Varför glo på Anna Anka när man kan lyssna på Ducks Deluxe?

Publicerat: september 22, 2009 i Uncategorized

Och därmed har jag sagt mitt i den  enorma mediarusning som uppstått kring ett golddigger-åkerspöke av sällan skådat slag.

Ducks Deluxe däremot, dom håller ju i alla väder, även om några av gubbarna säkerligen även de skulle kunna tjänstgöra som åkerspöke såhär på ålderns höst. Deras senaste, 6-spårs-ep (eller vad det kan kallas nu för tiden) finns att inhandla på iTunes. Inte så tokig, men självklart inte lika vildsint bra som deras två ”riktiga album” från mitten av 70-talet. Här kan ni se bandet i all sin glans (nåja) från BBC, när dom manglar sitt paradnummer ”Coast to coast”. Och här kommer en inspelning från Akkurat i Stockholm 2009, där dom tar sig igenom gamla ”Paris 9″. Det var förresten en rätt trevlig konsert som jag hade turen att bevista.

[2] Ankor, som är en tamfågel, föds upp för köttet eller äggens skull. Hannen kallas andrake, drake, andrik eller ankbonde, honan oftast bara anka och ungarna ankungar eller ällingar. Den vanligaste ankrasen för produktion i Sverige är Pekinganka[3], en stor ankras på ungefär 5-6 kilogram som är vit med gul eller röd näbb. Denna ras härstammar från Kina. Det är detta utseende som utgör sinnebilden av begreppet anka.”]Ankor är den domesticerade formen av gräsänder.[1][2] Ankor, som är en tamfågel, föds upp för köttet eller äggens skull. Hannen kallas andrake, drake, andrik eller ankbonde, honan oftast bara anka och ungarna ankungar eller ällingar. Den vanligaste ankrasen för produktion i Sverige är Pekinganka[3], en stor ankras på ungefär 5-6 kilogram som är vit med gul eller röd näbb. Denna ras härstammar från Kina. Det är detta utseende som utgör sinnebilden av begreppet anka.

För övrigt åt jag en utmärkt god anka nere på Ågatan 11 i söndags kväll. En händelse som ser ut som en tanke, eller?

Såg förresten precis på fejjan att Gransten Blues Band spelar upp till dans för att ackompanjera en så kallad bartömning på restaurang Lingon på lördag kväll. Låter som att det kan bli en rätt ordentlig fiesta av det. Och samma kväll, cirka 75 meter söderut på Svartbäcksgatan, spelar Arnesen Blues Band på Pub 19. Lokalkonkurrens, någon? Men det går ju att springa mellan också om man skulle vilja. Två grymt bra band är det hur som helst.

Proppen gick ur rätt så rejält i Malmö igår kväll. Spännande att se fortsättningen på detta, om Rolle fått ordning på manskapet. Och Chelsea gjorde vad dom skulle och lite till mot Tottenham i söndags, extra skön 3-0-seger när det var derby och allting. Nu får vi hoppas att Drogba inte är så allvarligt skadad, han behövs där framme.

Man vet att det borde intagas en bättre frukost, när lunchen börjar hägra redan vid 10-tiden. Skärpning nu. Skulle kanske dessutom försöka ta mig ut i motionsspåret imorgon bitti, efter ett sommarlångt uppehåll. Men javisstja, träningsoverallen ligger ju i smutstvätten…

Något annat som borde göras är väl plattvändning på KB. Det var verkligen ett tag sen nu. Dessutom finns det en damduo, med ett redan legendarist debut-DJ-gig på 1&1 som nästan välte stället, som står och stampar och vill spela. Tror jag ska gå dit och skriva upp dom i bokningspärmen ikväll… Är det någon annan där ute som är sugen på att spela plattor hos Gary en fredag- eller lördagkväll är det bara att gå dit och skriva upp sig, eller maila info@konsertbaren.se.

Det är ingen överdrift att säga att man längtar till lite sydligare nejder när man tittar ut genom fönstret. Men det får vänta. Forhoppningsvis dock inte så överdrivet länge. Nästa måndag värmer vi dock upp lite med en spansk vinprovning i kungliga huvudstaden. Onekligen ett trevligt sätt att göra sig av med en måndagkväll på.

Och, jodå, jag har skramlat ihop en liten lista på Spotten igen, Berger 78. Några för mig nya namn som kanske kan vara värt att kolla upp lite mer finns med. John Sieger och Jack Logan till exempel. Och en ganska skönt höstig version av ”Walk on the wild side”, tycker jag i alla fall.

Ja just det, apropå fjäderfän – Flamingo Bay, rätt gott rött och prisvärt vin.

Vi ses sen då.

Annonser
kommentarer
 1. Lasse W skriver:

  Ducks Deluxe vilket underbart skrammel!

  Jaha, på lördag blir det dansskorna på igen då.

  Segt på nätet ikväll, orkar inte baxa upp så tunga listor som Bergers på Spotten. Får väl ge mej till tåls.

 2. andyberger skriver:

  Ja, Lasse, viss fan skramlar det på rätt bra om Dom Lyxiga Ankorna.
  Dansskor, tveksamt. Blir nog mest trumma lite på bordsskivan tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s