Tiden flyger, och det gör ett gäng kajor också.

Publicerat: november 17, 2009 i Uncategorized

Att tiden flyger, det säger jag väl mest som någon slags ursäkt för att det var sådär sex dagar sedan jag kom mig för att knattra något här. Att kajorna flyger, det kan jag konstatera varje grå morgon när jag glor ut över järnvägen, och byggkranen på andra sidan av nämnda järnväg. Där har kajorna någon slags morgonexercis, flygning i grupp eller så. Verkar väldigt genomrepat, en flock som ett stort svart moln av flygfän som på något sätt styrs av en eller annan fjärkkontroll, alternativt flygledare. Kan tänkas att den där byggkranen är ett flygledartorn för kajor, vad vet jag? Inte mycket om fåglar iallafall. Förutom att det i släkten under några års tid funnits papegojor. Dom var inte särskilt välregisserade, eller dresserade. Fick högljudda utbrott mest hela tiden. Som tur var gick dom att sälja.

Tror vi ägnar oss lite åt musik istället. Här kommer Spotifylistan Berger 93. En överraskning för mig är Corey Glover. Han var en gång sångare i Living Colour, ett band jag inte ägnat många sekunder åt. Inga sekunder alls faktiskt. Här finns hur som helst en fin låt vid namn ”Hot buttered soul”, från en av hans soloplattor. Och det är just det, lite småputtrig soul, fint spelad och framsjungen. På listan finns även en av mina favoriter det senaste året, Pat Todd & the Rankoutsiders. Och lite annat gott och blandat. Ägna gärna lite tid åt de två sista spåren. ”Lille Gerhards Linement”, och en rätt kul historia berättad av allas vår Todd Snider, om hur det gick till när han en gång i tiden började spela på sin gitarr.

Gick på kurs igår, och det märktes att det var länge sedan man satt i en skolbänk. Väldigt trött i kolan framåt eftermiddagen trots ett kontinuerligt intag av kaffe. Fast så många rätt som jag hade på slutprovet igår, hade jag nog inte sammantaget på alla prov under högstadiet. Så det kan inte varit något svårt prov.

Skön cover: ”Don’t fear the reaper” med Beautiful South.

Tjatar lite till om Daniel Lemma. Katalin imorgon. Kan nog bara bli bra. Och Arnesen & Brandemark akustiskt på KB på torsdag kväll 21.00. Det var länge sen man såg dom på det sättet.

Tänk att man kan ha 5.000 låtar i en telefon. Hur fan går det till?

Lördag 28 november är ett stort och viktigt datum. Då gör nämligen Tipsextra comeback i Svt för en dag. Detta för att fira att programmet fyller 40 år. Nostalgi på högsta nivå. Ser fram emot att titta på bilder på gamla leriga engelska planer och polisonger stora som långhåriga taxar. Detta ska kombineras med en herrträff i den Bergerska soffan. Intag av burköl kommer sannolikt att förekomma, dessutom ska den engelska desserten  Spotted Dick provlagas och provätas.

”Understanding Jane” med Icicle Works är ingen dålig låt.

Sverige-Italien känns lite avslaget.

Superettan nästa år: Öster, Brage, Degerfors, Hammarby, Landskrona. Bland annat. Rätt så mycket klassikervarning på rätt så många lag där.

Tomten kommer sent i år. Magnus Lindberg på Katalin 28, 29 och 30 december.

Magnus Lindberg akustiskt tre kvällar på raken i puben på Katalin strax efter jul. Härligt. Och Magnus senaste platta ”Ett eget liv” är riktigt bra. Finns dessutom på spotten. Men det visste ni väl redan.

Och nu börjar det allt kurra i magen, det får vi göra något åt. På återseende.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s