med här med låten ”Barcelona”.

Apropå Dalom, så verkar dom ha börjat spela hockey igen. Mitt i värsta fotbollssäsongen, men det ser lovande ut för vårt kära Leksand, och det är ju huvudsaken.

Storfavoriterna Los Lobos har spelat in en platta med enbart Disney-film-låtar. Kan det va nåt undrar jag. Vi får väl hoppas det. Olsson lät via mail meddela att han skulle se bandet ifråga i Woodstock, Vermont idag. Avundsjuk, moi?

Såg precis på expressen.se att Michael Owen stänkte in 4-3-målet i Manchester-derbyt. Är inte speciellt förtjust i United, men på något vis är det lite kul att just Owen verkar fått upp ångan igen. Och just precis nu har Chelsea spelat 29 minuter mot Tottenham. Inget dumt derby det heller antagligen.

Så var det med det. Vi hörs, förhoppningsvis rätt så snart.

Annonser
kommentarer
  1. ÅkeM skriver:

    Jodå där smakade det T.P. gitarr minsann. Får lyssna in mig på Cracker på Spotten.

  2. andyberger skriver:

    Ja eller hur? Har nån gammal 90-talsplatta med dom, helt OK.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s