Vissa tar man till sitt hjärta bara sådär direkt.

Publicerat: november 2, 2009 i Uncategorized

Och om dom har en mörkblå skjorta med ganska stora vita prickar, och dessutom en träfärgad Telecaster utanpå detta, då är det liksom klart där och då. Som till exempel John Paul Keith & the One Four Fives. Det förstår ni förstås, att en gammal pubrockare som undertecknad smälter för ett sånt gruppnamn. Men när vi nu kommit så långt, så kan jag även passa på att berätta att musiken detta band skramlar fram är alldeles ytterligt charmerande. Låten ”Pure Cane Sugar” är en sån där enkel, klassisk rockare som man tycker sig hört sjuttielva gånger förr, men det gör liksom inget. Eller den påföljande, shuffliga ”Secondhand heart” (som Edmunds borde lägga vantarna på omedelbums förresten). Ja den plattan har gått varm i helgen här i det Bergerska hemmet, tror faktiskt att en av låtarna fick sig en vända på KB i lördags natt också. Så var det med det, plattan finns inte på Spotten, heller inte på iTunes ännu, men går att köpa på t.ex. Amazon. Finns även ett gäng youtube-filmer med bandet om ni skulle vara hågade.

SpillsandThrills

Så ser det ut, och som det låter sen.

Annars har det väl inte hänt så mycket va? Gnagarna tog guldet, men det får väl gå för den här gången. Nu kan man koncentrera sig på engelska och spanska ligan istället. Tappe och jag försökte ta oss in på några så kallade sportbarer igår för att se guld-matchen, men det var smäckfullt på alla öppna ställen med en tv i centrala stan. Dessutom raglade det omkring oroväckande många så kallade fans och skrek och vrålade som om dom hade betalt för det. Var nog lika bra att vi hoppade över dom syltorna. Fotboll på text-tv är ju inte riktigt fotboll, men så fick det bli.

Som vanligt har det blivit en liten spotifylista. Berger 89 är namnet på denna. Jag droppar några namn: Scarlet Party, Jackie De Shannon, Daddy, Betty Lavette, och ja, typ 30 till. Jackie De Shannon förresten, hon gör Betty Davis Eyes om nu nån kommer ihåg den. Det var ju Kim Karnes som hade hiten, men Donna Weiss och Jackie skrev den faktiskt. Lite lustigt, när jag var inne på  Cee-Jays blogg i förmiddags, hade han denna låt som sin dagens, what a coincidence. På fredag är det Nisse Hellberg på Katalin. Man kanske skulle ta sig i kragen och gå på konsert? Länge sedan nu. Men först, onsdag: Linda och Mats Brandemark på KB förstås. 21.00, fri entré, god mat, och sköna drinkar. Vi hoppas att det blir god mat i alla fall, jag ska nämligen assistera lite i köket.

Apropå mat: Helgens godaste var Garcias lammgryta i fredags. Och dryckerna till var inte att leka med heller, även om vi kanske gjorde det.

Går det att bli av med en förkylning? Fan vet. Skulle gärna ge mig ut i spåret varenda morgon nu, bara den där skithostan går över nån gång.

Ja just det: Lyssnade även på nya Daniel Lemma-plattan i helgen. Lite mer slickat på sina håll, och lite skramligt på nåt håll också. Men det känns bra, som vanligt. Köp den också. Har inte kommit på Spotten ännu. Däremot är han på ingång till Katalin, 18 november. Det blir en fin dag, först sherry- och cavaprovning i Sthlm, och sen Katalin. Härligt!

L-P Andersson tipsar på Facebook om en ny platta med Ian Gomm och Jeb Loy Nichols. Verkar kanon, lyssnade på två låtar på myspace. Lågmält, fint och med bland andra Clive Gregson i kompet. Kan ni kolla här. Dom har dessutom den goda smaken att göra två låtar av Jim Ford på plattan.

Nej, nu är det snart dags att gå ner och ta befälet i tvättstugan. Hoppas ni får det roligare. Vi ses.

Annonser
kommentarer
 1. Pa skriver:

  Verkar bra, John,Paul,Keith…
  Frän prickig bild.

 2. andyberger skriver:

  Ja, dom är fasen inte dumma.

 3. Cee-Jay skriver:

  … och själv var jag i Uppsala i går. En annan tillfällighet förklädd till tanke.

 4. zigne skriver:

  Det blev lite fel signatur där. Z ska det vara.

 5. Berger skriver:

  Cee-Jay, jag såg att du var på gång till plastbandyn.

 6. Cee-Jay skriver:

  @Berger: Det kändes märkligt att åka för att se Falun mot Sirius och inte hamna på Studenternas.

 7. andyberger skriver:

  The times they are a changin’ typ.

 8. Cee-Jay skriver:

  … och nu är Brage i Superettan. Precis som Degerfors. Och det är väl precis som det ska vara, inte sant?

 9. andyberger skriver:

  Grattis Brage! Enda felet ligger här i Uppsala, och det är ju att Sirius åkte ur S1:an, så vi får inte se dessa två eminenta lag här i stan. Men man kan ju åka till huvudstaden förstås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s