En Captain Christmas, några hårda paket och en Rambler American.

Publicerat: december 21, 2009 i Uncategorized

Ifall någon undrar så är årets juldryck här, och Captain X-mas är dess namn. Man tager 4 cl Captain Morgan Black Rum, blandar detta med julmust av bästa kvalisort och några cl av sin egnhändigt kokade kanelsockerlag (gör en sockerlag på fifty-fifty socker och vatten, där du även lägger i ett gäng kanelstänger som får åka med). Några isbitar i glaset och julen är räddad. Skål. Om man inte orkar/har lust att tillreda detta själv, så går man till Konsertbaren och låter den göras där. Funkar dock inte på julafton, då detta etablissemang håller stängt.

Idag har man gått runt på stan och känt sig som en väldigt duktig morfar, bärandes på två kassar från en av stadens leksaksaffärer.

Frank Lampard fick slå en straff tre gånger igår, inte illa. Var det nån slags för tidig julklapp från domaren eller? Ändå fick de blå grabbarna bara 1-1 mot Zolas West Ham.

Läste att isen sprack på Studan när det var 16 grader kallt. Vad är det för skitis som inte tål kyla? Det är väl själva grejen med is, att den ska hålllas kall, eller?

Efter Stortomtarnas framfart i fredags var man lite matt i pallet, men det åtgärdades under lördagen med en fin DJ-session tillsammans med Halvnorsken, som nu även hotar med att medverka i nyårsaftonens plattvänderier. Kan bli farligt kul.

Martin Belmont är gitarrist extraordinaire, bland annat i Ducks Deluxe, The Rumour och med Nick Lowe under en period. Han senaste platta ”The Guest List” finns nu på Spotify. Och gäster finns det också, bland andra Paul Carrack, Geraint Watkins, Graham Parker, och ovan nämnda Nick. Så den måste förstås lyssnas på. I Spotifylistan Berger 102 kan ni kolla hur Martin låter tillsammans med herr Carrack. Det finns även en del annat krafs att lyssna in på denna lista, som till exempel hjälten Ben Vaughn med låten ”7 days without love” från hans platta ”Rambler 65”. Denna skiva spelades för övrigt in helt och hållet i, just det, Ben’s Rambler American från 1965. Fråga mig inte varför, men han verkar vara rätt så fäst vid sin bil…

Ben Vaughn lägger på lite akustisk gitarr i baksätet.

Snart ska man väl fundera på vad som är årets plattor också. Två stycken som bör lägga sig på min Top 10 är John Paul Keith & the One Four Fives ”Spills and thrills” och Ian Gomm & Jeb Loy Nichols ”Only time will tell”. Två helt olika men helt fantastiska skivor fyllda av tidlös musik.

En god sill till jul. Gör en 1-2-3-lag (1.5 dl ättiksprit (12%), 3 dl strösocker, 6 dl vatten, koka upp och låt svalna), häll i 1 dl glögg i lagen, skiva en röd lök i fina tunna ringar, skär inläggningssill i lagom stora bitar, lägg dessa grejor i lagen när den svalnat. Låt stå och dra i 24 timmar. Ätes med fördel på julafton. Själv vill jag nog ha en inte så söt hemgjord citronsnaps och lite hårt bröd med lagrad ost till också. Goda grejor.

Är det konstigt om man undrar vart världen är på väg när ens moder får en tatuering i julklapp? Dessutom av sin make.

Nej, nu ser vi fram emot en dagenförejulaftonskväll på Tilltugg.

I år anlitas en professionell Tomtefar för att skrämma husets yngsta. Klassas detta som en hushållsnära tjänst? Och slipper man betala om barnen grinar? Dessa frågor bör helst utredas före dopparedan känner jag.

”The Look” i rockabillyversion med ett band kallat The Baseball är en lite kul bagatell.

Nej, nu avslutar vi med en liten julbonus. Se Dave Edmunds i ”Crawling from the wreckage” och, förstås i dessa tider, ”Run Rudolph Run” nedan. Vi ses, förhoppningsvis innan jul.

Annonser
kommentarer
 1. ÅkeM skriver:

  Captain X-mas låter bättre än varianten som dök upp väldigt sent ett julbord, Skåne & Julmust. Denna brygd döptes till ”Arga tomten” och kändes helt rätt just då men väldigt onödig dagen efter.(till vårt försvar för sägas att det var det enda drickbara som fanns kvar.
  God Jul på sig & se upp för ”Arga tomten”

 2. andyberger skriver:

  Ja fy tusan, arga tomtar ska vi undvika.

 3. Mojo Martin skriver:

  Keith är ju alltid Keith. Men när det gäller Run Rudolph Run är nog Dave strået vassare ändå…

 4. Berger skriver:

  Så kan det nog va, Martin. God fortsättning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s