Nu får det bli slut på stödet till dansk pilsnerindustri.

Publicerat: oktober 11, 2009 i Uncategorized

Jag brukar kunna ta mig en Carlsberg ibland. Brukar även kunna ta mig en Tuborg ibland. Hade igår kväll ett gäng danska öl i kylen, av annat märke än dessa två. Men efter gårdagens holmgång på Parken känns inte suget efter de danska maltdryckerna särskilt stort. Inte för att jag är en dålig förlorare, utan bara, ändå. Det känns som att svensk fotboll gått kräftgång med stort K genom det här kvalet. Kanske är lika bra att formera om styrkorna, ta in Hasse Backe, kasta ut Lagerbäck och trycka på omstartsknappen. Det blir väl EM-kval nästa höst kan jag misstänka.

För övrigt var gårdagens Tapaskväll med fotboll mycket lyckad. Lill-Sune var uppdressad i blågul adidas-overall, Grill-Janne med familj, Doktorn, Maria och hennes kompis var på besök. Soffan var med andra ord fullsatt.

I den förunderliga världen av musik lyssnas det just nu mycket på Rosanne Cash (hennes nya är överdjävla bra), Butch Walker (se upp för honom Åke M) och Grand Drive. Dessutom den gamle soulmannen Spencer Wiggins. Alla dessa finns förstås på Spotify, och är dessutom representerade i den lista jag fantasifullt nog valt att kalla Berger 83. James McMurtry är också med på ett hörn. Hans låt heter ”You’d A ‘Thought (Leonard Cohen must die)”. En ganska radikal titel på en rätt bra låt. Tycker i och för sig att Leonard inbland låter lite sådär halvdöd på skiva, och då kan det ju va låtar som är sådär 30-40 år gamla. Men gubben är tydligen i livet fortfarande. James McMurtry missade vi tyvärr i London i måndags, Hoople spelade såpass länge att tiden inte riktigt räckte till för en tripp till Borderline. Men man kan ju som bekant inte få allt här i livet. Något som man lätt kan få är däremot mycket disk. Idag var det såpass mycket av den varan att det just nu är halvtid i disktävlingen. Huset är tyvärr inte begåvat med diskmaskin, eftersom de gamla skåpinredningar hyresvärden erbjuder inte kan härbärgera en diskmaskin av dagens mått. Men man kan ju lyssna på alldeles för hög musik medan man diskar manuellt, så blir det ju en åtminstone småtrevlig stund.

En av mina absoluta favoriter vad gäller kombinationen TV och matlagning, Floyd, gick bort härom veckan. Mycket sorgligt. Han var ju helt klart banbrytande i sitt sätt att skapa avslappnad, och dessutom intressant TV. En högst kompetent kock var han också. Många avfärdade ju den vinälskande mysgubben som nån slags grytkokande halvfyllo. Men så var det inte. I England har han hyllats av stjärnkock efter stjärnkock, och det är inte mer än rätt.  Om det inte var så att det redan fanns en man vid namn King Floyd (mannen som spelade in den odödliga låten ”Groove me”), så borde han fått den titeln. Kolla själva här, så får ni se på mys-tv. R.I.P. Floyd.

Idag håller vi på Brage. Degerforsarna vann med hockesiffrorna 5-4 igår, i något som tydligen var en ovanligt spännande hawaii-historia. Härligt.

I november blir det lite skön unplugged-underhållning på Konsertbaren här i Uppsala. Mats & Linda Brandemark en onsdag, Thomas Arnesen & Mats Brandemark en torsdag. Återkommer med datum.

Spanska köttbullar är helgens hit. Kommer att platsa fint i den Andalusiska kokbok som Frun i huset just nu projekterar för. Potatiskakan var inte heller att leka med. Ikväll blir det en riktigt grym kyckling ur en av de grymmaste av kokböcker ”The New York Cookbook”.

Har fortfarande inte riktigt hämtat mig efter förra helgens kändisspan n0 1: Roy Hodgson utanför Harrods. Kändes stort.

Och nu, ett erkännande: Jag har börjat lyssna på Curtis Stigers. Hans nya platta”Lost in dreams” är en jazzplatta av precis den typen som jag klarar av. Är annars av den gamla åsikten att Jazz är farligt. Fortfarande. Men man blir ju äldre med åren som ni vet. Köpte ju även Boz Scaggs jazzplattor och har haft stort utbyte av dom. Jazz och Zoega med två bitar i är en mycket fin söndagskombo.

Såg att Cee-Jay plussade för Roseanne Cash-versionen av ”Heartaches by the number”. Det är bara att hålla med, och herr Costello är med och ylar där också. Dessutom plussar Zigne för både Textones och Inmates på sin blogg. Dom har koll däruppe i Dalom.

Oktober månads godaste: Cappuccino och Strega på Bar Italia.

Nöjda och glada gentlemän, som uppskattade både kaffe och Strega på Bar Italia, Frith Street, SoHo, London.

Nöjda och glada gentlemän, som uppskattade både kaffe och Strega på Bar Italia, Frith Street, SoHo, London.

Helgens hästnamn: Räser Sune. Att vi glömde ta med honom på kupongen tyder på att vi börjar bli gamla och förvirrade. Som tur vann han inte, trots detta ståtliga namn. Men nästa gång så…

Nä fy fasen, nu börjar andra halvlek i disktävlingen. Sen blir det till att ta tag i Olssons söndagsuppslag. Har heller inte läst Bjurmans lördagskrönika ännu.

Jodå, vi hörs sen.

Annonser
kommentarer
  1. ÅkeM skriver:

    Butch Walker var i Mohlins smak, tackar. Här kommer en snabbt ihopkastad höstlista i retur.

  2. andyberger skriver:

    Härliga tider, den listan ska jag köra till morgonkaffet på kontoret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s