Swamp-pop, starkt kaffe och kanske en Wallenbergare.

Publicerat: september 25, 2009 i Uncategorized

Sådärja. Hemmasittning vid datorn idag. Med lite schysst Zoega och en gammal Rockin’ Sidney-platta går ju det alldeles utmärkt. Sidney var förresten mannen som försedde världen med klassikern ”You ain’t nothin’ ‘but fine” som Rockpile senare gjorde odödlig på deras enda album. Hela det albumet får nog förresten klassas som odödligt. Finns tyvärr inte på Spotten, men det behövs kanske inte. Antar att alla hus som kan kallas hem innehåller både vinyl- och CD-utgåvan av denna platta? För att återgå till herr Sidney, så fick jag precis tag på hans gamla fina album ”They call me rockin'”, så det är denna platta som gått varm här på morgonkvisten. Omslaget ser förresten ut som ett omslag ska se ut. Se nedan.

The King of Swamp Pop, Rockin' Sidney, med stilig huvudbonad dessutom.

The King of Swamp Pop, Rockin' Sidney, med stilig huvudbonad dessutom.

Turban är en högst underskattad huvudbonad i rock & roll-sammanhang. En annan stolt bärare av denna är ju förresten Barrence Whitfield. Honom tror jag ni kan checka upp på Spotten. Kom förresten precis på att Omar & the Howlers avslutade sin konsert den 14:e december 1985 på Rackis, just med Sidneys ”They call me rockin'”. Det var faktiskt så att dom till och med höll på att intesluta spela den kvällen, eller natten snarare. Ett riktigt klassiskt Rackis-gig som jag tror det tjatats om här förut.

Londonresan börjar se späckad ut. Bill Wymans krog Sticky Fingers på söndagen är bokat, liksom Gordon Ramsays The Warrington. Glen Matlock blir förband till Mott the Hoople. Snabbar man sig från Mott-giget kan man se James McMurty på Borderline också samma kväll… Risken finns att vi blir utbrända och måste ta semester efter den långhelgen.

Idag får det bli Wallenbergare till lunch, på en restaurang på en gata längs ån.

Ikväll blir det plattvändning med Sören G dessutom. KB är stället, 22 är tiden, Soul, blues, rock, country, pop, punk, new wave  och säkert nåt annat som jag glömt är musiken.

Lite hästundersökning får väl göras också innan det är dags för ifyllande av kupong på Plock i morgon förmiddag. Ordentligt ska det göras. Förra omgången dog en av de hästar vi spelade på, så vi får nog plocka in en veterinär i tipsbolaget också om det här ska funka.

Spotify-lista under namnet Berger 79 kommer här. Några nya namn att avlyssna: Band of Heathens, helt grymt gäng i nån slags TheBand/Black Crowes-stuk. The Storys (poppigt så det förslår)och till exempel Ernie Halter. Dessutom lite gammalt, och fett bra (som en något yngre släkting kanske skulle uttryckt det) Tuff Darts, Willie Egan och The Lurkers förstås. Och lite till.

Seriefinal i helgen: Brage-Degerfors. Vi hoppas väl på ungefär 0-3 där. Fast masarna är nog lite revanschsugna efter missen i Karlstad förra helgen, så Degerforsarna får nog passa sig lite.

Geraint Watkins på Akkurat på söndag. Det vore trevligt, men helgen ser tyvärr lite väl späckad ut. Det får nog bli en schysst söndagmiddag i hemmet istället. Och Refreshments jubilerar för andra kvällen på CC-Puben i Gävle ikväll, med bland andra Billy Bremner på scenen. Skulle varit något det.

I senaste numret av Uncut kan man hitta en fyllig artikel avhandlandes Dr. Feelgood, ett av undertecknads absoluta favoritband, ever. Intervju med Wilko och de andra två orignalmedlemmarna som är i livet. Har inte hunnit läsa den ännu, men det måste ju bara vara stor läsning.

För er med en fäbless för Powerpop av rang rekommenderas denna utmärkta blogg. Risken är överhängande att man fastnar där bara, så se till att ha gott om tid… Nej, man kanske skulle våga sig ner på stan en sväng nu då. Ha en trevlig helg hörrni.

Annonser
kommentarer
 1. Tobbe skriver:

  Hallå Andy!
  Här kommer en liten tröstlista för alla som saknar Rockpile på Spotify:

  Stuhre Candypile.: http://open.spotify.com/user/stuhre/playlist/0bHdVOE0SlZMlP1M3wBUAr

  Mott The Hoople… Önskar man vore på plats. Och, för tusan, spring om det krävs men se James McMurtry!!!

  Själv tänkte jag hasa över till Göteborg och se Ray Davies. Det får duga så länge.

 2. andyberger skriver:

  Tjenare!
  Det var en riktig kulturinsats den listan. Ska jag köra till morgonkaffet. Ja, McMurtry får man försöka hinna med. Fick även precis en inbjudan från Nine below Zero, dom spelar i Camden på söndag kväll.
  Ha det så fint med Ray Davies, blir säkert kanon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s