Tisdag är det nya måndag.

Publicerat: september 29, 2009 i Uncategorized

Så känns det i alla fall denna vecka, även om solen skiner genom fönstret. Gårdagen som var måndag tillbringades till stor del på vinmässan ”Spanska vindagen” på Operaterassen. Mycket trevligt, goda viner, finfin spansk buffé, och dessutom fick man ju lära sig en del. Spanska vindagen känns, åtminstone för min del, som klart mer relevant att hänge sig åt än till exempel ”Kanelbullens dag”. Denna tveksamma dag ska tydligen firas på söndag. Tror dock inte att undertecknad och hans tre kamrater kommer att hinna det. Mycket tveksamt om herrar Basisten, Fenomenet eller Sonen kommer att stressa runt i London för att hitta några ”swedish cinnamon buns”? Känns som att det inte kommer att hända. Speciellt som schemat under söndagen komprimerats ytterligare, vi ska försöka klämma in ett Nine Below Zero-gig i Camden vid 22-tiden, efter att vi ska ha klarat av Chelsea-Liverpool och Sticky Fingers strax innan. Tveksamt om NBZ släpper in mig förresten, dom har antagligen inte glömt min 40-års-fest ännu, men det är definitivt en annan historia.

Nine Below Zero fyller 30 år på söndag. Det ska vi fira.

Nine Below Zero fyller 30 år på söndag. Det ska vi fira.

Det var en bedrövlig fotbollshelg. Chelsea torskade mot Wigan, och Degerfors torskade mot Brage. Det blir inte mycket värre. I och för sig vann Barca, men det var ju inte direkt oväntat. Som tur var åkte även Valsta Syrianska dit i Norrettan, så Degerfors och Brage ligger trots allt riktigt bra till.

Det blev förresten en rätt så livad skivspelarafton på KB i fredags, när Sören G och jag gjorde det bästa för att väsnas, blanda och ge. Allt från Buzzcocks till Stevie Wonder spelades, och lite till. Kvällens intressantaste fråga fick jag från en dam: Varför spelar ni musik när man inte kan dansa? Själv spelar jag i princip alltid musik, fast jag inte kan dansa ett dugg. Nu hoppas vi på fler såna kvällar, gärna med andra hågade plattvändare. Dessutom projekteras det för lite fler unplugged-gig där borta.

Kom på en sak igår, när vi på ett lyckat sätt avslutade vår spanska dag på Tilltugg. Bättre sitta på krogen och titta ut, än gå förbi krogen och titta in. Kändes verkligen så när det började blåsa upp och dom mörkgrå molnen hopade sig över Konsertburken på andra sidan gatan. Självklart började det regna precis när vi stack ut näsorna för att gå hemåt. Ett hösttecken fick vi också. Tilltuggs snygga kuddar blåste omkring på Vaksalagatan som överviktiga höstlöv. Då måste det fan vara höst.

Gjorde några fina fynd på Spotten förresten. Gamle Deke Leonard från Man till exempel. Han har gjort några utmärkta soloplattor i lite skön pubrockstil sådär. Bland annat en vid namn ”Before your very eyes”. Här medverkar bland andra Dave Edmunds, Billy Bremner och Terry Williams. Enough said. Dessutom dök gamla fina popgruppen The Boys upp. Och franska favoriterna The Dogs, kanske inte med sina bästa inspelningar, men dom är där i alla fall. Det verkar dock finnas nån slags rapgrupp med samma hundnamn så det blev lite rörigt där ett tag, men det kan man reda ut. Såg Dogs ett par tre gånger i Uppsala på 80-talet och det var alltid en fröjd. Sångaren Dominique Laboubee gick dock tyvärr bort härom året. The Boys däremot, verkar ge sig ut och spela fortfarande när andan faller på. Dessutom kör ju grabbarna i bandet lite andra grejor också uförtiden. Casino Steel har ju en schysst soloplatta ute, och Honest John Plain frontar The Last Rock & Roll Band. Värt att kolla upp om man gillar pubbig poppig rock. Här kommer förresten Berger 80, med lite av det som avhandlats här.

Nej, nu är snart dags att bege sig iväg på ett litet möte, därefter kan det bli lunch med Kock-Mats, och dagen avslutas med lite flyttassistans.

Laters.

Annonser
kommentarer
 1. Mojo Martin skriver:

  Howdy Andy B!
  Deke Leonards LP ”Kamikaze” (i dubbel-LP-fodral) köpte jag en gång för länge sedan enbart för omslagets skull! Sitter numera på min LP-vägg i vardagsrummet. /MM

 2. andyberger skriver:

  Tjena Mr Martin! Den plattan har jag också på vinyl, dock ej på väggen tyvärr.

 3. Z skriver:

  Såg Nine Below Zero i London 1979 eller om det var 1980. Ett jävla drag.

 4. andyberger skriver:

  Har sett dom ett par gånger, fast senare. Deras första platta, ”Live at the Marquee” måste varit inspelad runt den tiden du såg dom. Grymt bra.

 5. Lasse W skriver:

  Satan i gatan! Vilken fet lista, den där # 80.

 6. Johan Kronquist skriver:

  Hej,
  och tack för dina fina ord! Det ser ut som om vi har en hel del musikaliskt gemensamt. Jag kommer titta in på din sida emellanåt. Har lagt in en länk på min blogg också.
  Vi hörs!

 7. andyberger skriver:

  Hej! Tack för det Johan, naturligtvis måste det ligga en länk till din grymma blogg här också, fixar det omedelbums.

 8. andyberger skriver:

  Tjena Lasse! Kul att du gillade den. Ska försöka klämma in en 81:a ikväll.

 9. basjan skriver:

  Tjena Andyb.!
  Trevligt att du e’ tillbaka på bloggen alltid lika trevligt att läsa den. Hoppas N.B.Z är i form på Camden för det var dom inte på Norrtälje Bluesfest för ett par tre år sedan när jag såg dom senast,förutom Gerry McAvoy som alltid är en klippa. Ha det gott i helgen.

 10. andyberger skriver:

  Tjenare gubben! Ja, vi hoppas på det. Förresten, kolla in Deadstring Brothers om du inte redan gjort det. Det borde en sån cool snubbe som du gilla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s