Spaghettilirare, en finsk chatterbox och dessutom en ny upptäckt.

Publicerat: november 19, 2009 i Uncategorized

Vi börjar väl med upptäckten. Jag kände redan tidigare till Tim Krekel, men bara som låtskrivare. Han skrev t.ex. ”I can’t help myself” som fanns med på Jason & the Scorchers platta ”Fervor”. En riktig jävla rockare till låt. Dessutom har han ritat ner No mo do yakamo” åt Dr. Feelgood, och den går ju inte precis av för hackor. Snubblade på Tim på Spotify igår, där en av hans cirka sju plattor, ”Soul Season” finns. Gillar man sin rock med några stänk soul och blues, då är man hemma här. Några andra artister som spelat in Tims låtar – Rick Nelson, Lonnie Mack, Jerry Reed, Canned Heat, Kathy Mattea och Delbert McClinton. Plus ett antal till. På hans första soloplatta från 1979, som jag tyvärr inte hittat ännu spelar bland andra rävarna Albert Lee och Larry Londin. Det blir till att gräva fram den någonstans. När jag igår började forska lite i denne Tims öden och äventyr upptäckte jag även den sorgliga nyheten att han gick bort i juni 2009, endast 59 år gammal, det var den elaka cancern som tog honom. Mycket tråkigt, men kolla upp mannens musik, det är det värt.

The late great Tim Krekel rockar på.

Igår kväll skulle stegen styras mot Katalin med resten av familjen. Mina planer ändrades dock i sista stund, det blev Italien-Sverige vid en annan bardisk istället. Resten av gänget gick dock på konserten, och kom hem nöjda och glada. Tror jag det. Dessutom fick Lill-Sune sig ett snack med Daniel Lemma efteråt. Fotbollsmatchen gick det inte så värst att fokusera på, baren dominerades av en överförfriskad Chatterbox från vårt grannland i öst, låta kunde hon, och det var nog det enda. Inte ens Kock-Mats fina gliringar täppte till truten på henne.

Idag blir det en bild till – Lill-Sune och Daniel, fotade av en stolt mor, får man förmoda.

Nej, jag är inte sur Danne, men du kunde väl åtminstone kört en Creedence-låt. Lookin' out my back door är ju grym.

Ikväll avnjuter vi Arnesen & Brandemark på KB va?

Roy Lee Johnson, ett annat musiktips, soulig blues när den är som bäst. Tack för tipset Honky. Plattan ”When a guitar plays the blues” har gått het här i eftermiddag. Han skrev förresten ”Mr Moonlight” som Beatles spelade in på ”Beatles for sale” – inte illa. Finns en fin matrelaterad sak där också – ”Black Pepper Will Make You Sneeze”. Tyvärr inte på Spotten dock.

Och här kommer plötsligen en Spotifylista. Berger 94 var namnet. Självklart inleds den med en låt av och med Tim Krekel, som är lite av dagens huvudperson. Dessutom kommer Just Water in med en gammal fin dänga, som jag bestämt tror att jag har på singel i nån låda. Var det en Stiff-singel förresten? Vad säger Tobbe? Och sen rullar det på i sedvanlig (o)ordning. Nygammal favorit just nu: Losin’ Boy med Eddy Giles. Grym soul. Här kommer en version av denna fina låt med Nick Lowe och Ry Cooder, inspelad i somras. Halvpissigt ljud, men vad gör det? Rykans son Joachim på trummor. Den konserten skulle man ha varit på, dom kan än gubbstruttarna.

Sitter och funderar på lite recept, det blir lätt så när det är blodpudding till lunch och pyttipanna till middag. Får hoppas på lite festligare saker till helgen.

Joråsåatt, det var väl det hela. Laters.

Annonser
kommentarer
 1. Lasse skriver:

  Härlig spellista igen!
  Mindless boogie, vilken kanonlåt och Tim Krekel, lite stänk av Southside Johnny.

  Man skall alltså inte beställa en Siirka-liisa i baren..?

 2. popgiss skriver:

  Just Water – Singin In The Rain släpptes först hemma i USA, på bolaget Branded Records (skivnummer BSSH 2001). Stiff Records plockade mycket riktigt upp den samma år (1978) och gjorde en ny inspelning plus ett nytt omslag. Nytt skivnummer blev Buy 31.

  En riktigt klämmig melodi med en trevlig poporkester. Detta till trots blev det varken fler singlar eller nåt album på Stiff. Huvudsakligen beroende på att skivan knappt sålde överhuvudtaget. Synd på en bra singel.

  Ännu en kalaslista, Berger!

 3. andyberger skriver:

  Vi får be bartenderna komponera en siirka-liisa, Lasse. Eller inte.
  Tack, Tobbe för informationen. Vad skulle man göra utan Stiff-experter?

 4. popgiss skriver:

  Väck aldrig den björn som sover, Andy. Här kommer överkursen:

  Stiff gjorde ju sådär några gånger. Richard Hell’s »Blank Generation« (Buy 7) släpptes först i USA på Ork Records, Box Tops »Cry Like A Baby« (Buy 28) släpptes ju redan 1968 på Mala Records i USA, Wazmo Nariz »Tele-Tele-Telephone« (Buy 33) kom i original på Fiction Records, The 45’s »Couldn’t Believe A Word« (Buy 52) snodde man från Chopper Records, The Pointed Sticks’ »Out Of Luck« kom i original på kanadensiska Quintessence Records, Desmond Dekker’s »Israelites« (Buy 70) är en nyinspelning av hans gamla hit från 1968 på Pyramide eller Trojan Records, Any Trouble’s »Nice Girls« (Buy 74) kom ursprungligen på Pennine Records, Plasmatics »Butcher Baby« (Buy 76) snodde man från Vice Squad Records osv osv.

 5. Berger skriver:

  Tack för överkursen Tobbe!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s