Rockenråll, Guinness, fotboll och …

Publicerat: oktober 7, 2009 i Uncategorized

en Guinness till. I staden där pubarna står som spön i backen tillbringades cirka fyra dagar av exakt fyra herrar. Och det gick ju bra, för att inte säga helt lysande. Livemusik varje kväll, även om det vi hörde på 12 Bar Club inte riktigt kan klassas som musik med mina gubböron. Men det gick ju bra att stå utanför också. Första kvällen innehöll dock något av det bästa i livemusikväg jag hört på mången god dag, Deadstring Brothers på The Luminiere i Kilburn. Eller som Fenomenmannen sa: Fan, dom är ju bättre än Stones. Då hade vi i och för sig fått oss både en och annan öl och cider, men ändå. Jag höll med. Tror att både Basisten och Junior var nöjda med det hela dom också. Dessutom var dörrvakten så upptagen med att hångla upp en brud att vi fick komma in gratis!

Deadstring Brothers rockar på the Luminiere. Fotograf: Stefan Lehman.

Deadstring Brothers rockar på the Luminiere. Fotograf: Stefan Lehman.

I övrigt hann vi ju även med Camden, Harrods, Sticky Fingers, The Warrington, nattliga kebaber och kycklingklubbor och, inte minst, Bar Italia med kaffe och Strega. Ett klassiskt och skönt fik mitt i Soho, på Frith Street. Mittemot Ronnie Scott’s förresten. Nine below Zero gjorde ett 30-årsjubileumsgig ute i Camden, så dit åkte vi två gånger i söndags, inte illa. Först på förmiddagen för att kolla in marknaden, och sen på kvällen för konsert. Bandet var tajt och spelglädjen påtaglig. Något annat som kan rekommenderas är puben The Ship på Wardour Street, även det i SoHo. På andra sidan gatan låg en gång i tiden The Marquee. Här fastnade vi rejält på lördagskvällen. Grymt bra musik i högtalarna och trevliga människor i baren. Det gick faktiskt så långt att Basisten började beställa in Jäger, och då vet man vad klockan är slagen. Ett lågvattenmärke i livemusikväg var banden på 12 bar lite senare på lördagskvällen. Det var så pass att vi äldre herrar gick ut på bakgården och drack öl istället. Dessutom stängde vi dörren in till lokalen så fort den åkte upp för att slippa onödiga ljudutsläpp. En gång tror jag faktiskt att Basisten nästan stängde den i trynet på han som kallades sångare i ett av banden. Honom ville vi inte ha ut, ylandes, på vår trevliga bakgård.

Måndag var dagen D. Mott the Hoople på Hammersmith Apollo. Glen Matlock förband. Glen var väl OK, men inte så mycket mer. Han ska nog hålla sig till basen och sina band. Mott gjorde ett riktigt kanongig, att Ian Hunter är 70 pannor är lite svårt att fatta.

Mott the Hoople, Hammersmith Apollo. 70-årige Ian har frisyren och brillorna i behåll. Rockenrollen också.

Mott the Hoople, Hammersmith Apollo. 70-årige Ian har frisyren och brillorna i behåll. Rockenrollen också.

Sammanfattningsvis: Resan var lika trevlig som sällskapet, och det vill inte säga lite. Och inte behövde man gå varken hungring eller törstig.

Har förresten slängt ihop en liten lista: Berger 82. Här har vi en hel del London-inspirerat material att avlyssna. Spotifygänget har haft den goda smaken att slänga in lite musik från Chiswick Records också, tidiga Count Bishops, Radio Stars med mera. Inte illa alls. Dessutom har det ramlat in några fler plattor med Inmates. Och gillar man Count Bishops kan man även söka på endast Bishops, då kommer deras följande plattor upp också. De bytte ju namn, och tog bort ”Count” efter ett tag. På Spotten ligger plattorna alltså under två olika namn.

En undran: När man beställer en fördrink på en rejält flott krog i London, borde man inte få den innan maten då? Vi käkade på två schyssta ställen, och inte på något av dessa han vi få i oss fördrinken innan både mat och vin åkte in på bordet. Och då är inte någon av dessa fyra herrar direkt känd som nån som sitter och slödricker precis. Märkligt. På ett av ställena visste dessutom inte servitrisen vad varken Strega eller Calvados var. Men när vi tvingade iväg henne för att inventera baren dök hon upp med en Calva ändå till slut. Ja ja, I-landsproblem, jag vet.

Avslutningsvis: Helgens märkligaste namn på maträtt: Spotted Dick.

Hur man får en servitör på en finkrog att bryta ut i en så kallad fnitterattack: Skämta oavbrutet om ovanstående maträtt.

Helgens benhårdaste kommentar: Nice Legs.

Helgens storsäljare: Guinness.

Helgens spelare: Drogba.

Helgens snällaste backlinje: Liverpool. Eller vad säger Junior?

Helgens mest använda: iPhone.

Fotbollstävling på puben. Chelsea-Liverpool 2-0.

Fotbollstävling på puben. Chelsea-Liverpool 2-0.

Så var det med det. Vi hörs endera dagen. Tja då.

Annonser
kommentarer
 1. Cee-Jay skriver:

  Berger, inspirerande läsning! Flygbiljett ska bokas snarat.

 2. andyberger skriver:

  Tack för det Cee-Jay, tycker definitivt du ska boka en biljett.

 3. Håkan P skriver:

  En härlig rapport. Jag blir avundsjuk. Jaså, pubarna står som spön i backen i London? Då skulle ni ha varit med på 80-talet… Och priserna…

 4. andyberger skriver:

  Hej Håkan, jodå det var ju betydligt fler pubar på 80-talet, tre av oss var med redan på den tiden och röjde i London… Men vi hade väl inbyggd pub-gps den här gången kanske…

 5. Lasse W skriver:

  Ja, förfallet bland Londons pubar är tragiskt. Dom vet väl knappt vad en Ale eller Bitter är heller.

 6. andyberger skriver:

  Ja, många pubar har ju gått under, det har dykt upp fler kedjor med likriktat sortiment och lågprisöl, men man kan hitta en del schyssta ställen med öl från mikrobrygerier och annat trevligt.

 7. macken skriver:

  Har kollat Forsbergs bilder från resan(Facebook).Ni tycks ha skött er hyfsat. Ser dock fram emot nyinspelningen av ”A Room With A View” Den med Helene Bonham Carter var lite
  tråkig.Ser fram emot en något tuffare variant med tanke på promotionfotot.

 8. andyberger skriver:

  Jodå, bitvis skötte vi oss hyfsat. Nyinspelningen blir nog betydligt tuffare…

 9. Lasse skriver:

  Jag hade också velat Mott the Hoopla!

 10. andyberger skriver:

  Ja, det var inte så jäkla dumt att Hoopla lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s