Julmat, rock & roll och en och annan orre.

Publicerat: oktober 29, 2009 i Uncategorized

Efter gårdagens tumkapningsförsök blev det idag en ganska lugn dag här hemma i köket. Turligt nog kom Frun i huset hem med delar av en provlagad julbuffé från den kungliga huvudstaden. Köttbullar med alternativa kryddningar och annat trevligt gled ner tillsammans med något rött från Down Under. Det har dessutom glidit ner ett par orrar, eller möjligen ripor. Det är alltså Famous Grouse vi pratar om nu. Den där pippin på flaskan är lite svår att definiera. Hittade dock någon slags förklaring på näten angående detta. Den lyder såhär:

Grouse’ översätts ofta som orre (Tetrao tetrix) på svenska. Men grouse används ofta lite löst av engelsktalande i viltsammanhang för att beskriva samtliga medlemmar av familjen Tetraonidae. Det inkluderar t ex järpe,  fjällripa och t o m tjäder. Det är dock ingen tvekan om vad det är för fågel som figurerar på Famous Grouse-etiketten. Det är definitivt en orrhöna.

Då så. Nu kan jag vara lugn över detta. Kanske. Spillerill egentligen. Den var i alla fall gammal. 12 år står det på flaskan.

Både Lasse W och jag har uppmärksammat att det ramlat in rejält med Ann Peeblesgrejor på Spotify. Mycket trevligt. Kolla själva får ni se.

Enligt hörsägen ska det finnas ett lamm på Sturegatan som behöver ätas upp. Låter som en mycket bra plan för helgen.

Det finns nu en lista vid namn Berger 88 att dra hem här. Och vad passar inte bättre än att starta denna lista med det trevliga popbandet The 88? Ja, jag vet inte. Listan innehåller även andra godsaker som till exempel Roy Loney & Señor No. Den plattan kom tydligen ut i juni, men jag har missat den helt. Låter som något av det bästa den gamla Flamin’ Groovies-mannen gjort på länge. Hans senaste plattor har ju annars varit helt OK, men här är det allt lite extra allt. Veckans höjdpunkt helt enkelt, vad gäller rock & roll.

Du ser ju själv. Världsklass.

Sirius. Ja, vad ska man säga. Här hade vi hoppats på besök på Studan av lag som Bajen, Degerfors, kanske Brage och lite annat. Men det får bli ett annat år. Fotboll och Uppsala verkar inte vara helt kompatibelt. Förresten vore det rätt trevligt att bo i en stad där man på söndagen kunde ta sig en promenad till fotbollsarenan och se några lag i högsta divisionen. Vi får väl åka till Gävle, där verkar det vara snälla fans dessutom. Åtminstone hemmalagets.

Ikväll var det Moneybrother på Katalin. Och dessutom skulle Rhett Miller dyka upp som support, fick jag höra i eftermiddags. Det hade varit kul att se, men tyvärr fanns det inte tid för det. Herr Miller har ju gjort en hel del bra grejor, både solo och med sitt band Old 97’s.

Fick precis en inbjudan från En Lillebror. Halloween-party i New York på lördag. Hade varit jävligt kul, men jag vet inte om jag hinner fram i tid.

Vad säger ni i Hästföreningen förresten, den här helgen måste vi få ihop det. Synkronisera hästklockorna. 12.15, lördag eller?

Nä, nu står det en halv dubbelsäng och ropar på mig, vi ses.

 

 

 

Annonser
kommentarer
 1. popgiss skriver:

  Ligger det ett lamm på Sturegatan? I normala fall brukar det ju ligga här: Genesis – The Lamb Lies Down On Broadway (Live): http://open.spotify.com/track/2PhfVWbUP6edGQXwNaHjEc

  Tack för ännu en ypperlig spellista, och trevlig helg!

  Tobbe

 2. andyberger skriver:

  Jajjamensan, the lamb lies down on Sturegatan, enligt säker källa. Popgiss, låter spännande. Får fastlänningar anmäla lag eller? Och hur gör man i så fall? Trevlig helg, och tack själv.

 3. popgiss skriver:

  Absolut!
  Världens kanske viktigaste tävling är öppen för alla, även om antalet platser börjar ta slut.

  Läs allt om tävlingen på: http://www.popgiss.com

 4. popgiss skriver:

  Virvla runt lite med markören tills du hittar ”10”. Klicka där och tävlingen 2010 öppnas. Äldre tävlingar finns under liknande knappar. Ja, du fattar.

 5. andyberger skriver:

  Ska jag genast spana in.

 6. Mojo Martin skriver:

  Ripa heter även ”ptarmigan” på det engelska språket. Min morbror färdades medelst cykel (!) genom Alaska för några år sedan och trampade då bl.a. genom den lilla staden Chicken. Storyn är att invånarna ville kalla staden Ptarmigan, men det var ingen som var säker på stavningen… så det fick bli Chicken istället!

 7. andyberger skriver:

  Better safe than sorry in Alaska alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s