Jämngrå torsdag, men en Highway friday.

Publicerat: oktober 22, 2009 i Uncategorized

Det har i och för sig varit jämngrått ungefär sedan i tisdags morse, så det är ju inget nytt. Ville bara få det ur mig. Vi får se till att vispa bort detta väder av typen sur gammal filt imorgon kväll, när det blir lite Highway to Helg på KB. Sören G och undertecknad ska göra sitt bästa för att rensa öronen på de av stadens invånare som vågar sig dit.

Highway to helg2

Så var det sagt. Annars inte så mycket nytt att rapportera om. En lysande Saltim Bocca intogs igår på Trattorian, fick dessutom jättegod gräddkokt savoykål med stekt fläsk till lunch idag av den snälla Matstylisten.

Chelsea piskade upp Atletico Madrid med 4-0 och det gjorde inte direkt ont.

Har grävt lite i Spotify senaste dagarna, och hittat lite saker som passade, åtminstone mig. I listan Berger 86 kan man hitta namn som t. ex. Freddie Fingers Lee, Dwight Twilley, Alberta Cross och John Nemeth. Listan inleds med en gammal favorit, ”Storm warning” med Mac Rebennack, a.k.a. Dr. John. Man kan lugnt säga att den lilla melodin gör skäl för namnet. Gamla hjälten Del Shannon finns även han med på ett hörn. En platta jag saknar på Spotten är den Del spelade in med Tom Petty och hans Heartbreakers, ”Drop down and get me”. En riktigt grym historia som fler borde få lyssna på. ”Sea of love” från denna platta finns dock med här.

På lördag kväll spelar förresten Linda Brandemark med sitt eminenta band på Pub 19. Skulle vara trevligt att kolla in, vi får se hur det står till med krafterna att ta sig ut bara.

Har inte hämtat mig riktigt ännu efter Deadstring Brothers gig i Kilburn. Rysarbra, och nu har jag även lyssnat in mig lite på deras senaste platta ”Sao Paolo”. Kan meddela att den håller måttet, precis som deras tre tidigare plattor gör. Ta det som en rekommendation för tusan, och beger ut på amazon.com eller någon annan skivbutik.

Lördag får bli köttgrytekväll. Passar utmärkt när det ser ut som det gör utanför fönstret. En riktigt schysst gryta med massor av kantareller och annat gott, med riktigt schyssta ugnspotatisar till, och några riktigt schyssta glas rött till det. Sen får vi se om det går att skramla ihop ungdomarna i familjen för en söndagsmiddag med adress Östra Ågatan 11.

Fick mig en efter-föredags-öl med Hoshi på Sturehof häromdagen. Oroväckande smutsigt bord i den annars alltid så trevliga baren tyckte vi. Om det kan klassas som I-landsproblem vet jag inte, men så är det väl antagligen. Det kan annars säkerligen klassas som gubbgnäll, men det är väl en del av det man ska pyssla med i den ålder jag befinner mig?

Såg att Nick Lowe är ute och småspelar lite i USA med Bill Kirchen. Skulle man vilja se. Dessa två herrar är förresten ynkligt dåligt representerade på Spotify. Borde kunna lösas.

Coverbandsfeber på Uppsala Konsert och Kongress förresten. Abba-show ena dan, Queen-show den andra. Jag vet inte jag.

Var det förresten någon som trodde att Svennis verkligen skulle ta jobbet? Förutom rubriksättarna då möjligen? Jag tycker nog att det luktar väldigt mycket Hasse Backe, och det vore nog inte alls dumt.

Mora spöade Leksand igår med 4-1, vad är det för dumheter? Närmast pinsamt. Och jag som fått Leksand-klistermärken och allting.

Och nu har man fått ytterligare en anledning att ta sig upp till Åre i vinter. Kolla så att Sonen sköter sig på nya arbetsplatsen. Frun i huset har redan börjat våndas över att han ska vara borta från Upplandsslätten i sex månader. Andra anledningar att ta sig upp är förstås:
• TT’s goda mat (och är man snäll kanske man kan få vända plattor där också?).
• Att Fenomenmannen är på plats i backar och barer, alltid lika trevligt sällskap.
Dessutom behöver man ju slipa lite på formen i backen, så man inte kommer av sig, och att det inte går tio år mellan åken igen.

Så var det med det mina vänner, be seeing you.

Annonser
kommentarer
 1. MagnusR skriver:

  Jaha, så du överger privat jetsen imorgon? Eller blir det sprintlöpning mot KB efter konserten? Jag hoppas att min förkylning håller sej lugn så att jag kommer iväg till Katalin själv. Private Jets känns ju som ett måste. Skivan har gått en hel del på Spotify här. Efteråt hoppas jag dessutom orka se Abramis Brama på O’Learys. Den som gillar 70-talshårdrock, typ Deep Purple, Black Sabbath eller November, bör nog inte missa detta. Linda är ju aldrig fel, så vi får väl se om man kan orka med det på lördag.

 2. Tobbe skriver:

  Länken till 86:an tramsar, Andy.
  Kan du göra ett försök till?

 3. andyberger skriver:

  Magnus: ja, det blev en liten dubbelbokning där. Klantigt. Men man kanske hinner skena över o se jettarna.
  Tobbe: Jag testar att länka om listan nu, så får vi se hur det går.

 4. Tobbe skriver:

  Merci, Andy.
  Works like a charm.

 5. Cee-Jay skriver:

  Andy, jag såg Bill Kirchen i Nashville en gång. Han och Dan Penn. Samma kväll. På ett litet hak. Med Hacienda Brothers som headline. Det var grejer, det.

 6. andyberger skriver:

  Ja fy fasen Cee-Jay, det var minsann grejor det. Tre av mina favvisar på en enda gång. Såg Kirchen med Nick Lowe på Gino i Sthlm, det var grymt.

 7. Cee-Jay skriver:

  Andy, som uppvärmning inför den avslutande division 1 norra-omgången, ska vi inte på varsitt håll lyssna hela kvällen och natten på nämnda män, dvs Kirchen, Penn, Hacienda och Lowe? Jo, jag tycker det.

 8. andyberger skriver:

  Det låter som en bra plan, sämre kan man lyssna på.

 9. ÅkeM skriver:

  Att vara i Dubia och lyssna på Bergers 86:a med Del Shannon och se ut över The Palm från 47 våning känns som hösten höjdpunkt iaf just nu.

 10. andyberger skriver:

  Verkar inte helt fel Åke. En semester som heter duga va! Ha det så trevligt, och tänk inte på oss här hemma i det blygrå trista vädret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s