Svart inne, vitt ute, och några sköna pseudonymer.

Publicerat: december 15, 2009 i Uncategorized

Hasar jag mig bara ner för spiraltrappan och tänder takbelysningen jämnar vi ut det hela lite grand, till kanske grått inne och vitt ute, men det får kvitta. Rätt så trevligt med lite halvdunkel ibland. Däremot skulle en trapphasning ner mot kaffemaskinen vara ett bra tilltag.

Igår kväll var det en sån där kväll med bullbak, halvåttahosmig, tvättstuga och annat hemtrevligt. Passade då på att vispa ihop listan Berger 100. Eftersom den heter något så jämnt som just 100, tänkte jag att det skulle behövas något extra. Detta löste jag genom att välja ut en låt från var och en av de 99 tidigare listorna, och av detta göra en enda lista. Då blev det ju bara 99 låtar, och lista nr 100 bör såklart innehålla 100 låtar, eller hur? Därför fick listan avslutas med en extra låt från lista nr 1. Inte mer än rätt. Det är dessutom ”Bip Bop Boom”. Och det är väl det rockmusik handlar om? Bip, Bop, Boom? Och möjligen lite Be Bop a Lu La, Tutti Frutti och andra otydligheter. Hur som helst, det blev en hundring av det hela.

Satt i morse o flippade runt lite på Spotten, och hittade där något som jag tidigare missat. Justin Currie, från gamla fina skotska bandet Del Amitri har tillsammans med bröderna Kevin och Jim McDermott spelat in en platta under gruppnamnet The Uncle Devil Show. Justin kallar sig i bandet Jason Barr. Kevin heter Langton Herring, och Jim går kort och gott under namnet Terrence. Det låter som att grabbarna hade kul under inspelningen. Ni kan ju spana in det hela i denna lista Berger 101. I låten vid namn Gilbert O’Sullivan, förklarar Jason Barr sin kärlek till, just det, Gilbert O’Sullivan.

Och ett fantastiskt smakfullt omslag fick dom till också.

Förresten, KB på fredag, från 17.00 – se nedan.

För er som undrar kan jag avslöja att MC Stig (känd från Klasses julkalender) även går under namnet Olle, och DJ Tore (Känd från julen -72) vanligtvis lystrar till Ingmar. Pseudonymer igen alltså. För er med starka nerver bifogar jag här även grabbarnas egenhändigt ihopsnickrade PowePoint-presentation över vad som hända skall fredag kväll, från 17.00 på Konsertbaren. Men innan ni kikar, kom ihåg att jag varnat er. KB Julmingel

Igår kväll doftade det i vår trappupgång som det en gång gjorde i min barndoms trappupgångar på 60-talet. Förklaringen till detta var att det i det Bergerska hemmet serverades Kalops. Inte illa. Yngsta dottern var dock måttligt imponerad, kulturskymning.

Som vanligt när det blir lite nederbörd i form av snö börjar tågen mellan Uppsala och Stockholm strejka. Undrar vad detta fenomen beror på? Skulle tro att det räcker att någon tappar en glass på perrongen för att tågen ska börja krångla. Tappa en Piggelin=Lokfel. Tappa en 88=Signalfel. För övrigt är det helt bedrövligt att man på en av Sveriges mest lönsamma tåglinjer (Uppsala-Stockholm) väljer att lägga ner tåget vid kl 23. Service? Äh, vi plockar in degen under rusningstid, och skiter i resten. Och med detta inlägg var dagens gubbgnäll avklarat.

Ser med stor tillförsikt fram emot juldagens Love Shack på V-dala. Det var några år sedan man bevistade denna tillställning. Lär väl vara både en och annan bekant på plats.

Nu börjar ett lunchmöte närma sig, så det är väl dags för avslut. Ha det bra där ute, och glöm inte broddarna.

Annonser
kommentarer
 1. Lasse W skriver:

  Tack Andy, du knäcker.

 2. andyberger skriver:

  Tack själv Lasse!

 3. joebuck skriver:

  Bra jobbat med listorna!

 4. popgiss skriver:

  Nu ser vi med spänning fram mot nästa hundra listor, Andy. Keep up the good taste!

 5. andyberger skriver:

  Tack för det Joe och Tobbe.
  Tänkte förresten försöka knattra ihop nåt nytt imorgon bitti, över en kopp alkoholfri glögg på kontoret. Har varit lite mycket julstök nu…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s